Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

19.09.2011 г.

Нещата не вървят "все по-надобре" в България


Имам лоша новина. От вчера насам съм с червена коса. По-лошото е, че ми харесва и смятам да продължавам в същия дух. Това сигурно ще разочарова съгласните с Юлиан Попов, който миналата година в "Дневник" определи един от признаците, че нещата в България "вървят все по-надобре", така: "Все по-малко жени си боядисват косите червени".

На всичко отгоре, упорито продължавам да ходя със сандали ("Сандалите намаляват", радва се Юлиан Попов). И не съм била нито в Солун, нито в Одрин ("Всеки българин вече е посетил поне Солун или Одрин.")

Та така... Лоша работа, че хора с претенции за гражданска активност като мен простеят.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


4 коментара :

  1. На снимката (правена с уебкамера) много не личи, ама на слънце да видиш колко ужасно червена е...

    ОтговорИзтриване
  2. И за мен е странна тази връзка между все по-малкото червенокоски и все по-уверения ни вървеж към “надобре”-то. Да не би авторът да поставя знак за равенство между червените и къносаните коси, респ. Ориента? Време е да се замисля дали да продължавам да си къносвам косата.

    ОтговорИзтриване
  3. И моята коса е къносана, ама не казвай на никого ;-). Предполагам, че на автора е убегнала от вниманието появата на феномена "прическа тип телевизор", както и социокултурните й конотации. Пък и едва ли е забелязал, че в Борисовата пребиват хора заради косите... Но не знам - ако и аз бях емигрант, как щях да гледам на България по време на кратките си посещения.

    ОтговорИзтриване