Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

7.10.2010 г.

Музикотерапия срещу примитивизъм


Както казах и в предишния си пост (който беше срам ме е да си помисля колко отдавна), изкуството е по-пряк път към човешката душа от учените приказки. Затова се радвам, че едни готини ХоРа, със съдействието на БНР, в частност - "Аларма", организират концерт срещу расизма и дискриминацията тази събота: "Аларма срещу расизма и дискриминацията", в рамките на "Аларма джаз пънк фест"-а. Ще се включат и нашумели групи като "Насекомикс", и не толкова нашумели, но пък не по-малко интересни групи като "АС", и чужди групи, и интелектуалци като например Георги Господинов, актьори като Ицко Финци, Ида Даниел, която е много неща...


Повече подробности за концерта можете да прочетете тук. Първоначално концертът беше замислен на лятната сцена на Борисовата градина, а отделът по култура в общината беше подкрепил инициативата. Така е останало и на плаката. Предвид неприятните метеорологични условия обаче, концертът ще бъде в сградата на БНР.

В страна, която отказва да защити собствените си граждани, ако са от друг етнос, когато деца от рождението си биват обявявани за излишни индивиди и третирани като такива в концлагери, когато най-важното в живота на много хора е не те какво могат да направят, а да пречат на Турция да влезе в ЕС или на различните хора да живеят нормален живот, имаме нужда от такъв концерт, не мислите ли?

И така - заповядай на 9 октомври от 14 часа в Първо студио на БНР, ул. "Драган Цанков" №4, ако искаш да живееш в един по-шарен свят, ако искаш да покажеш, че не мразиш тези, които са различни от теб.

Пънкарите се броят наесен, казват приятелите от "Аларма", а аз каня тези, които не харесваме расизма и дискриминацията, да се преброим на 9 октомври. На музикален фон :-).

Вход - свободееееен!

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар