Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

8.11.2014 г.

Избрани моменти от програмата на новото правителство

8.8. Акцент върху възпитанието и обучението, които формират национално самочувствие и патриотичен дух сред децата и младежите. (Коментар: Образованието има нужда да се поограничи откъм национално самочувствие и патриотичен дух и да престане да произвежда скинарчета, но нали трябва да угодим на ПФ...)

9.14. Насърчаване на отговорното родителство и подкрепа на тридетния модел. Висок интензитет на подпомагане до трето дете. (Коментар: Тази формулировка е постигнатият с ПФ компромис за ограничаване на ромската раждаемост.)

9.15. Приемане на национална програма за противодействие на демографската катастрофа. (Коментар: 1. Защо тогава висок интензитет на подпомагане само до трето дете? Колкото повече деца, толкова по-малко демографска катастрофа. 2. Докато България е най-бедната страна в ЕС, няма как да очакваме емигрантите да се върнат с поколението си да работят тук. Същевременно България няма политика за привличане на мигранти, които да работят тук и да плащат данъци. Ами ще си получаваме ниските пенсии...)

20.4. Бързи организационни и законодателни мерки за контрол върху незаконната миграция. (В България под "незаконна миграция" обикновено се разбират хората, търсещи убежище, защото "незаконно" са преминали границата. Кой го интересува, че според международното, а и българското, законодателство, това не е престъпление, щом търсят убежище. Българското законодетелство, впрочем, ги третира шизофренично - хем като "нарушители", хем като "търсещи убежище".)

20.5. Доизграждане на съоръженията, възпрепятстващи незаконното преминаване на южната граница. (Виж по-горе. Изграждането на стена от бодлива тел по южната ни граница доведе до това, че все повече търсещи убежище идват по море. Когато човек отчаяно търси спасение, бодливата тел няма да го спре. Апропо, наскоро край Истанбул потъна кораб, пълен с хора, търсещи убежище. Всички са се удавили. Много е вероятно да са идвали към България.)

А иначе, в програмата на правителството Борисов 2.0. има много прозрачно и електронно управление, много мулти-култи... Какво се вторачвам в капката катран в кацата с мед, ще кажете.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


1 коментар :

  1. Честито, ланшната ви игра на протести се материализира в новото правителство.
    Надявам се да сте доволни от себе си!

    ОтговорИзтриване