Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

2.02.2012 г.

Отворено писмо до Йорданка Фандъкова относно Луковмарш

Уважаема госпожо Фандъкова,

Миналата пролет Ви изпратих писмо във връзка с окупирането на Орлов мост от "Атака". Вие предпочетохте да прехвърлите отговорността на тогавашния заместник-кмет по сигурността Иван Сотиров, който пък не предприе нищо. След Орлов мост - отново не без съдействието на Столична община - "Атака" отидоха да леят ксенофобия пред джамията. Необходимо ли да Ви припомням, че покрай ксенофобията се проля и кръв?

Днес Ви призовавам да не допускате поредното провеждане на Луковмарш в София, планирано за 18-ти февруари. Ако имате някакви съмнения, че Луковмарш е нацистко и расистко събитие, се надявам те да се разсеят при вида на името на конференцията, замислена от организаторите на Луковмарш и планирана за 17-ти февруари: "Положението в Европа и белия свят, с акцент върху национализма като единственото спасително решение за европейската цивилизация и бялата раса като цяло". За повече подробности Ви моля да обърнете внимание на адресираната към Вас декларация на Хора срещу расизма.

Уважаема госпожо Фандъкова, ще ми се да вярвам, че след събитията пред джамията в София за Вас вече е ясно, че когато манифестирането на омраза се случва с благоволението на властта, преминаването на границата, отвъд която омразата взима съвсем истински жертви, става много лесно.

Надявам се, че и Вие като мен не искате София да се помни не като европейска столица на културата, а като столица на расизма.

Публикувам настоящото писмо и в блога си на адрес:

http://svetlaen.blogspot.com/2012/02/blog-post.html.

С уважение,
Светла Енчева

София,
02.02.2011 г.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


10 коментара :

  1. Сняг се сипе на парцали,
    вино има, нека вАли.
    Нека вАли, нека вей,
    хич на хуя да ти ней!

    ОтговорИзтриване
  2. Най-мразя расовата дискриминация и негрите!

    ОтговорИзтриване
  3. Ако няма реакция или има отрицателен отговор, смятам да подам жалба до Омбудсмана.

    ОтговорИзтриване
  4. Енчева мисля ,че започваш да се занимаваш доста едностранчиво  с дискриминацията   .  Група младежи се събират да почетат един генерал  , спасителя на Кюстендил  .  убит от  комунисти  .  И веднага вой до небесата  , не виждам да пишете заповеднически писма  ,когато   младежи се разхождат   с плакати на убиеца ,терорист и диверсант Че . 

    ОтговорИзтриване
  5. Шествието ще се проведе и аз ще бъда там!
    Да живее България!

    ОтговорИзтриване
  6. След като искате да помните София като европейска столица защо не протестирате и за воя от джамията. По пет пъти всеки ден с арогантни молещи се! Това не ви ли пречи?!   Шествието ще се проведе и ще се провежда винаги!

    ОтговорИзтриване
  7. Към коментиращите дотук - ако разхождащите се с плакати на Че (такива всъщност не помня да съм виждала, виждала съм фанелки) или молещите се в джамията демонстрират дискриминационно поведение по отношение на други групи хора - по расов, етнически, религиозен, сексуален и пр. признак, ще протестирам и срещу тях. А звуците от джамията ми пречат толкова, колкото и църковните камбани.

    ОтговорИзтриване
  8. Участник в марша - националистнеделя, 5 февруари 2012 г. в 9:17:00 ч. Гринуич+2

    Хабите се само със смешните ви писма. И тази година ще се проведе Луковмар и тази година ще е по-посетен от предходните!!! Ние сме Българи и сме бели, което не ни прави ксенофоби, както и като почитаме национални герои и съхраняваме историята си! Айде стига хомо, цигански, турси, еврейски и всякакви други организации сте искали да задавате реда в държавата!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Подай до арменския поп или до евангелистите и БХК (Български хелзинкски комитет), те ще го приемат случая присърце, защото рушат държавността (доколкото я има) отвътре

    ОтговорИзтриване