Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

20.12.2008 г.

Успех на Мартин Димитров!




От всички сини снимки, които съм правила, тази си харесвам най-много. Сега я посвещавам на Мартин Димитров с пожелание за успех на балотажа утре.

Поради предишния ми постинг за кандидатурата доста хора решиха, че не го подкрепям. А всъщност аз отправих критики, защото според мен Мартин е единственият от шестимата кандидати за председател на СДС, който изобщо заслужава внимание. Надявам се утре изборите да бъдат честни.

Подкрепям Мартин Димитров, но не знам дали още подкрепям СДС. Ако той загуби изборите утре, мисля, че това ще е просто краят на СДС и ще е крайно време да възникне нещо ново, подходящо за демократично мислещи хора (е, аз си мечтая за либерална формация, но "либералното" у нас е изпразнено от смисъл поради псевдолиберални творения като ДПС и НДСВ). А ако Мартин спечели, ще видим...

П.п. Извинявам се, ако съм набедила Мартин, че е протестант. Четох в блога на Димитър Аврамов, че всъщност не бил. За мен лично религиозната идентичност няма значение за това дали ставаш за политик, или не (ако би пречело, това е фундаментализмът, но той може да бъде както протестантски, така и православен, католически, ислямски и пр.). Пък и "Блага вест" си е съвсем читава протестантска църква. Но живеем в нетолерантна страна и предполагаемото протестантство на Мартин Димитров беше използвано като компромат срещу него. А това е последното, което съм искала.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


15 коментара :

  1. Значи, аз всеки ден чета новините в Интернет, и не съм видял (или чул) досега този младеж да е казал каквото и да било заслужаващо внимание. Съжалявам много. А иначе съм сред създателите на "Подкрепа" и СДС:
    http://www.geocities.com/kkabakciev/Peripet.html
    http://www.geocities.com/kkabakciev/
    Светла каза в свой коментар днес (в блога си), че проблем в СДС били от самото начало ченгетата.
    Добре, да кажем, че проблем са били ченгетата. Като има проблем - той се решава. И как беше решен този проблем? (А той не е проблем само на СДС, проблем е на цялата държава!) "Реши се", като ДОСИЕТАТА НЕ БЯХА ОТВОРЕНИ - при огромно мнозинство на СДС в парламента. Досиетата не бяха отворени от лансирания в СДС соцполитикономист Костов, чиито писания в дисертацията му за "прогресивната съветска икономика" ако аз бях прочел, а също така и статията в "Работническо дело", никога нямаше да гласувам за СДС (с такъв лидер). Аз питам: къде са били колегите на Костов и в СДС, и в ТУ, за да обяснят на хората що за човек е той? Защо е допуснат такъв човек, рупор на комунизма, да оглави СДС? И той не е ченге, нали!
    В Германия аналогичните на Костов лица бяха уволнени от университетите и повече нямаше как да ги помиришат! А да стават лидери на политически сили - абсурд! Освен ако не е на някоя маргинална неокомунистическа партийка.
    Налице е, от една страна, гигантска манипулация, от друга - тотално безхаберие.
    Толкова мога да кажа за момента. То има ли и какво друго?

    ОтговорИзтриване
  2. драги ми гус'ин кебапчеф, вие сте изключително досаден тип

    що се отнася до Мартин Димитров, желая му успех от все сърце, защото ако не спечели той, просто няма да гласувам за СДС на следващите избори

    ОтговорИзтриване
  3. Протестантската мисъл винаги е носила някаква реформация по света и то в ключови моменти...Пожелаваме си го и сега за България. Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Кабакчиев ти съвсем се оля! Такива като тебе потомци на дядо Благоев съсипаха СДС! Най-големият ни проблем е, че такива непризнати основатели на СДС и световни учени като тебе оплюха най-успешния период от развитието на БГ 1997-2001 и то само от егоизъм и комунистическа озлобеност. По-лесен начин за това нямаше освен да се оплюе Костов! Само ще ти кажа, ако тогава не беше Костов сега щяхме още да се чудим как да върнем косоварските бежанци от нас по домовете им! Засрамете се и признайте, че сме имали един наистина достоен държавник! С такива като вас сме си за Туркменистан! Там ще ви оценят така както си заслужавате! Успех Мартине! И скорошно сближаване с ДСБ! Кабакчиев бори се да възстановиш фамилните си реликви, но не се бръкай където не ти е работа. Баста!

    ОтговорИзтриване
  5. Нещо свежо! Веско Топалов след като вчера победи секунданта на Крамник, днес направи бързо реми със своя си секундант Мовсесян и най-вероятно ще е носител на шахматния оскар за 2008! Случват ни се и хубави неща! В кочини това не може да стане! Е когато прасетата станат много, тогава е лошо... Но сега има надежда...

    ОтговорИзтриване
  6. Малко история и обяснения - главно за недостатъчно добре осведомени. Ще кажа нещо, което съм казвал много пъти, но другаде - и тук пишещите може да не го знаят.
    Не мога да нося отговорност за това, че прадядо ми Хараламби Савов през 1908 г. е имал неблагоразумието да основе БРСДП в едно малко градче. Забележете, обаче още, че и той самият не може да бъде винен за това - по простата причина, че не е можел да знае, че през 1917 г. ще се извърши метеж на световния главорез Ленин.
    Точно обратното, не само, че не съм потомец на терориста Благоев, аз съм потомец на човек, който още през 1920-те и 1930-те КРИТИКУВА ЛЕНИН ЗА НАСИЛИЕТО. Нещо повече, той прави това и през най-свирепите времена на сталинизма, 1952 г., като пише нова книга, в която отново КРИТИКУВА ЛЕНИН ЗА НАСИЛИЕТО, и има неблагоразумието да я изпрати на Червенков. Веднага го изключват от партията и Белене му се разминава просто заради това, че е много болен и на легло.
    Така че - съжалявам много, обаче аз съм потомък на един ИСТИНСКИ ГЕРОЙ. А някои от пишещите тук сте асоциати на един индивид, който дълги години преподава антинаучна дисциплина и целенасочено трови младежта с комунизъм. Нещо повече, той пише в дисертацията си, че съветската икономика била "прогресивна", за разлика от "буржоазната", и ХВАЛИ СВЕТОВНИЯ ГЛАВОРЕЗ ЛЕНИН ЗА "ПРОГРЕСИВНАТА ИКОНОМИКА". Същата, от която умряха от глад десетки милиони хора, а почти всички останали (без висшата номенклатура) 70 години в СССР и 45 години в България живяха в материална и морална мизерия. За да напишеш, че съветската икономика е "прогресивна", трябва да си или пълен неграмотник, или лъжец! Не знам кое от двете е Костов, но което и да е, е повече от позорно!
    Разбира се, не могат да се отрекат позитивните резултати от управлението на СДС, но не бива да се игнорират крайно негативните. А тази легенда как, видите ли, Костов бил спасил държавата, укротил долара и прочие, са елементарни приказки от и за костозомбисти.
    Не Костов, магаре да беше поставено за премиер тогава, пак щеше да бъде укротен доларът и т.н.! Всичко това беше постигнато в резултат на помощта на Запада, а не благодарение на елементарния соцполитикономист, който в края на ноември 1989 г. дава съвети на комунистическите убийци как да не загубят доверието на народа в собствения им парцал "Работническо дело" - и говори от тяхно име (от името на "партията"), и твърди, че Западът НЯМАЛО ДА НИ ПОМОГНЕ, АМИ ПРОСТО ЩЯЛ ДА ДОЙДЕ ДА ПРАВИ БИЗНЕС! Тази суперелементарна теза на Костов беше опровергана от самата история. Бизнесът си е бизнес, но Западът има и политика, и само едно тъпо политмагаре може да мисли, че Западът няма политика, а само има бизнес.
