Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

9.12.2007 г.

Все още изоставените деца






Доживяхме да видим "Изоставените деца на България" по национална българска телевизия. Щеше да е твърде оптимистично да се очаква това да е БНТ. Така че, браво на БТВ (не че съм им фен)! Въпреки че го направиха с два месеца закъснение и въпреки че излъчиха съкратената версия на филма (според мен, много е важно да се види пълната версия).

Видях и какво представлява един британски дом за деца с тежки увреждания. Видях и че може да има такъв дом и в България. Видях също че държавните институции продължават да се държат толкова неадекватно, колкото на представянето на филма в Червената къща. Видях и че се правият опити да се обучи персонал, който да се отнася адекватно към децата от Могилино, но останах с впечатление, че въпреки добронамерените усилия човешкото общуване бива подменено от шарени топчета.

Както обещах, предоставям още снимки от представянето на филма. И отново се извинявам за качеството, но при това осветление, от такова разстояние, с такъв апарат (Panasonic FZ7) и с такъв "талант" за правене и обработка на снимки, толкоз. Понеже снимките са 19, ги прилагам като слайдшоу. Ако съвсем случайно някоя ви хареса и искате да я използвате - няма проблем, лицензирани са с Creative Commons.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


4 коментара :

  1. Прекрасни снимки!

    Аз администрирам блога за Могилино и се извинявам, че чак сега забелязвам Вашия блог. Веднага линквам към него и снимките. Образите определено са също толкова важни, колкото и текстът. Кейт го доказа!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря, Яна, трогната съм! Доста време отделих, за да обработя тези от снимките, които изобщо ставаха за нещо и съм изключително щастлива, че тъкмо администраторът на блога за Могилино ги е харесал :-)! Да, образите могат да въздействат не по-малко от думите. Радвам се, че отчасти успях със снимките си да изразя емоционалността на Кейт, също и духа на дискусията.

    ОтговорИзтриване
  3. Хубави празници, Светла!
    Желая ти от сърце здраве, късмет и добруване през Новата 2008 г.!
    Поздрави, Таня С.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Таня! Весели празници и на теб! (Извинявам се за закъснението, но името не мога да си кажа от умора тези дни...)

    ОтговорИзтриване