Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

1.06.2010 г.

На 06.06 да покажем, че не сме ксенофоби!


На 06.06 от 11 до 13 часа пред центъра за задържане на чужденци в Бусманци ще се съберем хора, които искаме правата на хората в България да се спазват. Чужденците са хора и те също имат основни човешки права, които не може да им бъдат отнемани - например правото на свобода, на защита на човешкото достойнство, на образование, на личен и семеен живот.

Събираме се в Бусманци, защото "Българският Гуантанамо" се превърна в символ на нарушаването на правата на чужденците в България. Но целта ни не е само да защитим затворените в "дома", а всички чужденци у нас, чиито права се нарушават поради неуредените и дискриминационни елементи в законодателството ни и многобройните случаи на административен произвол. Искаме да покажем, че не всички в България са ксенофоби и расисти.

Четиримата организатори на събитието - Иван Кулеков, Яна Тавание, Виктор Лилов и аз, го правим в качеството си на личности и граждани. Разчитаме, че и вие ще дойдете като личности и граждани. Категорично не желаем инициативата ни да бъде свързвана с никакви организации, партии, политически или религиозни ориентации. Призоваваме на митинга да няма никакви политически символи и лозунги. Всеки е добре дошъл, включително и политиците, независимо от коя партия, но в качеството им на граждани. Нека оставим политическите си убеждения у дома за два часа.

Защото се събираме, за да защитим правата на чужденците в България. Имаме цели, които са реалистични и изпълними в обозримо бъдеще. Може би сме стигнали до тези тях, водени от различни ценности. Но сега важното е това, което ни събира. Правата на не-българите са все още нещо твърде непопулярно в България, за да си позволяваме лукса да спорим кой ги защитава най-правилно.

Заповядайте и вземете, на първо място, себе си. На второ място - всичко, което ви хрумва, че би създало подходящото настроение на митинга - балони, свирки, кречетала, музикални инструменти, тематични фанелки... На трето място - близки, приятели, съмишленици. Второто и третото не са задължителни :-). Четвърто, добре е да сте с удобни обувки. За всеки случай. Пари не искаме (и не раздаваме), можете да помогнете с разпространение на информация за събитието, с присъствие на митинга, или дори с няколко думи за морална подкрепа.

Добавка: много е важно да си носим личните карти! Разбира се, за тези от нас, които имат лични карти - нелегалните имигранти разполагат в най-добрия случай с едни хвърчащи листчета, а често и това нямат.

Нека не носим със себе си алкохол и всякакви други вещества, които биха попречили на ясната ни преценка и, разбира се, оръжие. В района не помня да видях кофи за боклук, но ще помоля да имате предвид, че след събитието организаторите са длъжни да почистят - надявам се да не ни се налага да има много какво да почистваме ;-).

Нека не провокираме полицията по никакъв начин. Полицаите изпълняват служебните си задължения. Ако случайно се появят ксенофоби, които да провокират събитието, полицията ще е тази, която ще ни защитава.

Точният адрес на мястото, пред което се събираме, е: Бусманци, бул. "Ген. Йосиф В. Гурко" № 65а. Минавате кв. "Дружба" и сте там. Маршрутка №35 може да ви свали съвсем пред "дома". Маршрутка 19 също минава през Бусманци, но не мога да твърдя със сигурност къде точно. Човек за 15-20 минути може да намери мястото, предполагам. До този китен "квартал на София" пътуват и автобуси 8, 10 и 14, които можете да вземете от квартал "Дружба".

Ако възнамерявате да дойдете и имате акаунт във Facebook, можете да се включите в списъка на потвърдилите тук. Ако искате да разпространявате листовки за събитието (виртуално или на хартия), ето една.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


11 коментара :

  1. Ако мога аз или illfb да помогнем по нкакъв друг начин освен да промотираме, кажи, на линия сме.

    Поздрави.

    П.П. Има някакъв проблем при публикуване на коментар, при въвеждане на данни в openID, прави проблем и отказва да публикува.

    ОтговорИзтриване
  2. Ами всяко промотиране ще ни дойде добре :-)! Благодаря, Енейке!

    П.п. Не знам за openID, блогърът си е бъгавичък...

    ОтговорИзтриване
  3. ЧРД, Светле. Щастие, късмет и успех в неделя!1-1-6

    ОтговорИзтриване
  4. Подкрепям ви! Специални поздрави на Яна и Иван!
    Волен Крумов

    ОтговорИзтриване
  5. Много благодаря за подкрепата, нужна ни е! Нужна е най-вече на чужденците у нас.

    ОтговорИзтриване
  6. e, показаха ви, че не сме ксенофоби - хайде първо да решим проблемите на българите в България, а после на "гостите"... малко са ви били днес!

    ОтговорИзтриване
  7. Имате ли нужда от спешен заем за бизнес или да плащат сметките при 3% лихва? Ние даваме заем за индивидуални и да си сътрудничат органи, вариращи от $ 3 хиляди долара до $ 20 милиона долара максимален срок продължителност от 1 до 30 години, Ако Да се свържете с нас по-долу подробности.
    (1) Names______
    (2) Country________
    (3) Телефон Number_______
    (4) Gender_________
    (5) Заем Amount________
    (6) Продължителност: _________
    (7) Месечна Income____
    С уважение,
    Г-н CAMPBELL
    имейл: henrywhiteloanfunds@gmail.com

    ОтговорИзтриване