Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

29.04.2010 г.

Keep on Walkin' - LIVE


Докато чакаме вече всеки момент Аревик да бъде освободена от Бусманци и да се върне в Монтана (подробности и хронология - в блога на lyd и статия на Ирина Недева в mediapool), искам да направя един анонс:


На 30 април, петък, Ола ще направи музикалния си дебют на живо ("нигериецът с чудно име" е той, само малко са му сбъркали фамилията - правилното е "Ибитуй")  - ще изпълни Keep on Walkin' - песента си, която първо беше обявена в този блог, после се чу и в "Хоризонт до обед" и "Аларма" по програма "Христо Ботев". Изпълнението ще бъде в рамките на Аларма Пънк Джаз феста в Дома на киното от 21,30 часа. Ще видим още и Група AC,  Ambient Anarchist и македонската банда Blla Blla Blla. 


За тези от вас, които за отскоро следят темата за чужденците в България - съдбата на Ола е доста подобна на тази на арменеца Давид - почти на същата възраст и също от 6 годишен в България, но без документи. За разлика от Давид обаче, вече няма семейство тук, на което да се опре. Можете да чуете накратко историята му във филма на Иван Кулеков за Бусманци.


Песента на Ола е вдъхновена от опита му на "нелегален имигрант" в България, престоя му от година и три-четири месеца в Бусманци, загубата на близки хора, но в същото време тя е оптимистична, посланието е - продължавай да вървиш, не се предавай. Затова искам специално да поздравя с нея Аревик и Давид, както и всички чужденци в тяхното положение.


И пожелавам успех на сценичния дебют на Ола!

Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог
 

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


2 коментара :