Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

28.05.2008 г.

Петиция срещу скандална кандидатура във ВВС

Обръщам се с молба към четящите блогъри, които следят случващото се по "казуса Воденичаров" в ЮЗУ, да подкрепят тази петиция. Тя е против издигането на кандидатурата на Незабравка Стоева за член на инспектората към Висшия съдебен съвет.

Накратко, Незабравка Стоева е благоевградски адвокат и приближена до скандалния незаконен декан Александър Воденичаров. Това не би било чак такава беля, ако на нея не е била възлагана особена роля в потискането на свободата на словото. Споменавала съм за уволняването на Петър Дошков и делата срещу него, защото е изнесъл данни за корупция в ПИФ на ЮЗУ. Та Незабравка Стоева е била адвокатът, внесъл исковете на студентите срещу Дошков, че данните, които той изнесъл за ПИФ, забележете, увреждали бъдещето им.

Не пиша този пост просто защото Петър Дошков ми е приятел. Смятам, че във Висшия съдебен съвет трябва да има юристи, които са убедени, че законът трябва да се спазва, а който разкрие беззаконие, не бива да бъде унищожаван заради това.

Повече подробности за случая може да прочетете от ГТА във форума "Анамнеза", а самата петиция е тук.
Гласуването в парламента ще е в петък, така че няма много време.Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар