Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

17.11.2010 г.

Аревик роди!


Аревик Шмавонян - арменското момиче, което беше затворено четири месеца в Бусманци заради любовта си с живеещия в Монтана арменец Давид, който няма документи за самоличност, роди момче преди по-малко от половин час. Младежът, по непотвърдени данни с име Ерик или Самуил, е нелегален по рождение според българското законодателство, което се надявам съвсем скоро да се промени в това отношение.

Аревик роди на свобода, в Монтана, близо до любимия Давид. Това нямаше да стане, ако не бяха както усилията на гражданското общество и медиите, така - и най-вече - професионализмът на адвокат Валерия Иларева и отдадеността й на призванието. Ако бебето и Давид бъдат легализирани посредством промяна в Закона за чужденците, това пак ще се дължи в голяма степен на Валерия. Затова използвам случая пак да призова да я подкрепим за наградата Човек на годината.

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


6 коментара :

  1. Браво!!! Да са живи и здрави. Цялото семейство!!!

    Ерик или Самуил ще е един доста щастлив мъж като порасне, защото, ако твори, то ще знае, че от бебе е нелегален, дето се вика. ;)

    Очакваме снимки на малкият мъж! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Е, да си живи и здрави и бебето, и майката и таткото! Да им е честито!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря, благодаря!

    А бебето ще се казва Ерик, както стана ясно.

    ОтговорИзтриване
  4. Честито на родителите! Да е жив и здрав малкия юнак!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасна новина! :) Да са живи и здрави и бебо и майката! Дано всичко им се нареди в най-скоро време! Стискам палци!

    ОтговорИзтриване