Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

28.12.2008 г.

Мистичният шофьор на такси




Историята на тази картичка си заслужава да бъде описана в блог.

Вчера имах среща на мола. Изпуснах трамвая, сума ти време никаква маршрутка не дойде и реших да взема такси. Таксиметровият шофьор не пушеше, музиката не беше чалга, в колата имаше залепен и "кодекс на клиента", за който дълбоко съжалих, че нямам фотоапарат, че да го снимам. (Но да знаете - клиентът има право да изиска шофьорът да не пуши, да избере музиката, дори да помоли шофьора да го изпрати до входната врата...).

Като пристигнах на мола, бях навъртяла "бомбастичната" сметка от два лева. Да де, ама имах пет лева, а шофьорът нямаше да ми развали. И понеже три лева бакшиш при два лева сметка не е логично, се разбрахме да изтичам да разваля парите. Той ми предложи да ги разваля в дюнерджийницата отсреща. Понеже не исках да пресичам "Стамболийски" на непозволено място, тръгнах към светофара и като стигнах до входа на мола, си казах - може пък вътре да има нещо мъничко, което да взема, за да разваля петте лева. Тогава видях, че се продават картички и купих въпросната картичка с идея да я подаря на шофьора за Коледа. После изтичах до мястото, където беше таксито, но... там вече нямаше такси! Озъртах се, обикалях наоколо с картичката и двата лева в ръка - ни следа от таксито.

Може би беше решил, че съм избягала, без да си платя? Или не е искал да изпусне друг клиент? Или нещо трето? Не знам, но ако случайно таксиметровият шофьор чете блогове и още по-случайно попадне на моя, да знае, че двата лева и картичката го чакат.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


14 коментара :

  1. Мнооого рядко ползвам такси, но напоследък един-два пъти ползвах yellow и съм доволен. Не съм от хората, които предявяват претенции, та ми е интересно, доколко тези правила наистина важат. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Voxy, да, това беше, мерси!

    Антон, и мен не ме бива да предявявам претенции в таксита, друг път не съм пътувала с такова, но следващия път ще гледам да си нося по-дребни пари ;-).

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, ама защо? Този постинг не се отличава с особена дълбочина. За сметка на това, снощи използвах линка на voxy, за да пратя съобщение до фирмата на такситата, че дължа на онзи шофьор два лева.

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно, много интересно. А и необичайно, загадъчно...

    ОтговорИзтриване
  5. ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА, ЗДРАВЕ И УСПЕХИ - на Светла & family!

    И, разбира се, също така и на всички нормални хора - некомунисти, достойни граждани, некорумпирани!

    (Вече някои категории лица се налага със свещ да ги търсиш!)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ти, Красимир, весело посрещане на Новата година и на тебе и семейството ти (и не прекалявай с бирата)!

    ОтговорИзтриване
  7. С узото.
    Не знам защо не ми излизаше текстът на тази публикация, а той много интересен! Хм да, правилно, за хората не бива да се съди по това, дали са таксиметрови шофьори или магистрати и пр. - а например по това, каква музика слушат!
    Специални поздрави и от мен и за този таксиметров шофьор!
    И нещо друго. Светла, айде, моля, те, слагай си вече точно от този тип снимки като днешната, която виждам full size, ведра! Не некви там дълбокозамислени, мистични, мъгляви, философски, ами точно като тая. Философията си е философия! Празниците празници! И не е лошо всеки ден да е празник. Нъл тъй.

    ОтговорИзтриване
  8. Коя снимка имаш предвид? Искаш все така да снимам картички ли? А, няма да го бъде :-)!

    А за шофьора още ми е съвестно. Може да си мисли човекът, че съм избягала с парите му.

    ОтговорИзтриване
  9. Нищо, кво. Може пък да се прочуеш като ей тоя длъжник -

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/south_yorkshire/7791427.stm
    В "Дневник": "Джим Уеб от Шефийлд получил необичайна картичка тази коледа - в нея имало 200 паунда, с които се погасява 39-годишен дълг, предаде Би Би Си. Посланието на картичката е "За Джим Уеб, един добър човек. От Гари Фентън, закъснял длъжник". През 1969 г. в Остенд, Белгия, Уеб дал на австралийския турист пет паунда през 1969 г., с които Фентън да плати билета си за ферибот. Уеб срещнал младия австралиец, тогава малко над 20-годишен, на белгийското пристанище в Остенд. Уеб пътувал в Европа с приятел и тримата се качили на ферибота за Великобритания. След това Уеб и Фентън си разменили адресите и обещанието, че дългът ще бъде върнат при първа възможност. "Получих 200 паунда- по пет за всяка изминала година оттогава"- каза Уеб пред Би Би Си. Той е решил да даде сумата за благотворителност."

    И ще ти трябва ведрата снимка, която е тук сега. Да не я затриеш някъде!

    ОтговорИзтриване
  10. I agree with everything that has been said here. And the opposite.

    ОтговорИзтриване
  11. Dear A.E. Plastic, it is not enough to be neither a lawyer not a professor to be always "on the top". It could be correct to agree or not to agree if we were talking about beliefs, convictions, etc. But here I talk about facts - something had happened and then I have talked about on my blog. What means your agreeing and not agreeing in that case?

    BTW, I think Google Translate is completely ridiculous, but, strangely enough, Marco always read my blog using it and then post relevant comments on Facebook. Weird!

    ОтговорИзтриване