Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

21.03.2009 г.

Блогосферна RSS мистерия


В моя опит съществува асоциативна връзка между "Еленко" и "Google Reader": благодарение на блога на Еленко открих бутона "Next item" в Google Reader (каквато съм си завеяна и астигматична, иначе хич и нямаше да го видя).

Напоследък ми се случва на няколко пъти да се натъквам на реклами докато преглеждам блогове в Google Reader. Рекламите са все в постове на Еленко.

Попадам на блога на Еленко, понеже съм абонирана за Блогосферата на "Дневник". В същата Блогосфера има изрично условие: "Да няма реклами в RSS емисията, която вашия блог ще задава към нас." Аз ли нещо не разбирам?

Сигурно това несъответствие е само в главата ми. Ако бях топ блогър, щеше да ми е ясно. Ама не съм.

UPDATE. Сред коментиращите се появи Еленко, който първо уточни, че става въпрос за технически проблем, а не за злоупотреба, а след няколко часа писа, че е премахнал изобщо рекламите в емисиите си. Така че всякакви подозрения отпадат - правилата си важат и за Еленко :-).



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


10 коментара :

  1. Ами нещата са малко на принципа "кой да пази пазачите". Еленко минава за гавазина на Блогосфера, така че правилата май за него не важат...

    ОтговорИзтриване
  2. О, убедена съм, че трябва да има някакво друго основание, недостъпно за умовете на не-топ-блогърите ;-). Щото възможно ли е да работиш към Икономедия и да нарушаваш правилата й?

    ОтговорИзтриване
  3. Голяма мистификация измислихте... :)

    Всъщност, най-вероятно, блогът на Еленко има просто две емисии -- една с реклама, една без. Дневник-блогосферата получава втората, а останалите хора/агрегатори - първата... И няма проблем:)

    Така или иначе, всеки блог може да има повече от един RSS. За коментари, за постинги, за отделни категории... И може да има разновидности на една и съща емисия...

    ОтговорИзтриване
  4. Е знаех си аз, че нещо недоразбирам... В такъв случай обаче може ли някой да ми обясни как е възможно да виждам тези реклами, след като получавам блога на Еленко единствено и само през блогосферата на "Дневник", която именно не ги разрешава? Или е възможно да има две различни емисии и за Блогосферата?

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за открития проблем!

    Имам някаква драма с емисиите, която ще гледам да отстраня.

    Не съм искал да засегна някого, още повече да печеля от това или да нарушавам правила.

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, че съм била полезна :-)! Дано проблемът се оправи по-скоро.

    ОтговорИзтриване
  7. Спрях RSS рекламите като цяло, мисля че това ще свърши работа.

    ОтговорИзтриване
  8. Предполагам, че със сигурност ще свърши работа. Без да разбирам нищо от RSS емисии, мисля, че няма как да се появява нещо, което го няма. Така че, щом няма реклами, те няма и да се появяват.

    ОтговорИзтриване