Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

13.01.2009 г.

Моментна онтология 4
Доколкото може да се съди по две моментни състояния от статистиката на този блог (тоест - без никакви претенции за представителност на резултатите), протестът на 14 януари се радва на огромен интерес в Google, многократно по-голям от по**ото. От статистиката обаче не става ясно, доколко търсещите са наясно или се интересуват - за какво, аджеба, се протестира. Двама-трима свързват протеста със студенти, и толкоз.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


6 коментара :

 1. Боя се, че грешката е вярна. Хората наистина не се интересуват кой точно ще протестира, просто защото всеки има за какво свое да протестира. Става като в соц-вица с позивите:

  - Какви са тия листове, дето ги раздаваш на минувачите?
  - Как какви? Позиви!
  - Така ли?! Я ги дай тук!... Ама те са празни, нищо не пише!
  - Че нужно ли е да пише нещо? То всичко е ясно...

  ОтговорИзтриване
 2. Хмдааааа... Няма какво да добавя, казал си го достатъчно точно. Та това е една от основните причини този протест да ме притеснява.

  ОтговорИзтриване
 3. В същия дух. Сутринта Бареков показа официалния списък с искания на протеста. И прочете последната точка (май беше 39-та), която гласеше (парафраза, груба): "Уреждане правата на българските пчелари". Бареков пита: "Ха! Ами кой ще уреди правата на българските пчели?"
  :-)))))

  ОтговорИзтриване
 4. Къде сме без пчеларите :-)?

  Нищо чудно и те да имат справедливи искания, знам ли. Проблемът е обаче, че на протеста ще бъдат толкова различни групи с толкова различни искания, че се чудя дали ще е възможно да се намерят минимум искания (като изключим "управляващите да си ходят"), около които протестиращите да са обединени.

  ОтговорИзтриване