Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

3.07.2010 г.

Мартин Димитров реагира на отвореното писмо


Преди двадесетина дена изпратих отворено писмо на Мартин Димитров във връзка с несъвършенствата на законодателството ни, засягащо чужденците, и някои подготвяни законови промени. Отговор не последва дълго време. Пуснах леко заядлив коментар на страницата му във Facebook и днес забелязах, че Мартин е реагирал в сряда.

Сега очаквам и съдържателен отговор. Не бързам, но предстоят промени в Закона за чужденците и Закона за народната просвета (който вече ще си има по-адекватно име) и е много важно парламентарно представените партии и техните председатели да имат позиции за това, което ще гласуват.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


13 коментара :

  1. каква точно е много работата на един мартин димитров се чудя...

    ОтговорИзтриване
  2. Абе, виж какво, отговорът му е основно имиджово-ранно-предизборен. Протоколен, то ти е ясно. Но поне, поне си прави труда да отговори. Дано наистина да се постарае и поработи с колегите, пък ако иска после да трупа политически дивиденти...
    (На мен нали Лидия ми се беше заканила, че групата за онкоболните деца щяла да бъде политически употребена от БСП. Хаха, де да беше, стига да имаше някакъв резултат!)

    ОтговорИзтриване
  3. Да ти призная, изобщо не ме интересува дали е протоколен отговорът. Интересува ме да се вземе отношение по въпроса.

    ОтговорИзтриване
  4. Типичното българско безумие. Отговорността за чужденците се пада на десните сили. Изобщо всички човешки каузи се стоварват на плещите им. От тях се очаква да са европейски настроени и добри хора. Левите пък капитализират от всяка възможност. Неповторима картинка.

    ОтговорИзтриване
  5. Моето убеждение е, че като гласоподавател имам право да изисквам отношение за тези, за които съм гласувала. Гласувала съм за Синята коалиция не просто защото и преди съм го правила, а и защото в нея има хора като Мартин Димитров. Навремето съм писала доста в негова защита. Затова е логично да адресирам писмото си точно към него.

    Ще се радвам, ако някой напише отворено писмо по тази тема и към представител(и) на БСП. Но аз не съм човекът, който има моралното право да го направи.

    В интерес на истината, дискриминация и липса на всякаква интеграционна политика по отношение на чужденците в България има от десетилетия. Институцията в Бусманци обаче става факт по време на правителството на тройната коалиция.

    ОтговорИзтриване
  6. Точно там ти е грешкта, Светле. Че гласуваш за който и да е от българските политици. Всички са абсолютно еднакви (не че в Европа са по-различни де). Никъде по света ИСТИНСКИ ПОЧТЕНИТЕ хора дори не се докосват до политиката, крайно време е да го осъзнаеш. ;-)

    ОтговорИзтриване
  7. А ти какво предлагаш като форма на управление, Черни Вълчо?

    ОтговорИзтриване
  8. Имам технически проблем с публикуването на коментар на Вълчо относно Кропоткин.

    ОтговорИзтриване
  9. Светла, критиката ми не беше насочена към теб. Разбира се, имаш пълно право да изискваш от избраниците си. Просто нашите десни са най-странните в света. Нещо не ми се връзва консервативна икономическа политика със социална загриженост. Или партията на Мартин е бъдещето на човешката цивилизация или отново сме свидетели на чист популизъм.

    ОтговорИзтриване
  10. Утре съм на среща с Мартин Димитров да си говорим по темата и ще видим. В отвореното си писмо до него, мисля, изложих аргументи, които не противоречат на неговите икономически и други ценности, доколкото имам понятие за тях.

    Не съм консерватор "и никога няма да бъда", но все пак си мисля, че в България има сериозни социални, културни и исторически предпоставки "дясното" и "консерватизмът" да не са като тези на Запад. Също и "лявото" (срв. позициите на БСП и ДСБ за гей парада). Ако беше "класически" консерватор, Мартин Димитров едва ли щеше да се бори против Закона за електронните съобщения, пушенето на обществени места и да защитава други каузи от собствено граждански (а не корпоративен) интерес. Ето такива неща ме карат да продължавам да го подкрепям.

    Друг е въпросът, че от имигрантите може да има непосредствена икономическа полза най-вече при прилагане на десен икономически модел.

    ОтговорИзтриване
  11. п.п. Всъщност не утре, а в петък е срещата (съзнанието ми избързва с един ден, бяга към отпуската...).

    ОтговорИзтриване
  12. И какво излиза, че за да може да ти отговори някой все пак трябва да му пишеш на стената...
    То вярно, че живеем в 2.0 ама чак пък толкова

    ОтговорИзтриване
  13. Изобщо не бих търпяла фейсбук, ако не беше очевадната полза от него с оглед улесняване на общуването ;-). Само дано изработващите сайтове да не останат безработни след някоя година заради пустото 2.0....

    ОтговорИзтриване