Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

2.04.2008 г.

Първата победа!

Вчера все още се питахме дали не е първоаприлска шега, но днес кореспондент на ГТА провери на място и вече е сигурно - Петър Дошков е възстановен на работа в Югозападен университет от Апелативния съд!!! Толкова съм щастлива, място не мога да си намеря! Трябва да си пусна някаква силна музика и да се наподскачам в кабинета... Може би Solsbury Hill на Peter Garbriel, с което бях поздравила Дошков за католическия Великден. Да, това ще е, видеото с велосипеда. "My heart going boom boom boom... Grab your things, I've come to take you home."

Припомням, че Петър Дошков е уволнен на 7 март 2005 година, защото е изнесъл в медиите данни, доказващи корупционни практики във факултета на скандалния декан Александър Воденичаров.

Представете си, решението на съда е от 6 февруари 2008, но Благоевградският окръжен съд, който трябвало да му съобщи, си "питал ушите" досега! Някои хора явно много са искали Дошков да не научи. Новината се появи едва вчера в "Дарик нюз", а после по телевизия "Око". Не исках да съобщавам нищо, без да съм сигурна.

За месец и половина, откакто контактувам с Петър Дошков по интернет (и малко телефон), установих, че той е уникален човек. Вече мога да го нарека приятел (а аз рядко наричам някого приятел). Битието ми в ЮЗУ се изпълва с нов смисъл, след като ще имам колега като него.

Поздравления, Петре! Знаеш, че се канех да ида до Пловдив да те видя, но сега нямам търпение най-сетне да се видим лице в лице - в Благоевград!


P.S. Пак ще се учи генеративен синтаксис в ЮЗУ!

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


66 коментара :

  1. Петре, добре дошъл отново!
    Стефан Дечев

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти завиждам, че ще си утре в два пред входа на ЮЗУ за посрещането, Стефчо!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, Жюси! Аз самата не съм направила нищо за тази първа победа, но Дошков я заслужава отвсякъде. И не заслужава, че бавиха новината 2 месеца.

    ОтговорИзтриване
  4. Има и Върховен касационен съд. Ще почакате за ура-то, защото един човек, който твърди, че има трето око, едва ли трябва да се явява пред студенти. Току виж и на тях им се появили повече очи от обичайното. А кой ли родител ще иска такава дарба за детето си? Може би Светла Енчева за децата от Могилино?

    ОтговорИзтриване
  5. Пред студенти не бива да се явяват онези, които са допуснали да уволнят колегата им неправомерно, без да кажат и гък.
    Пред студенти не трябва да се явяват онези, които са гласували в разрез със Закона за висшето образование, за трети, незаконен мандат на Воденичаров.
    Пред студенти не трябва да се явяват фалшифициралите протоколи.
    Пред студенти не трябва да се явява мафиота Воденичаров. Мястото му е в затвора. Това е вече ясно за всички.

    ОтговорИзтриване
  6. Като гледам кой се е подписал в подписката, внесена в Народното събрание, ясна е работата. Това са все хора от т.н. неатрактивни, и в голяма степен западащи в рамките на ЮЗУ специалности - педагогики, изкуства, музики, философии.... т.е. иска им се сиренцето.
    Известно е, че АлВО полага особени грижи за катедрите в състава на ПИФ - нова мебелировка на кабинетите, компютрите се подменят през 2 години, ползват се мултимедийни прожектори, често се ходи в командировки в чужбина... Всичко това става чрез спонсори, а АлВо - прав-крив, законен или незаконен - не могат да му се отрекат усилията в тази посока.
    Искам да питам истерично крещящите срещу него: защо не викахте, когато ви се разписваха командировъчните за чужбина? Колко университета в България поемат на 100% пътните разноски, хотел + командировъчни?
    А към активно пишещите по форумите асистенти - вие нямате ли си друга работа, че всеки ден бълвате фермани по 20 листа А4? Кога си подготвяте лекциите и упражненията? Кога спите? Кога четете за новостите в науката?

    ОтговорИзтриване
  7. Тези 18 били цял футболен отбор! Хи-хи. Много сме, силни сме! И на всеки от тях издърпали някаква играчка от ръцете. Бедни, нещастни, болни и страдащи, унижени и оскърбени. Всички говорят за принципи, значи за пари.

