Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

1.03.2010 г.

Земетресението в Чили през една лична история

"Земетресение". Фотограф: Паула Бертран Салинас, Сантяго де Чили

Паула Бертран Салинас е любимият ми фотограф на автопортрети. Досега не съм срещала някой друг, способен да изразява вътрешния си свят чрез лицето и тялото си по толкова поетичен начин. Освен това и рисува.

Когато разбрахме за земетресението в Чили, първата ни мисъл беше за Паула. Моментално й писахме, отговори бързо. Добре е, въпреки изпотрошените вещи в дома й и наводнението там, където е отишла на другия ден (не стана ясно къде поради слабия й английски, може би става въпрос за работното й място). Живее на втория етаж. Земетресението я съборило на пода. Първата нощ спала в колата, вече си е у дома, но още изпитва страх. За щастие, никой от близките й не е пострадал. Но поне 400 чилийци са загинали...

Снощи Паула публикува тази снимка във Flickr. Помолих я да ми позволи да я публикувам в блога си, а тя дори ми я прати в по-голям размер (ще го видите, ако кликнете на нея). Възхищавам се на хора като нея, които са способни да правят изкуство дори в моменти на опасност за живота.

Интернет е велико нещо - помага ни да се свържем с хора от различни точки на света и така новините по телевизията придобиват конкретно, човешко, измерение.


Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


2 коментара :