Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

26.04.2011 г.

Театър на нуждата


Не знам дали ще повярвате, но този билет за театър ми беше продаден  с цел посещение на една крайпътна тоалетна някъде из Пловдивско. Стоеше пред тоалетната една леля и раздаваше на хората в нужда билети за театър за по 50 стотинки.


Самото чудо на културата - тоалетна - изглеждаше така:
 

Въпреки картинката, душ нямаше. Но миришеше. Не на театър, а на тоалетна.Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


9 коментара :

 1. Поне отваря сетивата за едно по-широко разбиране на понятието "култура" :)

  ОтговорИзтриване
 2. И за диалектиката в отношенията между природа и култура :-)...

  ОтговорИзтриване
 3. Абе личи си, че сме вече в Европа!
  Тази театрална тоалетна може би е аналог на виенската оперетна тоалетна - в тамошното метро видях такава една, с вдъхновяваща музика.

  ОтговорИзтриване
 4. Едва ли е точно аналог - в нея нямаше ни музика, ни зрелища. Въпреки билетите.

  ОтговорИзтриване
 5. Ходенето на театър е като ходенето до тоалетна, ако се замислите - затваряте се и се изолирате от останалия свят. Дори когато сте сами у дома, затваряте вратата на тоалетната, за да се изолирате и предпазите, инстинктивно. Когато идете на театър, се затваряте за околния, истинския, свят, за да могат сетивата ви да са отворени към света, който се разкрива от сцената. А и за да се предпазите емоциите от него да не се пренесат и в действителността.

  :-)

  ОтговорИзтриване
 6. Коментар-деликатес :-). Само дето нуждата от театър не е от такова естество като другата нужда, но като гледам какви опашки се случват на касите на някои театри, се радвам, че все пак е нужда :-).

  ОтговорИзтриване