Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

1.10.2008 г.

Моментна онтология 3




Преглеждайки статистиката на блога, онзи ден останах приятно изненадана, меко казано. 172 посещения за 29 септември (при средно 78, и то заради няколко пика) и огромната част от посетителите - дошли посредством ключови думи "Константин Павлов".

Константин Павлов победи порното. Надявам се Борислав Борисов да е още някъде там, за да може да се зарадва на този триумф на културата.

Как по-добре да опиша ситуацията, освен със стихотворение на самия Константин Павлов:


ВСЕКИМУ СВОЕТО

Властта на бездарника
срещу славата на гения.
Нека!
Власт за бездарника!
Слава за гения!
Слава.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


14 коментара :

  1. За онтологичен размисъл

    От години ЮЗУ е ковачница на дипломи за мутри, манекенки, чалгарки, кредитни милионери, а също и доста политици. Един от известните възпитаници на факултета е областният управител на София-област Емил Иванов. Той е изкласил в ЮЗУ, специалност "Публична администрация".

    Във факултета разказват, как с прекопаване на вилните места на известни професори, скъпи подаръци и други услуги редови ченгета се издигали до офицери, следователи и прокурори заради получената диплома.

    В далечната 1995 година Камен Пенков създава прецедент в родното образование. Той не се явява на задължителните кандидатстудентски изпити. Червеният политик е записан да учи право като спонсор на университета.

    Чалга изпълнителка от Дупница с фалшива диплома за средно образование от вечерна гимназия станала съдийка благодарение на тапия от ЮЗУ. Сигналът е разследван преди години от икономическото направление на РПУ-то в Дупница.

    168 часа, година XIX, брой 40, 3-9 октомври 2008

    ОтговорИзтриване
  2. Онтологично, ама не моментно ;-)!

    Поздравления за материала на Дошков и за вестник 168 часа, който му е дал трибуна!

    ОтговорИзтриване
  3. Светла, струва ми се, че едно поздравление с едно изречение за тази изключително важна и силна статия, която е продукт колкото на Дошков и "168 часа", толкова (най-общо казано) и на усилията и на доста други хора, включително и твои, не е никак адекватно в ситуацията.

    Очаквам да дадеш твоето собствено тълкуване на случилото се, както и да кажеш какво оттук нататък.

    Това не ми е нужно на мен лично, аз съм само един външен наблюдател. Това го дължиш на студентите си - и на себе си (особено).

    Даже не трябваше да пиша това, защото то се разбира от само себе си.

    Приемам, че си била ангажирана и очаквам да прочета позицията ти.

    Красимир

    ОтговорИзтриване
  4. Красимир, здравей,

    Прав си, че бях заета... и още съм, де, но не мога да отговоря на такъв приканващ коментар :-).

    За статията бях чувала, че ще излиза, но в деня на излизането й бях в Благоевград и не я бях чела, поръчах на Крис да купи вестника и я четох вечерта.

    Разбира се, самият факт на излизането на подобна статия, в която се огласяват тези данни, е събитие. От друга страна, направи ми неприятно впечатление (и за това Петър не носи никаква вина) твърде жълтият тон на статията. Тоест, информацията се поднася като евтина сензация, не като нещо наистина сериозно, каквото то всъщност е. Но такъв си е стилът на вестника, какво да се прави. Добре е, че все пак са се съгласили да публикуват материала. И все пак в известно отношение тази публикация е ненавременно - смисълът от нея щеше да е неимоверно по-голям, ако Воденичаров все още беше декан и Камен Пенков все още беше зам. министър. А сега, статията има смисъл (и то не малък) най-вече с оглед на корупцията в съдебната система, като се има предвид приносът на самия Воденичаров за тази корупция. Макар влиянието на Воденичаров да е понамаляло в сравнение с периода, когато е бил говорител на ВВС, "кадрите", които той е "произвел", продължават да "допринасят" за облика на съдебната ни система.

    Между другото, онази вечер в преподавателския автобус чух една новина, за която се надявам да е вярна - Воденичаров вече не е член на Академичния съвет. Със закъснение, ама се сетили, че бил навършил пенсионна възраст. На въпроса ми в какво качество е присъствал на последния АС, ми се отговори, че е присъствал като член. Така че после са го махнали, а също и Величков, който е навършил пенсионна възраст. Сега предстои да се избира нов председател на Общото събрание на ЮЗУ :-).

    ОтговорИзтриване
  5. Светла, благодаря за този коментар!
    А тъй като допреди минути се занимавах с написването на едно доста дълго съобщение по въпрос, свързан с работата на Петър Дошков, ще бъда благодарен за твой отговор или твое предположение (ако имаш време, желание и информация за случая, разбира се), конкретно: защо повече от едно десетилетие не е обявен конкурс за доцент на щатното място на Петър Дошков?
    Съобщението ми е под № 2539 в най-популярния форум в блога на Петър ("ТРЕТО ОТКРОВЕНИЕ: Битката пред Окръжен съд – Благоевград").

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, че си намерил този коментар за задоволителен :-). Що се отнася до Дошков, според мен причина за липсата на доцентски конкурс едва ли е в това, че е нямал достатъчно научни качества. Не съм филолог, но доколкото ми е известно, взимането на докторска степен в Сантпетербургския университет не е проста работа. А като си помислим и що за "гении" стават доценти и професори в България (не че няма и смислени доценти и професори, разбира се) - то филмът "Двойникът" си е напълно актуален.

    Та причината, според мен, е, че Дошков винаги си е бил "черна овца". Черните овце си търпят последствията от това да са такива, ако са силни, устояват, ако не, се пречупват. Макар невинаги да съм съгласна с Дошков, не мога да отрека, че е силен :-)

    ОтговорИзтриване
  7. Светла, мисля, че това

    ВСЕКИМУ СВОЕТО

    Властта на бездарника
    срещу славата на гения.

    е доста подходящо като фон на една моя покана към теб да отидеш и да прочетеш последните две съобщения на Петър Дошков в блога му (ако не си ги прочела) и да вземеш отношение.

    Благодаря ти предварително.

    Красимир

    ОтговорИзтриване
  8. Бях насочен към това място във връзка с казуса на Дошков. Срещам съм и името на Светла Енчева као участник в съпротивата срещу грозните и незаконни практики в университета в Благоевград.
    Пожелавам успех на борците сещу тези практики и ви стискам палци!

    ОтговорИзтриване
  9. Красимир, ще взема по-подробно отношение ASAP :-)

    Анонимен, мерси за подкрепата! Имам (имаме) нужда от това!

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасно е когато културата побеждава порното /много ми хареса това изказване/, но в далечна перспектива войната няма да бъде спечелена, за жалост.

    ОтговорИзтриване
  11. Мерси за коментара! А за далечните перспективи - не смея да се произнасям...

    ОтговорИзтриване
  12. Eх, все не ми остава време да пусна още някой пост за поезия...

    ОтговорИзтриване
  13. Ми пусни нещо, за това как ректорът Ви осигури натовареност. Каква е цената? Това момченце обича да го хвалят, особено момиченца! Куклета!?

    ОтговорИзтриване