Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

6.03.2012 г.

Как РИОКОЗ просвещава тийнейджърите

Линкът към дипляната за станалия печално известен (по непонятни причини именно днес) Кънчо в сайта на РИОКОЗ мистериозно изчезна (update - по-късно беше свален и самият файл, но добри хора успяха да го запазят). Но това не ми попречи да се зачета в други от материалите, предназначени за ученици, на сайта.

Чета например листовката "Тийнейджърите и сексът" и изпадам в културен шок:

"Всеки трети български тийнейджър е правил секс за първи път с проститутка, дрогиран по време на групова оргия или след дълго самозадоволяване с порнографски материали."

Все едно ли е да гледаш порно и да мастурбираш, да ходиш при проститутки и да се друсаш? Ако тийнейджър, който е мастурбирал (а има ли такъв, който не е?), повярва на листовката, може да реши, че така и така вече му е изпуснал края - що не иде в публичен дом или не си боцне хероин?

И още:

"Ранното започване на сексуален живот при момчетата, води до: Сериозни проблеми в бъдеще, по отношение на ерекцията, както и чисто психосоматични. Еректилната дисфункция е състояние, при което мъжете не могат да получат ерекция или да я задържат достатъчно време"

Има ли доказателства, че ранното започване на сексуален живот води до импотентност, или плашат момченцата? А ако плашат, как да им вярват тийнейджърите?

Само дето не са написали, че от мастурбиране се ослепява.

В листовката "Тийнейджъри, вие може да се предпазите от насилие", като цяло се дават полезни съвети, но за предпазване от най-разпространените видове насилие в училищна възраст - насилието в училище и насилието онлайн, няма и дума. Вместо това четем:

"! Бъдете особено внимателни при контактите си с представители на различни религиозни учения (т. нар. секти) защото: 
> те в началото са мили, внимателни, добри; 
> те ви обграждат с много внимание и вие се чувствате обичани и значими; 
> умеят да ви въздействат психически, а вие сте още с неукрепнала психика; 
> лесно можете да станете жертва на манипулации; 
> умеят да манипулират и неусетно могат дори да ви подтикнат към самоубийство."

Я да видим сега, какъв дял от самоубилите се тийнейджъри в България са изповядвали нетрадиционни религиозни вероизповедания и какъв дял от тийнейджърите, изповядващи нетрадиционни религии, се самоубиват? Как тъй един от най-големите митове на религиозната нетолерантност, упорито разпространявана най-вече от националисти, намери място в листовка на РИОКОЗ?

Листовката за хепатитите е толкова скучна и неясна, че... по-добре тийнейджърите да четат Тошка. Дори е препоръчително.

Накрая ще дам най-добронамерен съвет на РИОКОЗ: моля, постарайте се да опознаете поне малко онези, към които отправяте послания. Между другото, днес няколко човека ми казаха, че дипляната за Кънчо им е раздавана в училище, в гимназиална възраст и е предизвикала... само смях.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


7 коментара :

  1. Кънчо поне шлифера е открил... Какво да кажем за другата "дипляна", която цитираш?!?!?
    И малко офтопик от същата гениика: http://www.vsekiden.com/111896/d-r-tonka-varleva/

    ОтговорИзтриване
  2. Скоро гледах ето този филм: http://en.wikipedia.org/wiki/Kinsey_%28film%29 и си мислех, че тук сякаш няма много голяма промяна от времето, когато този човек се е опитвал да разшири мирогледа.

    ОтговорИзтриване
  3. Както към Кънчо, така и към лошо анимирания Вирус, за който писа миналия път, имам само естетически критики. Самото съдържание според мен е ОК - това за вируса беше кратко и ясно (давайки важната информация, че няма "сигурен" вход), а това за Кънчо поне се опитва да е забавно. Що се отнася до смеха на тийнейджърите - инфантилизиращата среда, в която са принудени да живеят, няма как да провокира някакви по-адекватни реакции.

    ОтговорИзтриване
  4. Това звучи като много стар текст. Общо взето изглежда като отбиване на номера. Освен това вменяването на вина и срам у подрастващите във връзка със сексуалността им не дава резултати, доколкото ми е известно, а напротив, пречи на естественото и свободно изследване на тази сексуалност.

    Оставете децата да си мастурбират и да правят секс, стига да не е с чичковци, лели и проститутки, и ги научете как да се пазят от полово предавани инфекции и бременност. Трябва сексуална култура, не насаждане на страхове и суеверия.

    ОтговорИзтриване
  5. Файлът със продъжителното самозадоволяване и груповите оргии се казва дипляна тийн секс 2011. Не мо е да е стар.

    ОтговорИзтриване
  6. @Йоана 

    Значи да оставим децата да си маструбират и да правят секс, ама само да не е с чичковци, лелки и проститутки?! 

    Дай да си представим следната ситуация: близкото бъдеще, Анджелина Джоли се разведжда с Брад Пит, срещам се по случйност с нея някъде из Родопите, докато тя снима поредния холивудски екшън на българска земя. Заприказваме се, харесваме се... и тя ми казва, че съм най-привлекателния мъж, който някога е срещала... "Ама, лельо Ангелинке (нали е 30-на година по-голяма) - викам й аз - ние тука в БГ сме разкрепостени, сексуално образовани и са ни оставили да правим секс и да маструбираме, обаче не можем да го правим с чичковци, лелки и проститутки. Сори!" ... 

    Ехх.... хубава фантазия, жалко, че дори бастуна не мога да лъсна, докато си го представям :(

    ОтговорИзтриване