Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

28.08.2011 г.

Ако обичаш изкуството, подкрепи любовта (и книгоиздаването)

Започвам с най-важното: който се е сдобил или се сдобие с флаер "Ако обичаш изкуството, подкрепи любовта!", може да купи книгата "Възможните майки" от антикварна книжарница "Алба" на ул. "Иван Вазов" 38 до 15 септември с намаление срещу представяне на флаера :-). А сумата, събрана от продажби срещу флаери, ще отиде за билета и визата на Венцислава и Тереза Боро до Нигерия. Нямам думи, с които да благодаря на прекрасната Емилия Миразчийска от издателство "Скалино" за това, че прие акцията толкова присърце! Издателството е съвсем ново и знам, че всеки лев е нужен, за да успее да се закрепи на пазара, затова оценявам жеста като изключителен. Но като гледам в какъв хит се превърна "Възможните майки", нямам съмнения, че издателството ще го бъде :-).

Сега - предисторията и подробностите.

Вчера сутринта спонтанно реших да организирам акция за парите за билет на Венцислава и Тереза Боро до Нигерия по време на "София поетики" и "София диша". Благодаря на Бояна Петкова и Благовеста Кенарова, които всъщност ми дадоха идеята. И така, измислих флаери, като ми хрумна слогана "Ако обичаш изкуството, подкрепи любовта" - защото акцията се провежда на две събития, свързани с изкуство, и защото любовта, знаем, е от движещите сили на изкуството :-).

Отпечатах към 280 броя на принтера вкъщи (72 листа по четири броя), докарах си спукан мехур на дясното кутре от рязане (никога не ми поверявайте да режа флаери - правя го потресаващо некадърно), взех картонена касичка и изхвърчах към "Поетики"-те. Там раздадох доста флаери, а и някои от поетите и приятелите помогнаха с раздаването, сърдечно им благодаря за което. Но касичката си остана празна. Не сметнах за удачно да минавам с нея край хора, дошли да слушат поезия. Надявам се, че някой от получилите флаер ще реши да преведе пари (или да купи "Възможните майки" от книжарница "Алба").

Акцията продължава днес на "София диша". Ще бъда там със сигурност от 16 часа нататък с кукли, флаери и касичка. Ако някой си купи кукла, парите също ще отидат за каузата. Надявам се касичката да не остане съвсем празна, защото все пак ще минават хора с нагласата да оставят някакви пари на "Шишман".

А ако много искате да имате "Възможните майки" за 10 или 12 лева, вместо 14-те лева корична цена, обаче не сте успели да се сдобиете с флаер, можете да го разпечатате от този документ (това е новият вариант, но получих уверение, че и старите важат), хем ще го отрежете по-добре от мен ;-). Ако желаете, можете да купите книгата и на реалната й цена от 14 лева или дори за повече. Колкото дадете, отиват за каузата.

Вече не съм толкова песимистична. Вярвам, че ще съберем парите. Но тъжното е, че това не трябваше да става. Притеснително ниско е равнището на хуманизъм в държава, която не позволява на много семейства да се съберат. Случаят на Венци, Джони и Теса не е единствен.



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар