Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

25.06.2013 г.

#обичайтесебе - без провокатори

Снимка: Крис Енчев

Резултатите от експерименталната ми акция снощи бяха повече от обнадеждаващи. Никой дори не ме погледна накриво, напротив - много хора се радваха, поздравяваха ме и снимаха плаката. Не само млади, при това. Нищо не се случи и на Крис, който беше залепил дъга на своя плакат. Като няма провокатори, протестите са много по-безопасни, че и по-приятни.

Изводът ми е, и се надявам, че в следващите дни няма да бъда опровергана, че макар на протеста да не липсват хомофобски и антитурски плакати, като цяло протестиращите са отворени и способни да приемат различните в редиците си. Инцидентът с ЛГБТ групата в събота едва ли щеше да се случи, ако не е била "свитата" на Елена Ваташка, изпратена специално за да създава провокации. Между другото, препоръчвам много хубав разказ за случилото се от Елена Владимирова, която е била свидетел на случката.

Понеже приятели ме помолиха да кача файла с плаката в интернет за свободно сваляне, реших, че най-лесно ще е да го направя тук, в блога. Ако някой иска такъв плакат, заповядайте:

Цветна версия, формат A3 (може да се печата и на А4, ако зададете на файла да се вмести в страницата).

Черно-бяла версия, формат A4 (предполагам, че може да се изпечата и на лист А3 без чувствителни загуби).

Чувствайте се свободни да ги сваляте, както и да използвате и модифицирате идеята :-).

До довечера!


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


2 коментара :

  1. Боже мой, чудя ви се кое ви е по-важното в случая - да протестирате против правителството или да подчертаете, че сте гейове, които протестират против правителството?!

    ОтговорИзтриване
  2. Да подчертаем, че протестираме срещу правителството, но че хората, които протестират срещу правителството, са различни :-). Бих се радвала да видя и плакати на етнически турци и роми, например...

    ОтговорИзтриване