Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

21.04.2010 г.

Случая на Аревик и Давид по TV7

TV7 са излъчили сериозен репортаж за Аревик и Давид тази вечер по новините. Взели са интервюта от самата Аревик, от Давид, от баща му, от длъжностни лица. За съжаление, го хванах от края и не го записах. Към настоящия момент няма видео към информацията към репортажа на сайта. Моля, ако някой  случайно го е записал и качил в интернет, да пусне линк в коментар тук или в групата във Facebook за спасяването на Аревик

Утре сутринта (22 април, доста вероятно е за вас да е вече днес) в сутрешния блок на TV7 темата за Аревик и Давид ще бъде продължена. Аз ще участвам в студиото и се надявам да успея да кажа най-важните неща. Отново моля - ако някой има възможност да го запише и да го качи в нета, ще съм много благодарна.

В кратката информация за репортажа тази вечер има една сериозна неточност, не знам кой я е подал на екипа. Не само, че не е вярно, че до излизане на решението на Административния съд Аревик няма право да напуска "дома", ами е вярно обратното. "Задържането" в този "дом" в Бусманци има за цел единствено депортацията. Докато няма окончателно - и то негативно - решение, съществува забрана Аревик да бъде депортирана. Следователно - няма никакво правно основание тя да бъде държана в дома и незабавно трябва да бъде пусната оттам. А ако Аревик получи положително решение от Административния съд, ще има пълно право да заживее в България, разбира се.


П.п. Нямам сили и време да коментирам целия шум около историята на Аревик и Давид от последните три дни. Трябва да се подготвям за предаването утре, да чета юридическа документация. Ще го коментирам активността, когато смогна.

П.п. 2. Бррр, никога не съм била в телевизионно студио, дано не заеквам и не ъкам прекалено. Пък и ще ме гримират. Не съм се гримирала повече от 10 години. Стискайте палци :-).


Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог

 

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


21 коментара :

  1. Успех!
    Дано да има ефект.

    Гледах преди малко поредните истерии по кучешкия въпрос по новините, та си мисля, ако Аревик имаше опашка, май щеше да е по-лесно...

    ОтговорИзтриване
  2. По този въпрос вече не смея да се изказвам, защото много хора май хабер си нямат от контекст - обвиняват ме или че не обичам животните, или че сравнявам момичето с планина и куче (което, съобщават ми, били три несравними величини). Но така е, като цял живот са ни учили да зубрим, а не да разбираме...

    ОтговорИзтриване
  3. Хаха, тъкмо като те гримират и все едно си друг човек и няма да се притесняваш!:) Влизаш в роля, говориш кратко и ясно и после си свиркаш:) Дано гледат повече хора и има ефект. Я да пиша аз на мейла на комисар Димитров, да го известя, може да му е интересно да гледа:)

    ОтговорИзтриване
  4. А, той вече е в течение - даваха го в репортажа снощи. Сподели, че Аверик не е откликнала на любезната му покана да се върне в Армения и да си поднови документите (спестявайки факта, че ако замине, я чака 5-годишна забрана да влиза в страната).

    ОтговорИзтриване
  5. Писах, извиних се за късното известяване и обещах да им пратя линк със записа:)
    Ох, всеки спестява нещо и накрая на всички ни спестяват ... нормалния живот! Няма да го бъде повече, нали?:)

    ОтговорИзтриване
  6. Аха, всички ме харесват!:))
    Хайде, лека, няма нужда от юридическа информация, само ще обърка първоначалните зрители. Най-важното накратко, а ти си го знаеш - насън да те питат:)

    ОтговорИзтриване
  7. Стискам палци!!!
    Няма да мога да гледам или да направя запис :( Вярвам, че всичко ще бъде супер!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Заслужаваш успех. Желая ти го от сърце!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз стискам палци. Искрено се надявам случая да има положително разитие за Аревик, Давид и тяхното дете.

    ОтговорИзтриване
  10. Светла, как мина, кажи отзиви? ;) Ще се намери ли линк?

    ОтговорИзтриване
  11. Светле,

    Много се радвам, че има хора като теб -- съвестни, и искащи да помогнат на всеки в беда!

    Затова понякога се чудя, откъде пък се пръкват *** като този господин Г.И.:
    http://www.optimiced.com/bg/2010/04/15/if-arevik-was-a-mountain/#comment-4289

    (дори се чудя дали да не му затрия коментарите изобщо...)

    Хем си мисля, че всички ние сме нормални, толерантни, разбиращи, съчувстващи, умни...

    ...хем в един ден ХОП! и попаднеш на някой националист или просто глупак, който е готов да си пръска отровната слюнка навсякъде и да гони "лошите" чужденци или да ги затваря в лагери...

    Дали и някой такъв не е затворил Аревик в нейния затвор?... се питам...

    ОтговорИзтриване
  12. Мишел, моята хипотеза по въпроса е малко по-различна. Първоначално имаше почти само позитивни и подкрепящи коментари за Аревик и Давид, дори и в е-вестник, което е чудо нечувано за там. Вестникът е супер, но основният контингент от коментиращи е под всякаква критика. Та хипотезата ми е, че след като се случи тази лавинообразна подкрепа, МВР се активизира. На война като на война, ние се борим и те се борят, нормално е. Контрадезинформацията е нещо, с което не се сблъсквам за първи път. Още от времето на борбите в ЮЗУ придобих опит.

    Отделно си има и националисти и простаци, но знаеш ли, най-странното е, че дори във форума на "Атака" се появиха коментари в защита на Аревик.

    Подкрепящите Аревик и Давид са много повече от не-подкрепящите, но вторите вдигат много шум и подозирам, че в определени сайтове малко хора публикуват коментари от много имена. Такова нещо се разразява примерно във фрог нюз - http://frognews.bg/news_22636/D_Harutiunian_Iskam_da_jiveia_v_Balgariia_s_Arevik/

    А в групата за Аревик във фейсбук има двама-трима "опоненти", ама те вдигат шум за сто! Когато такива пишат анонимно, откъде можеш ги разбра колко са.

    ОтговорИзтриване