    ОтговорИзтриване
  8. Първо това, което си писал не е вярно освен за тесен кръг "хранени хора" на Воденичаров.
    Второ, тези, които много пишат по форумите за много бързо ги пишат тези работи, не губят много време. Дарба!
    Трето, на тях в чужбина всичко им поемат и не опират до чичо Санди. Ако за 10 години ЮЗУ един път нещо им е поел, той го е направил като на другите сигурно, само дето на другите е било дори по-честичко.
    Четвърто, подписалите подписката, както някой беше писал, сигурно не са ангели, но не са за затвора.
    Ал. Воденичаров е точно за там.
    Иначе и хората на Дон и Майкъл Корлеоне имат всичко, но е до време.

    ОтговорИзтриване
  9. НЯкои много ги заболя че са ходили в чужбина точно с парите на Воденичаров, какво ли сега не им е дал? А Светицата ако не помните е дала 10 лева за Могилино! Благословете тази бълкарска Майка Тереза. Как беше: хиляди години живот за Светла Енчева благодетелката на сираците и нещастниците. НЯкое нещастно дете ще си купи с тях една доза да се друса.

    ОтговорИзтриване
  10. Да, прав сте за "тесния кръг". Но това е начина на АлВо да държи изкъсо нещата в катедрите. Винаги се намират подмазвачи и доносници, които за една екскурзийка са готови да плюят срещу колегите си. Но по отношение на организирани посещения на конференция - на никого не е отказано.
    Пак питам асистентите, които усилено творят по форумите (защото гледам, че един от тях се е изказал по-горе). Кажи бре джанъм, кога намираш време да си гледаш работата, за която ЮЗУ ти плаща?

    ОтговорИзтриване
  11. Те са гении - Кантовци, пишат с тонове, не спят, не ядат, подскачат по кабинетите си...хи-хи Но май са професионално непригодни - живеят в измисления си свят на ужасите. Сънуват Ал Во. АЗ не знам ако той си отиде, какво ще правят без него - той е смисълът на живота им - те си нямат личен живот - те дишат само заради него

    ОтговорИзтриване
  12. Тоя който е писал е пълен глупак и наивник, щом се вързва на приказките на Воденичаров за спонсорските пари на Факултета. Абе глупак, толкова ли си наивен та да приемаш приказките на тоя мошеник за чиста монета. Никакви спонсорски няма. Всичок е от бюджета на Университета. Запомни го това бе глупак. Дори и да е имало спонсорски те са отивали в джоба на Воденичаров. А за дарителите, ако толкова те интересува, ела в събота и неделя на третия етаж на Американския, уютното гнезденце на Воденичаров.

    ОтговорИзтриване
  13. ПИФ храни този Университет, а този, койт осмята другите за глупаци май самият той или е будала, или му текат лигите за чуждите пари

    ОтговорИзтриване
  14. г-н франк,
    язе може и да съм глупак, но глупавите ми очи виждат мебелите на един спонсор на "третия етаж", и не само там. Виждам и компютрите на друг спонсор. Виждам и някои други неща, за които не им е мястото да се пише по форумите. Но както пишеше някъде - блажени са вярващите! Жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
  15. Нищо подобно. Бюджетът на Университетът е 13 млн лв. Извънбюджетните пари са още толкова, т.е. всичко прави 26 млн лв. От тях чистата печалба, която формира ПИФ е 1,5 млн лв.
    Месечната заплата ни всички служители и преподаватели е около 700 000 лв. Направете сметка, годишно колко излиза. И тези 1,5 млн. те ли ни хранят. Айде моля Ви се. Много добре съм запознат с финансите на Университета и някой да ми твърди че ПИФ хранел другите факултети граничи с безумието.
    Айде да бъдем по-коректни моля ви се

    ОтговорИзтриване
  16. Добре, като сте тръгнали да казвате А, кажете и Б. Светнете ни колко студенти има записани в специалностите на ПИФ, и колко - на останалите факултети?

    ОтговорИзтриване
  17. И г-н Франк, за да бъдем коректни, нека кажем какъв е относителният дял на ПИФ в приходите на Университета. НИе сте компетентен човек, знаете, а ние сме глупаци хи-хи

    ОтговорИзтриване
  18. действително ПИФ формира печалба, но да се говори, че той издържа Университета наистина не е коректно, както и това, че 46% от приемите со в ПИФ. Защо питам и как се получава така.Нека да разискваме тази тема.

    ОтговорИзтриване
  19. До сега всеки що бе бандит можеше да стане студент в ПИФ по "право" След предстоящото закриване на мафията "ПИФ" това вече няма да е възможно. Ерата Воденичаров-Гюдженов с иразстъка "Шопов-Попова" си отива безвъзвратно и завинаги.
    Никакви бандити вече студенти в ПИФ, никакви аудитории на елементарни и прости, но за сметка на това - дълбоко корумпирани човеци.

    ОтговорИзтриване
  20. Да разискваме темата? Тогава стигаме до първоначалното ми мнение за сиренцето. Войната е за "апетитните" и атрактивни специалности. Но смятам, че този форум не е мястото за подобен род разисквания. И както някой спонена по-горе, да не превръщаме частния проблем на ЮЗУ в обща дискусия. Жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
  21. Какво сиренце бе човек. какви апетитни специалности говориш. Има апетитно отношение към специалности, в които се купуват дипломи. Не бъркай тези неща
    Българският пазар е пренаситен с юристи, да не ти казвам колко от тях са безработни. Да, ама с диплома за висше образование.

    ОтговорИзтриване
  22. Ето ги фантазиите на затворените в измисления си свят хора - не е нужно да ги коментираме - те си се показват сами- сънувайте кошмарните си сънища, с тях ще си останете. С фобиите си, с комплексите си, с припадъците си. И с надеждата че с възпалените си мозъци ще заразите повече хора. Няма да ви се отвори парашутът! Хи-хи

    ОтговорИзтриване
  23. не говорим за никакви парашути, никакви фантазии, никакви мераци. Разсъждаваме реално. Много добре знам как се разпределяха години наред приемите и кой влияеше на този процес. Ако си мислите , че е бил ректорът не е вярно. А именно Вашият стожер. Той нагло присвояваше огромната част от приемите и после парадираше с големите си приходи. но защо трябва това да се гледа, нали Вие бяхте облагодетелствани от това. по-високи заплати, командировки, всякакви капризи удовлетворявани и прочее и прочее.
    Наясно съм с много неща в този университет. Крайно време е да се променят. Всеки да си знае задължението и да не се мисли за миропомазан. Всички ние правим този университет. Няма фаворити. Ние сме едно

    ОтговорИзтриване
  24. Ако и другите от Инициативния са такива финансови специалисти като Франк, а те видно са, става ми ясно биха управлявали след победата си финансите на ЮЗУ.
    Франк, може да си чел Кама Сутра, както си демонстрирал по блогове и форуми, но корпоративни финанси, бюджет и бюджетно счетоводство не си виждал и на сън.
    Сигурно пак Кант ще цитират, като зейне недостига и не се изплащат, да не говорим увеличават заплати. Ще ядем произведенията на Канта и ще пием по една студена вода виртуално от извора Анамнеза.

    ОтговорИзтриване
  25. е да сигурно Воденичаров е виждал, пък за Мирчев да не говорим. Наивници. И жалкото е че хабилитирани лица се държат по този неадекватен начин

    ОтговорИзтриване
  26. Ето как всичко си идва на мястото, на г-н Франк му са малко паричките, затова е пуснал в действее счетоводния си гений - Кант, Кант, ама ми се кльопа - това ви е счетоводството - гладна кокошка просо сънува

    ОтговорИзтриване
  27. Да посрещнем Дошков официално пред входа
    21:44
    на ЮЗУ, утре, 3 април 2008 г., 14.00 часа.
    И така 3 април, четвъртък, 14.00 часа, пред първи корпус.
    Инициативен граждански комитет за законосъобразно острраняване на нелегитимния декан на ПИФ при ЮЗУ, узурпатора Воденичаров.
    Ще победим!!!!

    ОтговорИзтриване
  28. Фактът че фирмите търсещи да назначат прависти, се опитват да избегнат кадрите на ПИФ е достатъчно красноречив. Реалист и наблюдател, не атакувате аргументите а личностите на пишещите. Това само по себе си казва много неща. Те са свободни хора и имат право да отделят на този форум внимание, колкото те счетат за необходимо.

    ОтговорИзтриване
  29. Тозо подход не бива да Ви очудва. Досега никой не е отговорил с никакви аргументи на какъвто и да било текст написан от Стефан Дечев, Александър Везенков, Петър Дошков, Светла Енчева, Боряна Димитрова, както и на подписката на преподаватели от ЮЗУ.
    Какво да кажат? Няма аргументи.

    ОтговорИзтриване
  30. Къде прочетохте да атакувам някого (или нещо)? Аз визирам само факти. А фактът е - служител на дадена институция, която му плаща заплатата, коментира легитимността или нелигитимността на работодателя си. А комптентни да коментират този въпрос са други лица и институции.
    Нормалните организации имат отдели за връзка с обществеността, и вътрешните въпроси, касаещи организацията се коментират от тях. Отделни служители (които все още "ядат хляб" там) не е в техен прерогатив да изнасят и коментират в публичното пространство "кирливи ризи".
    Аз работя в частна фирма, и ако коментирам работодателя си в публичното пространство, ще ме уволнят на секундата. Не оспорвам правото на Енчева и пр. да изразяват свободно мнението си. Но не може да не ми направи впечатление истерията, с която са пропити техните коментари. Денонощно висят по форумите, бълват огромни текстове, събират съмишленици, и човек накрая се пита - абе тези хора нямат ли си личен живот?

    Воденичаров не е вечен. Той като си иде, срещу кого ще се "борят" Енчева и сие? Нарочно пиша борят в кавички, защото тази "борба" не е тяхна борба. Жалкото е, че горките не осъзнават колко са манипулирани...

    п.п. това е последния ми коментар по темата.

    ОтговорИзтриване
  31. Един бегъл поглед върху блоговете на Инициативните показва следното
    Светла Енчева, Боряна Димитрова, Стефан Дечев и Александър Везенков, както и анонимните франк, наско, и пр., както и Потеров, Димитров, Коприваров и сие
    НЕ СА ДАВАЛИ НИКОГА, АМА НИКОГА, НИКАКЪВ АРГУМЕНТ В ПОЛЗА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТА НА РАБОТА НА ПЕТЪР ДОШКОВ.
    Истината е, че 18-те + анонимните им сподвижници, са се ПРИЛЕПИЛИ към случая Дошков и го експлоатират за свои лични цели. Те просто ПАРАЗИТИРАТ върху проблема на Дошков. Това е не само и не просто лицемерие, това е лицемерие + цинизъм+БЕЗОГЛЕДНО ПРЕСЛЕДВАНЕ на лични облаги +аморална експлоатация на чуждо нещастие+лъжа за истинските си цели+нагла, и все пак аматьорска, манипулация.

    Какво целят тези мимози и орхидеи е ясно. Те манипулираха случая Дошков като го обвързаха с измисления от тях случай Воденичаров - зала Шопов и ... ПИФ, като идентифицираха единия (истинския и будещ съчувствие - Дошков) с другия (измислен от тях и насложен като обсебващ паразит върху първия).
    Не е трудно нещата да бъдат разделени, тъй като това е твърде елементарна манипулация. Всеки от 18-те има собствени цели и съм убеден, а и времето ще покаже, че те съвсем не се радват на възстановяванета на Дошсков на работа. Да бе си останал уволнен, щеше да бъде много по-добре именно за тяхното домогвателство до декански постове, лични саморазправи, лични симпатии, лични реклами, лична мегаломания.
    Ето- Дошков нито е преподавател от ПИФ, нито е историк, нито социолог, нито философ, нито юрист. А кой е в Инициативния и кой факултет ще закриват - този с историци, юристи, социолози. Защо не искат закриването на Факултета на Дошков? Нещо нелогично става?! Съвсем нелогично става, когато добавим, че, както признават някой от Инициативните, напр. Енчева, ... те не го пазнавали даже!? Обзалагам се, че мнозинството от 18-те никога не са виждали и не са разговаряли с Дошков. Дори не биха го и направили никога, ако ... изведнъж не им беше станал потребен със случая си.
    Радвам се, че с възстановяванета на Дошков нещата ще се изчистят.

    И един съвет към Дошков - пазете се от "приятелите си". Те не ви помогнаха и не мислеха да ви помагат. Те биха се радвали да сте си още дълго на село, докато паразитират с личните си "каузи" върху вашия проблем. Просто прочетете нещата обективно, премерете, претеглете и ще се убедите сам. Премерено, премерено и разделено. Желая ви успех.

    ОтговорИзтриване
  32. Горния коментар, освен, че е злобен, е и бъкан с лъжи.
    1 -ва лъжа:
    "Истината е, че 18-те + анонимните им сподвижници, са се ПРИЛЕПИЛИ към случая Дошков и го експлоатират за свои лични цели".
    Петър Дошков сам пише в първото си откровение, цитирам - "Научих за случващото се със Стефан Дечев случайно...". Има ли нужда от коментар? Никой не се е прилепил!
    2-ра лъжа:"....Не е трудно нещата да бъдат разделени, тъй като това е твърде елементарна манипулация".
    Абсолютно невъзможно е нещата да бъдат разделени - защо беше уволнен Дошков, има ли някой да не знае? С риск да омръзна на всички ще отговоря - той дръзна да изнесе публично беззаконията и фалшификациите на Воденичаров. А какво правят тези 18 "мимози и орхидеи"? - абсолютно същото, не понасят същите тези беззакония и фалшификации и се противопоставят както могат срещу тях. Очевидно е, очевадно е, че нещата са едни и същи и настоявам - невъзможно е да бъдат разделени!
    3-та лъжа: "Съвсем нелогично става, когато добавим, че, както признават някой от Инициативните, напр. Енчева, ... те не го пазнавали даже".
    Всички, освен Енчева много добре го познават. Но аз се питам, какво значение има това? И Дошков и "18-те мимози и орхидеи" се борят за една и съща кауза, имат една и съща цел, едни и същи възгледи и всичко това обединява много по-силно от каквито и да е стари познанства.
    Чудя се как един поне от защитниците на Воденичаров - Мирчев, поне веднъж не дадоха, поне един сериозен аргумент против фактите, които се изнасят от инициативният комитет и от 18-те!

    ОтговорИзтриване
  33. Всичко е ясно: от този футболен отбор (с резервите)15 човека не са от ПИФ, т.е. оказва се че от самия факултет всички без трима не поддържат домогванията им. Това говори много ясно за естеството на тази кампания - това е кампания против факултета чрез "троянските коне" Дечев, Енчева и Димитрова. НЕ Воденичаров е тяхната цел - тяхната цел е съвсем друга и е напълно прозрачна от писанията им. Съберете 2+2 кой с кого и схемата се прояснява. Те искат преструктуриране и след това места на декани, ръководители на катедри, пари, купони и кръшни хора. А горката Енчева ще я направят доктор по милост, че иначе не може да защити 8 години. Всички искат парите на факултета, власт и титли. Това е.

    ОтговорИзтриване
  34. Я! Вълнестите гадове съвсем са се развихрили и са истеризирали. Това означава, че новината, че Дошков се връща, плаши много хора. И има защо. За разлика от вас, Дошков е принципен човек. И ще ви постави на място.

    ОтговорИзтриване
  35. За стотен път се убеждавам, че Наблюдател никак не е наблюдателен. За втори път пиша тук и продължавам да се чудя - в какво е спорът? На 100 места се изписаха ясни, конкретни факти на фаршификации и закононарушения. Защитниците на Во бълват какво ли не. За последен път се обръщам към тях - има ли някой, който да се наеме аргументирано, точка по точка, от изнесеното в откритото писмо на препадавателите, да ОПРОВЕРГАЕ изложените факти? Има ли такъв? И ако - не, всякакви драсканици са наистина само драсканици и истерии

    ОтговорИзтриване
  36. Работя в ЮЗУ и изпитвам срам.

    Срамувам се пред студентите, които директно заявяват, че не вярват на преподавателите си като специалисти, защото се съмняват в тях като хора.
    Срамувам се пред колегите ми, преподаващи в други университети, които в разговор деликатно прекъсват: "За Югозападния това си е нормално...?"
    Срамувам се пред колегите ми зад граница, които ми казват: "Ето затова не съжалявам, че съм далече..."

    Срамувам се от цинизма на колегите си във форумите, срамувам се от бруталния непукизъм на ректора си.

    Работя в ЮЗУ и изпитвам срам. А изпитваме и студенти.

    ОтговорИзтриване
  37. Присъединявам се към писаното от вас. Искам да улесня защитниците на Воденичаров. Коментирайте датите - 23.юни 2005, 29 юни 2005, 27 април 2008......
    Как ще коментирате случилото се на тези дати и още други, изнесени в писмото на преподавателите? Защитете Воденичаров, дайте смислени обяснения за случилите се събития на тези дати. Останалото е бла бла бла.

    ОтговорИзтриване
  38. дрън-дрън една дата си знаят и си я повтарят като заклинание, хора които нямат нищо общо с факултета

    ОтговорИзтриване
  39. green shit
    Ама Светлето защо е преписала коментарите от Капитал? Май защото на нейните подскачания никой не отговаря. Използваха го момичето, употребиха го и кога ли ще го изхвърлят?

    ОтговорИзтриване
  40. Честито на Петър и дано тази новина е първа лястовичка за още промени към добро в ЮЗУ!
    Най-добри пожелания към всички, които съвестно и компетентно преподават "педагогики, изкуства, музики, философии" в ЮЗУ и другаде!
    Към анонимните противници на Енчева и Дошков - никой не може да компрометира каузата ви по-добре от самите вас. Ако бях на мястото на проф. Воденичаров, щях да се срамувам, че коментарите в моя защита изглеждат по този начин.

    ОтговорИзтриване
  41. Здравейте, Светла!
    Много се радвам за добрата новина!
    Бих искала да поздравя г-н Дошков и тук, във Вашия блог. Желая от сърце на него и на всички Вас - УСПЕХ!!!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  42. Майя и Таня, много благодаря за добрите думи!

    Горните коментари, с изключение на първите четири и последните три, възпроизвеждат коментари от "Капитал". Добра идея е и читателите на моя блог да ги видят, защото враговете на каузата като цяло се страхуват да коментират тук поради мощния отпор, който срещат от интелигентни блогъри. Просто е възхитително човек да чете до каква низост могат да стигнат умни хора, които за жалост стоят от страната на беззаконието. Има две простички неща:

    1. Александър Воденичаров е нелегитимен в ЮЗУ.
    2. Петър Дошков е несправедливо уволнен.

    Вместо да кажат поне едно сериозно доказателство срещу горните две неща, поддръжниците на беззаконието са впрегнали всичките си усилия и талант в създаването на клевети, компромати, дори засягането на личния живот на поддръжниците на каузата. Първо казват - защо подкрепяте Дошков, после - вие никога не сте подкрепяли Дошков. Държат ми сметка дори защо не съм го познавала (което не е и вярно). Може би трябва да познавам лично и Кейт Блюет или Алексо Петров, за да ги подкрепям? Опитват се да ни разединят, като първо за мен казват, че съм използвана, после изведнъж използваме Дошков, после някой "забравя" да спомене нечие име и пр. И преди казах. Няма да стане. Ние сме приятели.

    Твърдят, че го правим за власт, за пари и какво ли още не, въпреки че и на тях им е ясно, че ако ни беше за властта и парите, щяхме да си "крачим в единния строй" с Воденичаров. В същото време ни упрекват, че взимаме заплати и сме били в командировки, все едно, че заплатите ни са подаяние, огромната част от командировките не са платени от външни източници, а тези, които платени от университета, сякаш са дадени лично от джоба на Воденичаров.

    Държат сметка от кои специалности били 18 преподаватели, подписали писмото от 11 март. Може би е достойно за душата да си юрист, а философ или музикант - не?

    Позволяват си недопустимо нахлуване в личното ни пространство, като намекват, че някой бил имал припадъци, друг - други здравословни проблеми. Ами хайде да направим един университет от здрави арийци, а? Държат ми сметка (коментар 127 в "Капитал") защо нямам деца и защо не съм си осиновила. Пълно безумие. В същото време се изказват унизително за децата от Могилино.

    Твърдят, че сме държали били лош език. Кой? Ние?

    Някои приятели решиха, че всичко това ме е притеснило. Не, не е. Продължавам да се забавлявам. Когато човек си има блог и се подписва с името си, трябва да е наясно, че с всичко, което е казал, може и да се злоупотреби от хора, които нямат други сериозни аргументи. Но знам, че онези, които четат, не са лукови глави и могат и сами да преценят.

    Вижте, нещата са прости. Всичките ви напъни издават единствено безсилието ви. Не сте тъпи хора. Ползвайте си ума по предназначение.

