Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

9.02.2013 г.

Трендафил и Чугра



След като два пъти ги гледах на живо, най-тържествено обявявам "Трендафил и Чугра" за любимата си съвременна българска група. Заради невъобразимата музикантщина, желание за експеримент, разширяване на границите и свобода, съчетани с невисокомерно отношение към себе си, граничещо с несериозност и самоирония. Дано групата просъществува - засега е само на няколко месеца.

Снощи не можах да им направя видео с прилично качество (телефонът си е телефон, макар и "умен"), затова споделям две от официалния акаунт на групата в YouTube.


"Трендафил и Чугра" са отчасти наследници на "Воцек и Чугра", за които вече писах в блога. А тук може и да видите какво живите от членовете на групата разказват за нея:


Искам обаче да отдам дължимото и на останалата част от името на "Трендафил и Чугра", а именно - група "Трендафил". Значителна част от музикантщината на групата се дължи и на тях. Харесва ми, че хора от две толкова различни поколения (членовете на "Воцек и Чугра" могат да са бащи на тези на "Трендафил") могат да направят нещо заедно и то да звучи повече от добре. Та ето нещо на "Трендафил":


"Трендафил" пък се родеят (по вокал-барабанист) с друга група, която много харесвам - AS. Така звучи парчето "Джибри" на AS в изпълнение на "Трендафил":


Ще продължа изкъсо да следя "Трендафил и Чугра", пък дано доживеем и албум...


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар