Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

3.11.2010 г.

Article 327


Статистиката на блога отчита, че днес той два пъти е бил посещаван посещаван от сайта на ЦРУ: http://www.cia.gov/studies/open_source_inteligence/article327.html. Достъпът до мистичния article 327 не е публичен, така че нямах честта да разбера с какво моят неуютен, но скромен, блог, е станал предмет на изследване от страна на ЦРУ.

Кой знае, може би е по-добре да не знам. Понякога знанието наистина е скръб.

UPDATE. Мистерията е разбулена: никакво ЦРУ не ми е посещавало блога, а има добавка за Firefox, наречена RefControl, с помощта на която могат да се пращат фалшиви линкове към тракерите, за да скрият истинските. Същият линк е описан тук.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


5 коментара :

  1. Това е някакъв краулер. Преди време забелязах, че ми посещават блоговете и то някакви глупави теми. Не е повод за притеснение.

    ОтговорИзтриване
  2. Не се притеснявам, щото не съм написала нищо в блога, което да се страхувам да прочете който и да е. Но и краулер да е, интересно защо краули по български блогове... Освен това, поне единият адрес, от който е влизано в блога ми чрез този линк, е български.

    ОтговорИзтриване
  3. И на мен ми се случи вчера и след търсене в Google на адреса и аз стигнах до същия извод. И други са писали за тая палава шегичка. Доста се смях като разбрах истината след като си помислих за параноята, която без малко да ме обземе и възможната идея с, която са сложили точно такъв адрес. Още повече, че директорията е open intelligence, което е разузнаване в Интернет, направо си крещи.

    ОтговорИзтриване
  4. Мен пък не ме обхвана параноя. По бих се притеснила, ако са ме чели определени български служби, но не изключвам да ме четат, де - и това е част от шаренията на живота :-)

    ОтговорИзтриване