    ОтговорИзтриване
  43. Светле ще се радвам ако не обръщаш винмание на тези идиоти, които искат да те сринат психически.
    Аз съм с тебе, знаеш го.

    ОтговорИзтриване
  44. Знам и спокойно, не им се връзвам. Да видим как ще ме "сринат психически" :-) Благодаря ти и не се тревожи за мен. Те са жалки. Както обича да казва един наш общ приятел - "всичко ще бъде наред".

    ОтговорИзтриване
  45. радвам се , че си толкова смела, но знай, че борбата няма да е лесна, а тя тепърва започва.
    Когато сдме заедно сме сила, знаеш.
    Наско

    ОтговорИзтриване
  46. И още нещо. Мирчев направи всичко възможно да стане ректор. Ще направи всичко възможна да за пази поста, с цената на всичко. Бъди готова за всичко и за миг не подлагай на съмнение неизбежния фатален и скорошен край на Мирчев
    Наско

    ОтговорИзтриване
  47. Да, Наско, когато сме заедно, сме сила, не бива да забравяме това само за миг. А случаят с Дошков показва, че човек може да се надява на справедливост и ако е достатъчно силен, може и да я доживее :-).

    ОтговорИзтриване
  48. ти си моето слънце, или поне едно от тях

    ОтговорИзтриване
  49. НЯкои много ги заболя че са ходили в чужбина точно с парите на Воденичаров, какво ли сега не им е дал? А Светицата ако не помните е дала 10 лева за Могилино! Благословете тази бълкарска Майка Тереза. Как беше: хиляди години живот за Светла Енчева благодетелката на сираците и нещастниците. НЯкое нещастно дете ще си купи с тях една доза да се друса.Те искат преструктуриране и след това места на декани, ръководители на катедри, пари, купони и кръшни хора. А горката Енчева ще я направят доктор по милост, че иначе не може да защити 8 години. Всички искат парите на факултета, власт и титли. Това е.


    Добре наистина ли вече не ви хвана срам.Вас какво ви интересува кой,какво е дал и колко.Та чак го иноризирате и усмивате ."Доктор по милост ,власт и пари".
    Много исках да страня от тази тема , но просто това преля чашата.За какви пари на Воденичаров говорите. Негови лични ли?Пояснете се.Е аз ще ви кажа .С тези думи вие опетнихте не само себе си ,защото за мен вие нямате достойнство господин "наблядател".Но засягате всички студенти и възпитаници на ЮЗУ,защото голяма част от тези пари са от нас .Ние сме тези ,които плащаме семестри ,купуваме учебници и други неща за ,които просто няма смисъл да говоря.И какво получаваме .Ние сме основното звено за да имате всички тези облаги .Така че засрамете се моля ви и престанете.Има доста проблеми в образователната система ,които са от важно значение .Направете така ,че да се гордеем ,че сме възпитаници на българските университети.Така че хайде тази енергия,която използвате тук я съсредоточете в нещо съществено.

    Алекс

    ОтговорИзтриване
  50. Здравей Светла!

    За съжаление, чак тази сутрин (от статията в "Капитал") разбрах за твоето участие в протестите срещу номенклатурата Воденичаров. Поздравявам те и те подкрепям!

    Поздрави на Крис!

    Андрей Неделчев
    http://andrewnedelchevnews.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  51. Алекс, много благодаря за подкрепата! Много точно го казвате. Все едно, че университетът не трупа пари от вашите такси и от данъците на родителите ви. А част от тези пари отиват за какво? Примерно, за тонколони на тавана на коридора в ПИФ (и в сградата на ректората). Но, Алекс, умно е било решението Ви да не се намесвате. Моля Ви, продължавайте да не се намесвате, за да не Ви разконспирират. Не искам да пострадате заради цялата история. Deal?

    Анди!!! Брей, каква изненада! Много ме стопли и зарадва коментара ти, както и че си писал в блога си за скандала. Изключително високо оценяваме подкрепата ти с Крис. Поздрави на домочадието!

    ОтговорИзтриване
  52. Тя Светла си е срината психически по начало, само че покрай това вреди на околните.

    Което е неприемливо.

    ОтговорИзтриване
  53. Сладури :-). Прочетохте за доноса срещу курса по SPSS в "Анамнеза" и не ви свърта... Ама нищо, разбираемо е. И обяснимо.

    ОтговорИзтриване
  54. svetla taka kat te gledam mai ne si bila mnogo dobro sushtestvo v predishniq si jivot, haha.

    ama usurdno se trudish da si dori po-zle - v sledvashtiq

    ОтговорИзтриване
  55. Много Ви благодаря, но не вярвам в идеята за прераждането.

    ОтговорИзтриване
  56. Много лесно е да се скача на една беззащитна жена. Я елате да скочите на Дошков например. Не Ви държи нали.
    На големи мъже се правите, посерковци

    ОтговорИзтриване
  57. Много ти благодаря, но не бих се нарекла беззащитна, още по-малко "беззащитна жена". Полът няма никакво значение за каузата. А ти защо не допуснеш, че и горният коментатор би могъл да е жена ;-)? Вероятността е 1/2. Що се отнася до Дошков, те и за него сума ти глупости изприказваха. Естествено, той не се връзва. Нито пък аз. Приеми го като игра. Всеки отбор дава, каквото може. Те толкова могат. И това им е проблемът. Ала толкова могат не защото са тъпи (напротив, между тях има безспорно умни хора), а защото действително няма какво друго да направят, освен да сипят обиди и компромати(няма как да кажат, че Воденичаров е законно в ЮЗУ, нали?) Което пък е добре за нас, защото хората четат и сравняват, и си вадят изводи.

    Тъй че, да не ти пука :-).

    ОтговорИзтриване
  58. moje

    ama mai trqbva da si vzema i bronejiletkata 4e koi znae kvi razvitiq moje da stanat :))).

    ili napravo i Uzi-to :).

    taka de.

    ОтговорИзтриване
  59. Като казах това, че се нахвърлят на една беззащитна жена имах предвид факта, че най-злонамерените приказки са отправени към тебе. Аз се опитах да те защитя, а ти също ми скочи. И защо, за да докажеш половата си неопределеност ли? Или това, че и жените могат да се борят за някаква кауза. Историята го е доказала по неопровержим начин.
    А тия дето така се отнасят с тебе са по-скоро сексуално недовлетворени хора.
    Наско

    ОтговорИзтриване
  60. Скъпи Наско,

    Извинявам се, ако не съм била достатъчно ясна, приятелю. Точно на теб не бих скочила. Исках да кажа само две неща. Първото е, че това, дали сме мъже или жени, в академичната сфера и в борбата, която водим, няма значение. В нея никой не е защитен по полов признак, важно е само какви аргументи имаш. С теб и друг път сме спорили за това - аз никога не бих намесила аргумент от неакадемично и неинституционално естество в битката. Да ги наричаме сексуално неудовлетворени, това са техните номера. Спомни си, че в коментар към блога на Дошков предлагаха и вибратор да ми се купи. И си спомни, че когато го прочетох, се разсмях.

    Хайде да оставим личностните, половите и сексуалните квалификации на тях, а ние да говорим за истински важните неща - законност, легитимност, академизъм.

    И не съм ти "скочила". Знам, че за добро го правиш, но не това е начинът ;-).

    ОтговорИзтриване
  61. "Беззащитна" ?!

    Цялото ДС е зад нея...

    Или поне едно крило .... :)

    Мулти-витаминеното.

    ОтговорИзтриване
  62. Хмда... Да не забравяме и масоните, и тамплиерите, и световната конспирация...

    ОтговорИзтриване
  63. Енчева, Светла.

    Откъде в тебе тая злоба бе душа?

    Толкова ли те тормозят в тази катедра, че така ги заливаш с помия непрестанно? Малий то някакво Гестапо там направо е явно.

    От психо-аналитична гледна точка ми е интересно.

    Или може би причината се крие в някои предишни (пропуснати) 7 години.

    ОтговорИзтриване
  64. Случайно попаднах на този блог... имате много сериозни разговори, по които не бих искал да взема отношение. Искам да кажа само на всички, които се интересуват от Социология, че могат да се включат в групата "Социология" във Facebook. Там има форум, в който всеки може да вземе участие, обсъждат се интересни за социолозите теми, ще се радваме да се включат и преподаватели. Линк към групата: http://www.facebook.com/group.php?gid=52353134674&ref=ts

    ОтговорИзтриване