Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

20.03.2008 г.

Моментна онтология 2

(Из статистиката на този блог)

Брей, ако човек има за основна цел да му кликат на блога, що да се хаби да пише за проблеми на висшето образование в България, геноцид спрямо изоставените деца в България и други подобни, стига му да спомене "k** l**" или "p***o" - и готово! Както каза Борислав Борисов в коментар на първата "Моментна онтология" (ооо, как ми липсва блогът на Борислав) - "SEO-блогърите трябва да си водят записки".

Съвсем out of topic - подозирам, че тази сутрин ще седя досред нощ да гледам "Мечтатели" на Бертолучи по Канал 1, въпреки че утре трябва да ставам в пет. Досега съм го гледала комай десет пъти, без субтитри и не по телевизията. Едва ли ще устоя на изкушението и ще си легна рано довечера, рядко филм ми е харесвал толкова много.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


15 коментара :

  1. "моментна онтология"? о-О
    звучи многоучено. а какво ли ще да значи?

    ОтговорИзтриване
  2. Има хора, на които им е ясно какво значи и заглавието ще да е намигване (особено) към (един от) тях. Човек или се "намира" в нещо написано, или не. Ако не се намери, най-добре да си отмине, както е дошъл.

    ОтговорИзтриване
  3. това беше най-предвидимия възможен отговор, присъщ за хуманитари, които както знаем, живеят в паралелни вселени, разменят си заклинания и вярват, че могат да влияят.

    ОтговорИзтриване
  4. Няма нужда, Светле. То тука си е пълна порнография и без това.

    ОтговорИзтриване
  5. Не само смятам. Влияя. Знам кое Ви е болката в моя пост - не "многоученото" му заглавие. И Ви уверявам, че напоследък се сблъсквам с достатъчно сериозни неща, така че коментарите Ви по никакъв начин не са ми проблем.

    Анонимен... не схванах, имам главоболие... какво няма нужда?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, Светла!
    Благодаря за навременната информация за филма на Бертолучи, наистина филмът е много хубав. Аз си знам защо редовно посещавам блога Ви... А блогът на Борислав и на мен ми липсва!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. "The dreamers" на Бертолучи мина пред очите и през съзнанието ми 2 пъти дотук.. И ме грабна още с първите срещнати кадри от него, преварили първото гледане.
    Но много трудно бих се настроил да гледам какъвто и да е филм по ТВ, честно казано.. Телевизията убива удоволствието от филма.

    А за SEO-то.. - много се изпразва всичко от смисъл, когато писането в блог следва един непрестанно щукащ SEO поглед :) Не бих писал заради SEO.. - ще изменя на себе си и вдъхновенията си, ако го направя. Но неволно ставам жертва поне на любопитството си..

    [бележка под линия: не разбирам и не искам да разбера разните безлики образи, чието основно щастие в края на деня е да излеят омразата на собствения си свят в нечие чуждо виртуално кътче..]

    ОтговорИзтриване
  8. Здрасти, Тото!

    Отношението ми към киното е меко казано странно - много обичам да ходя на кино, но не ходя. Може би не съм ходила от десет години. Хем обичам, хем с танк не можеш да ме закараш.

    Издразни ме, че "Мечтатели" беше дублиран. Понеже знам интонацията на всяка реплика, бих искала пак да си ги чуя и да е със субтитри.

    Разбира се, и аз не бих писала за SEO, но винаги е забавно, като гледам хората какви неща търсят в интернет.

    Яд ме е, че никой не обърна внимание на видеото с българското участие в X Factor, но допускам, че аз не съм го "промотирала" както трябва. А видеото си струва...

    ["Безликите образи" ги разбирам - видяха в поста ми нещо, което винаги ги изкарва от кожа. Реакцията им не ме учуди изобщо.]

    ОтговорИзтриване
  9. Таня, Борислав липсва на всички нас... Благодаря за коментара, Вашето присъстви винаги е било много важно за мен.

    ОтговорИзтриване
  10. Не мога да разбера, защо толкова хора са шокирани от този факт. Валентина Хасан е знакова фигура за съвременна България. Всеки вижда, че навсякъде тържествуват простащината, некадърността и биздарието. Затова и толкова я обикнаха...

    ОтговорИзтриване
  11. Моята интерпретация е с няколко нюанса по-различна - според мен я "обикнаха", защото й се подиграват, тя ги кара да се чувстват нещо повече - ето на, ние сме културни и знаем английски, глей тая колко е проста. Ала, от позициите на друга цивилизационна среда, повечето от нас не изглеждат по-добре. Дали е за предпочитане да не знаеш английски, или да смяташ, че е естествено да оставиш децата с увреждане да умират, защото "те толкова могат", или да поощряваш корупцията на държавно равнище?

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте, Светла!
    Попаднах на блога ви заради ЮЗУ, но вече го следя и заради разните други неща :-).
    Хм, вероятно съм от многото, търсили Ken Lee. Започнах да си мисля, че Music Idol е някакво будалкане с всеки, който се върже. Просто такава нишка последвах и не знам защо, но днес продължих. Търсех си отговор, без да имам дори и въпрос... И го намерих!
    http://www.youtube.com/watch?v=pYVXN7gk5W0&feature=related
    Почти ми се иска да се избудалкам, че отговорът е 40, но все пак е искреност. А Тя прави нещата истински. И хората й се радват до сълзи..., а мъжете... са рицари.

    Ирина

    П.С. Обикновено чудесно се справям с глупотевините и сега ми е трудно...

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте, Ирина!

    (Ако сте една Ирина от ЮЗУ, която познавам, няма да ми говорите на Вие; впрочем само двама-трима от ЮЗУ биха си написали името в положителен коментар върху моя блог, така че сигурно не сте от ЮЗУ или името Ви не е Ирина, но допускам първото. В такъв случай много се радвам, че проблемите на моя университет вълнуват все повече хора извън него.)

    Кое Ви кара да мислите, че сте намерила отговор, а не изключение? Имайки предвид, че на хиляди подигравки с човешкото достойнство и с желанието на голяма част от хората да бъдат известни и да ги дават по телевизията се случва ЕДНО мило нещо? А доколко сълзите са истински и доколко са маркетинг, не смея да съдя. Това Тити Папазов го знае най-добре ;-).

    ОтговорИзтриване
  14. Мисля си, Светла, че си права за оценката си на ситуацията около "удара" на Валентина Хасан.. Какво ли друго би могло да послужи за такъв масов народен стимул..

    А за дублирането на "The Dreamers" - ето ти нещо, което с времето така убедително ме е отказало да гледам филми по ТВ. Едва ли бих могъл да издържа да изгледам такъв филм дублиран..

    ОтговорИзтриване
  15. Тото, този коментар към предишния ми пост може да послужи за отговор и на твоя.

    И напълно разбирам споделям чувствата ти за гадния дублаж по телевизията. А в The Dreamers интонацията, произношението и т.н. са толкова важни! Дублирането тотално е убило умишлено театралничещото говорене на Ева Браун, например, в репликата "I will kill myself". Изкарали са я като някакво добродушно момиченце, пластът на "фаталната жена" се губи.

    ОтговорИзтриване