Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

24.02.2010 г.

Forreal и Неуютният блог по "Хоризонт по обед" този четвъртък



Преди около две седмици получих изключително приятен имейл. Авторът на писмото беше Ирина Недева (с която до този момент не се бяхме познавали лично). Съдържанието - предложение с Ола да й гостуваме в предаването "Хоризонт до обед", където да се случи радио премиерата на песента му "Keep on Walkin'".

Страшно се зарадвах, защото Ола заслужава да му бъде даден тласък да се развива. Талантлив е, освен това и артистичен, както става ясно и от начина, по който рапира, и от излъчването му пред обектива на един професионален  "моден" фотограф, какъвто е Стефан Стоянович. Ако някой се сети да инвестира в развитието му, няма да съжалява. А радио премиерата му е начин да се узнае за него и извън Интернет.

Отделно, че и посланието му има защо да бъде чуто. А изкуството е по-пряк и по-успешен път за предаване на дадено послание от опитите за интелектуално убеждение.

Още не съм разбрала за какво и аз ще участвам в предаването, освен, че направих интернет премиерата на песента на Ола. Предполагам, че  ще поговорим за отношението към чужденците в България. Но приех поканата без никакво колебание (въпреки че досега не съм говорила в ефир и ми е притеснявам да не почна да блокирам, заеквам и да казвам "ъъъъъ", понеже и трите неща са ми присъщи), защото от много години ценя Ирина Недева и като журналист, и като човек с гражданска позиция.

"Хоризонт до обед" е от 10 до 12 часа. Денят на премиерата е този четвъртък, 25 февруари. Ако проявявате интерес, а не слушате (както и аз) вече аналогово радио, програма "Хоризонт" се лови и онлайн. Още не знам в кой отрязък от предаването ще бъде премиерата на Ола, ако науча нещо повече, ще пусна ъпдейт в този пост. 


UPDATE: Очаква се премиерата да в интервала между 10 и 11 часа, но не мога да кажа кога точно, зависи от фактори, които ще станат ясни в последния момент.


Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


4 коментара :

  1. Светла,

    Поздравление за предаването по "Хоризонт" днес, за точните думи, за вдъхновяващите и изобличаващи за всички нас като хора мисли! Благодаря и на Ола, който въпреки изпълнения с тръни път за него в България, не престава да пее и пропагандира един друг път на надежда, мир, истина... Да си пожелаем всички ние като общество да можем да родим едно ново отношение към чужденците в страната ни, ново законодателство, нов държавен апарат, един по-добър дом за тези, които имат нужда от него.

    Диана Даскалова

    ОтговорИзтриване
  2. Диана, много благодаря за хубавите думи и най-вече за всичко, което правите за чужденците в България. Ола беше чудесен. Вашето включване в предаването също беше много ценно. И се радвам, че репортажът на Ирина Недева от Бусманци успя да разкрие някои... е, да не ги наречем лъжи, но поне - противоречия.

    Поздрави, продължаваме в същия дух. Keep on walkin' ;-)

    ОтговорИзтриване
  3. Значи, едно нещо не мога да разбера с този блог. Всеки ден проверявам за нови постове и ъпдейти и като един ден пропусна и излезе ето такъв пост, аз не си включа телевизора/радиото и пропускам. Да си имам късмета. :/
    Дали ще го качвате в Интернет предаването? :(

    ОтговорИзтриване
  4. Ами все пак имаш късмет - едно врабче направило запис и, току виж, го качим в блога. Чуват се гласове, че било много силно предаване. А Валерия рече, че Ола се е държал като superstar :-).

    ОтговорИзтриване