    В Германия през 1991 г. индивид като Костов щеше да бъде лустриран - уволнен от съответния университет. И нямаше да може да помирише политика. Точно поради тази причина България днес е една кочина, докато Германия е една свръхразвита във всяко отношение държава, за която българинът не може и да мечтае!
    Така че - костозомбистите, раздвижете си малко мозъците и вижте какво бихте могли да направите за коригиране на днешното положение, което е повече от трагично. Същото важи и за СДС, което от символ на синята идея се превърна в търговско дружество. И сега някакво младо икономистче, завършило УНСС (знаем каква икономика се преподаваше и се преподава там) ще "възражда" СДС. Нямам нищо против, ако се окаже, че младежът може да свърши някаква полезна работа. Но към този момент не мога да си представя, че това ще стане.
    Светла, понеже ти заяви, че М.Димитров бил прагматик, едва ли е нужно да се дават, и специално не теб, дефиниции на "прагматик" и "прагматизъм". Един такъв "млад прагматик" беше, и е, Орешарски. Смесица между принципност и прагматизъм има у Н.Михайлова, която много правилно изрита Орешарски след срещата му с Черепа. В същото време и Михайлова е един прагматик, когато се отнася до собственото материално положение. Можем да си припомним гаража на ЦК на БКП, както и невероятното изпълнение една вечер, когато по телевизията тя се похвали, че мъжът й (с когото се разведе след няколко месеца) й бил подарил Мерцедес, който бил имал патладжанен цвят! Няма да коментирам това нещо, коментар може всеки сам да си направи.
    Понятието прагматик има смисъл в общества, страдащи от тежки идеологии. То има смисъл в Турция, където прагматик би могъл евентуално да бъде Ердоган. Йелцин беше прагматик. Прагматик е Първанов, който говори, че и Путин, и Буш са му приятели (но отива в Туркменистан и ще полага венец на паметника на диктатора Ниязов - не знам дали го е направил наистина). Но да иска прагматизъм у съответния лидер на СДС днес, това следва да се разбира така, че той няма да се ангажира с каузата на антикомунизма, ами ще преследва политическа и икономическа изгода в ущърб на принципите, с които е създаден СДС.
    Няма да стане нищо от СДС с такъв лидер!!! Помнете ми думата!!! И със сигурност си давате сметка, пишещите тук, че ДСБ и СДС са в такава дупка, от която биха могли да излязат с много специални средства! И не с избор на "млад прагматик"!
    Слушайте Кабакчиев, който е врял и кипял в тия работи, и се е противопоставял (не героично, но все пак го е правил) на комунистите през комунизма - тогава, когато вие сте се крили в миши дупки!
    ____
    И престанете с тези малоумия как Кабакчиев не бил признат - и в науката, и в обществената област. Аз бях човекът, който движеше вътре нещата в "Подкрепа" и СДС - и името ми фигурира там, където трябва. За науката няма какво да говорим.

