Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

9.03.2010 г.

Ола по БНР: запис и анонс


Започвам с анонса - днес, от 21,30 часа, в предаването "Аларма" по програма "Христо Ботев" на БНР, Ола ще бъде гост на Ивайло Стефанов. Ще има разговор за Бусманци и ще звучи Keep on Walkin'. Освен по ефира, програма "Христо Ботев" може да се слуша и онлайн.

Публикувам, благодарение на верни приятели като DownloadHelper, обещания запис от предаването "Хоризонт по обед", излъчено на 25 септември (като съм отрязала музиката - с изключение на парчето на Ола, разбира се, рекламите, такива неща). Вградила съм записа във флаш плейър, така че предполагам, че от Блогосферата или Facebook няма да може да го прослушате, но в блога ми няма проблем:



Съдържание на предаването (накратко):


- Прелюбопитен репортаж на Ирина Недева от дома в Бусманци. Първа част - интервю с директора на дома, в което той казва някои, според мен, доста противоречиви неща. Например - гладна стачка всъщност е нямало, човекът, който е съобщил за това, е в "стая с индивидуални мерки за сигурност" (сладък евфемизъм за "изолатор", а?), защото се е сбил с друг човек, един от двамата е с по-тежки телесни повреди. На въпроса на Ирина Недева - кой от двамата, той увърта, че и двамата. Но откакто той е директор на дома, надзирателите не бият вече чужденците (всъщност са били само веднъж и само един, който ги е предизвикал - Саид Кадзоев). А жените и децата вече са напуснали дома. Предавам само малка част от твърденията му. Не стана въпрос дали са са се подобрили хигиенните условия в дома - една от основните причини за скорошния протест.

- Коментар на адвокатката Диана Даскалова, определено си струва да се чуе.


- Продължение на репортажа, този път - интервю с двама (предполагам - предварително одобрени от началника на дома) чужденци, които са затворени там. Лъсват някои противоречия, например на въпроса на Ирина Недева има ли жени и деца в дома, те казват, че да. После се усещат и започват да увъртат - ама всъщност не съм ги виждал днес, видях едно дете, ама то беше голямо.

- Следва интервюто с Ола, който се представи много добре, като че все по радиото е приказвал, по едно време се включвам и аз (не ъкам много), после пак Ола, после звучи Keep on Walkin, после финални думи и край.

Дългичко е, около 38 минути, но слушалите го твърдят, че било много силно предаване. Ако ви представлява интерес, приятно слушане.

Искам да благодаря на Ирина Недева за безкомпромисно професионалния, смел и принципен репортаж, както и за приятната атмосфера, която  с лекота успя да създаде в студиото. Когато прослушах записа, видях, че на едно-две места си личи как се смеем, докато тече разговорът. 

В един от предварителните ни разговори по телефона, Ирина Недева ми каза да не се притеснявам, защото радиото е, цитирам, "много по-хуманна медия от телевизията". Може би е така, но съм убедена, че хуманността на медията допълнително може да се усили от личността на водещия, който схваща професията си като призвание да въплъщава и разпространява хуманистични ценности.

Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог

 

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар