Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

3.02.2011 г.

Бавно: Изговорен свят II

Горещо препоръчвам преживяването (не мога да кажа "пърформанс") "Бавно: Изговорен свят II", което ще се случи (а не "състои") петък, 4 февруари, от 19 ч. в Сфумато. 

Преживяването ще случват Стефан Иванов, Иван Димитров, Иван Ланджев и група "Блуба Лу". 

Първият "бавно изговорен свят" се случи на 27 ноемри, събота.  Тогава бяха само Стефан Иванов и "Блуба Лу". Спомням си деня много добре. По-рано следобед Борислав се обади да каже, че е наблизо и предложи да се видим. Поканихме го на гости, поприказвахме сладко го убедихме да дойде с нас в Сфумато. И така, отидохме тримата с Боби и Крис. Там го запознахме с Надето.

Първото бавно изговаряне на света се оказа изключително въздействащо за нас, после коментирахме, че сме като хипнотизирани, че сме били изпаднали в нещо като транс. Рядко са ми се случвали такива преживявания, в които се губи границата между автор, публика, музика, визия и успява да се случи общо пространство на споделеност, чувстваш се докосващ и докоснат.

Тук можете да видите кратко видео от онази вечер.

Надявам се да се видим там. Струва си - не само, за да поощрим съвременното изкуство, а и за да утвърждаваме човешкото. Включително и нашето собствено.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


2 коментара :

  1. Утре имам пътуване в 06:30 извън София, като тенденцията е около 19:00 да съм обратно тук. Ако бюрократичните изцепки не наложат по-късно връщане, по всяка вероятност ще бъдем там. Във фейсбук маркирах поканата като "Може би", понеже трудното бюро (бюрото по труда) има странни и времеотнемащи процедури, за да ти отпусне 40% от минималната месечна заплата в продължение на три месеца.

    Ще се опитам да дойда!

    ОтговорИзтриване
  2. Eх, пожелавам ти успех в борбата с родната бюрокрация и дано не е твърде мъчителна! Ще е прекрасно, ако успеем да се видим там.

    ОтговорИзтриване