Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

26.07.2013 г.

Културен шок до работното мястоПомещенията на партера в блока до работното ми място, в които преди имаше фризьорски салон и магазинче за бижута и подаръци, се сдобиха с нови обитатели.

Първо отвори врати магазинче, наречено с носталгичното име "Хоремаг". "Хоремаг"-ът е решен с лилави перденца (?), а вътре мястото на продавачката е зад стъклено гише - от тези, с изрязаните полукръгли прозорчета (?). Отначало се продаваха най-вече алкохол (централният продукт в магазинчето), цигари, електронни цигари, инстантно кафе и... много видове насипни маслини. Постепенно асортиментът се разширява - топли тестени закуски и др. Изобщо, асортиментът е сюрреалистичен като самия магазин.

Сюрреалистични елементи има и в личния ми опит с "Хоремаг"-а. Миналата седмица видях, че съм останала без зелен чай, и отидох там с надежда да намеря. Проведе се следният диалог:

- Имате ли зелен чай?
- Не.
- А това там не е ли зелен чай?
- Ама той е скъп, а аз си мислех, че искате обикновен.

Този диалог ми напомни други два, които, според мен, го превъзхождат по абсурдизъм - "Имате ли чук?" и "Фром Бългерия ли сте, или не?"

Тъкмо се канех да намеря малко време да блогна за "Хоремаг"-а и що да видя - в бившето магазинче за подаръци се е нанесъл... офис на наемни убийци. Надявам се да не се наложи да прибягвам до услугите им :-).

Не смея да си представям какво ще се нанесе на мястото на затворилия секъндхендски магазин на партера на същия блок, от другата страна на "Хоремаг"-а.

А, между другото - оставка!


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


6 коментара :

 1. "0 коментари", изкушавам се да напиша нещо, за да видя дали ще се смени с "1 коментари"

  ОтговорИзтриване
 2. О, "1 коментар", я да проверя множественото число...

  ОтговорИзтриване
 3. Уф, толкова учих системаа, ама тя не прихваща много...

  ОтговорИзтриване
 4. LOL! Какви попадения! А тези, наемните, дето прогонват змии, гущери и къртици, дали не могат да направят нещо по отношение на седЕнката в Министерски съвет, наричаща се странно защо "правителство"?

  ОтговорИзтриване
 5. Как ми се ходи в София, ама не може.
  Затва пък компенсирам с безсмислени паради:

  https://picasaweb.google.com/116296697630082470568/CSD13?authkey=Gv1sRgCMWyk-fgkujFlgE

  ОтговорИзтриване
 6. Не са безсмислени. Което ми напомя как тази година тук нямаше. Още ме е яд.

  ОтговорИзтриване