    ОтговорИзтриване
  7. Седна дума такива като тебе са най-голямите комунисти! Пишеш общи клевети, нищо конкретно! Точно по твоя начин деистват и наследниците на политбюро и за тях Костов е виновен! Истината е че такива пигмеи като тебе и комунистите, никога няма да дорастат да проумеят елементарни неща - че винаги сме имали и достойни държавници и мерзавци! Един от последните препълва форумите с глупостите си!!!

    ОтговорИзтриване
  8. "И престанете с тези малоумия как Кабакчиев не бил признат - и в науката, и в обществената област. Аз бях човекът, който движеше вътре нещата в "Подкрепа" и СДС - и името ми фигурира там, където трябва. За науката няма какво да говорим."

    Точно тук е проблемът на СДС, че в началото комунистически слуги като Кабакчиев със своя агресивен и креслив маниер отблъснаха свестните и сега продължават да хулят! Ще има възмездие убеден съм в това!

    ОтговорИзтриване
  9. Аз обичам да се позовавам на епохалните, фундаментални и пр. есета, правила и пр. на Генерал Кобалт, с когото обичат да ме идентифицират:
    geocities.com/mailcobalt/eseta.html
    И обичам да ме идентифицират.
    Затова сега, като се позова на есето за простащините на българина/българката, и цитирам първите пет, ще изведа две от фундаменталните правила на костозомбизма.

    Простащина № 1 на българина/ българката. Той/тя никога не слушат какво им се казва.
    Простащина № 2 на българина/ българката. Той/тя никога не се интересуват какво им се казва.
    Простащина № 3 на българина/ българката. Независимо какво са им казали, той/тя си знаят тяхното.
    Простащина № 4 на българина/ българката. Независимо какво казват, казвайки го, той/тя псуват.
    Простащина № 5 на българина/ българката. Независимо какво казват, казвайки го и псувайки, той/тя, нищо не казват.

    Фундаментални правила на костозомбизма.
    Правило първо. Костов мисли за всичко!
    Логическо следствие от правилото: Костов мисли!
    Подправило: ти не мисли!
    Правило второ. Дори и Костов да е давал съвети на комунистическите убийци в "Работническо дело" как да не загубят доверието на народа, Костов не е давал съвети на комунистическите убийци в "Работническо дело" как да не загубят доверието на народа!
    Първо логическо следствие от правилото: Ако някой каже, че Костов е давал съвети на комунистическите убийци в "Работническо дело" как да не загубят доверието на народа или нещо подобно, това не само са общи приказки, но и гнусни клевети!
    Второ логическо следствие от правилото: Ако някой каже, че Костов е давал съвети на комунистическите убийци в "Работническо дело" как да не загубят доверието на народа или нещо подобно, той е или член на Политбюро на ЦК на БКП, или е агент на ДС, или в най-добрия случай е бил член на БКП!
    Подправило: каже ли някой, че Костов е давал съвети на комунистическите убийци в "Работническо дело" как да не загубят доверието на народа, всеки костовист трябва начаса да го заклейми като клеветник, а има и всички основания да го нарече или член на Политбюро, или поне на БКП, или поне агент на ДС!

    И така нататък. Има много други правила на костозомбизма, фундаментални.

    Но и тези две са напълно достатъчни, за да вдигна двата пръста и да заявя на висок глас: "Да живее Костов, този велик антикомунист и обединител на "дясното"! Да живее Де-Се-Бе! Да живее дясното! Долу лявото! Ура!"

    ОтговорИзтриване
  10. Мартин Димитров спечели лидерския пост в СДС
    http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=604727
    Въпреки че не вярвам нито този избор, нито някой от другите до този момент възможни, да донесе активи на СДС, етиката изисква спечелилият да бъде поздравен! Дано Димитров да може да направи нещо за СДС!

    ОтговорИзтриване
  11. Анхел.
    Кабакчиев наистина прекаляваш, дори си ултрас. Доста си досаден и си направо фундаменталист
    Но в случая си напълно прав.
    Напълно и абсолютно.
    Ченгетата трябва да бъдат разкрити чрез досиетата и те НЯМАТ ПРАВО ДА ОБУЧАВАТ СТУДЕНТА ДА НЕ ГОВОРИМ ДА БЪДАТ ЛИДЕРИ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ ПРЕТЕНДИРАЩИ ЗА НОСИТЕЛИ НА ДЕМОКРЛАЦИЯ ЛИБЕРАЛИЗЪМ И ЧоВЕЧНОСТ!
    Нека се разкрият досиетата на преподавателите във всички висши училища.
    Нека се разкрият досиетата на човъркащите в БАН.
    Това е единственото, от което се нуждаем, за да продължим нататък като хора и да не се срамуваме пред хората в Европа.

    ОтговорИзтриване
  12. Фундаменталист съм, вярно е! И се присъединявам към това искане за досиетата на работещите в университетите и БАН! Но не са само агентите на ДС проблемът там!

    А по темата - вижте едно интересно съобщение - "Висшистите са по-пасивните гласоподаватели":
    http://mediapool.bg/show/?storyid=147340

    NB!!!!!
    "15.26 на сто от висшистите биха гласували за БСП, а 15.04 на сто биха гласували за ГЕРБ, сочи проучването. Движение "Напред" има дял на одобрение от 7.5 на сто, а "Атака" и "ДПС" - малко над 2 процента."
    NB!!!!!

    ДСБ И СДС ИЗОБЩО ГИ НЯМА! ИЗОБЩО! А ние тук си чешем езиците!

    Впрочем идва ми на ума да попитам Светла като член на екипа на Боряна Димитрова дали тяхната агенция има сродни резултати или не.

    Благодаря предварително за това разяснение, Светла!

    ОтговорИзтриване
  13. Все пак, този постинг е за Мартин Димитров, а не за личността и дядото на Кабакчиев.

    Не помня кога точно съм казала, че Мартин е "прагматичен" може би наистина съм го казала, макар да не ми е точно в стила. Защото прагматизмът за мен не е сам по себе си легитимна ценност, безотносителна към съдържателните й характеристики. Сега най-прагматично изглежда СДС да се коалира с бат Бойко. Но язък, както обичаше да казва един мой бивш преподавател. Та ако съм казала, че Мартин е "прагматичен", не е било в този смисъл.

    Що се отнася до Костов, за мен той е компрометиран като политик. Не толкова заради политикономическото му минало, колкото заради това, че по време на управлението на ОДС корупцията започна да взима страшни размери.

    Затова не мога да приема, че такива като Мартин Димитров са съсипали СДС. Като социолог бих казала, че съсипването му е исторически логично (по въпроса дълго мога да говоря, ама ме мързи). Що се отнася до вината на конкретни хора обаче, те са доста различни от породата на Мартин.

    Way off topic. Красимир, филолог си, ама успяваш така да пишеш, че почти никой да не иска да те чете :-). И дори когато казваш важни неща, те често остават незабелязани поради агресивния стил, твърде дългите и много по количество коментари и определени фрази, които повтаряш непрекъснато, поради което читателят си мисли, че непрекъснато казваш едно и също. Не мога да ти се начудя как може да си филолог и така да пишеш :-). Ама той и Дошков е филолог, и него трудно го четат понякога, но по други стилови причини.

    Само ще спечелиш, ако пишеш по-малко и кратки коментари и използваш по-рядко "кочина", "пасмина" и др. Съвсем добронамерено го казвам.

    А Кобалт вече си го цитирал в моя блог, моля те недей пак.

    ОтговорИзтриване
  14. П.п. Никога не съм била част от екипа на "Алфа Рисърч" и не съм в никакъв екип с нея, ако не броим катедрата.

    ОтговорИзтриване
  15. Това си е комплимент, кво:
    "успяваш така да пишеш, че почти никой да не иска да те чете :-)"
    Мерси! Искам да ме чете, който трябва!
    Извинявай, че съм те асоциирал неправомерно с "Алфа Рисърч"! Заблудил съм се. Но въпросът остава, и е важен. Дали "Алфа Рисърч" има сродни резултати за това, че сред висшистите няма дори и 2%, които да подкрепят съответно СДС и ДСБ?
    Какво мисли Боряна Димитрова за това проучване? Верни ли са резултатите или не?
    Вярвам, че не е нужно да се убеждаваме, че ако тези резултати са верни, те доказват, че СДС и ДСБ са просто ИЗМЕТЕНИ от политическата арена. И колкото и това да не се хаесва някому, аз все пак съм сред основателите на СДС и не може да не се вълнувам от развоя на тая организация.

    ОтговорИзтриване