Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

9.06.2009 г.

"Авария" или скрита профилактика?

Вчера сутринта топлата вода вкъщи спря. Без предупреждение. След като до вечерта не дойде никаква, реших да потърся информация в нета. И намерих. Топлофикация съобщила, че поради авария нямало да имаме вода от осем часа вчера до осем сутринта утре. Ама нали е авария, не казали предварително. Що за авария, запитах се, при която водата се спира и пуска в такива точни часове и продължава точно 48 часа?

Измрънках във Facebook и веднага се намери една позната да сподели, че и в техния квартал поради "авария" нямало топла вода за около седмица - от 20 и някой май до четвърти юни.

Хипотезата ми е, че тук става въпрос за познатите ни "профилактики", но този път маскирани като "аварии". В тези смутни предизборни и междуизборни времена една официална профилактика не би направила добро впечатление, хората ще си кажат, и с право, че по времето и на това правителство не се направи много за инфраструктурата, включително и за оптимизацията на водопреносните мрежи. Не че хората не си го казват и когато им се случи "авария", траеща няколко дни, но като тези неща не се оповестяват публично, мрънкането не успява да се канализира във всеобщ вой.

Във вашия квартал имало ли е изнанадващи "аварии" на магистрални водопроводи напоследък, започващи и завършващи на подозрително точни часове?



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


11 коментара :

  1. В радио-телевизионния център днес сутринта нямаше вода. Обяснението - газификацията, която ясно може да се види от прозореца.

    ОтговорИзтриване
  2. Е, да, в Благоевград си нямате топлофикация, но пък газификацията върви с пълна пара, едновременно и навсякъде. Поради това Благоевград научи що е улично задръстване, а нашият служебен рейс прави сложни маневри, за да отиде от Първи корпус на ЮЗУ до 3-то училище - в един момент дори почна да минава през "Струмско" за целта! (За непознаващите Благоевград - то е все едно да минеш през "Младост", за да стигнеш от "Люлин" до ЦУМ, само дето мащабите са по-малки.)

    ОтговорИзтриване
  3. В Благоевград така или иначе се прави профилактика на водопроводната мрежа всяко лято. Сега просто чакат да стане още по-горещо, за да бъде мизерията пълна. Дали по някакъв начин предстоящите парламентарни избори ще окажат влияние - ще видим.

    ОтговорИзтриване
  4. Сега при вас профилактиката ще могат да я маскират като "заради газификацията".

    ОтговорИзтриване
  5. И аз съм от засегнатите. Няма никакво съобщение, залепено на входа. Намерих същото съобщение като твоето на сайта на Топлофикация София.
    http://www.toplofikaciasofia.bg/novini/2009/06/08/SYOBShtENIE_8_iuni_2009g._
    Извод: Ако ти спре топлото отиваш на сайта и се успокояваш, че е планирана авария.

    ОтговорИзтриване
  6. Е значи сме съседи :-). Това за "планираната авария" много ми хареса! Интересно дали ще се намерят хора от други софийски райони, които да потвърдят.

    ОтговорИзтриване
  7. Това с авариите и полагането на нови тръби винаги е било забавно, стига да не е на твой гръб. Идва едната фирма копае една седмица полага тръби за мръсната вода. Заравя и си тръгва. След седмица идва фирма да полага тръбите за питейна вода, заравя и си тръгва. Полага се асфалт. Ето че идва време и за газификация. :)

    Жоро

    ОтговорИзтриване
  8. Да и при нас в Бургас от снощи 08.06. няма топла вода и не знаем за колко време ще е така.

    ОтговорИзтриване
  9. Това може и да е истинска авария, знае ли човек...

    ОтговорИзтриване
  10. Ооо, цели 13 дена нямаше топла вода в Бургас( Лазур да съм по-точна). Едва тази сутрин някакво подобие на хладка потече и вероятно чак довечера ще има наистина топла.Така да намразих Топлофикацията,че...Както винаги съм казвала, в Бургас се играе на една игра" познай в кой ден коя вода ще спре"..

    ОтговорИзтриване