Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

8.07.2014 г.

В.С. не успя да ме изнасили! Или: "Атака" пази Къкринското ханче


Какво ще си помислите, ако кажа, че В.С. не е успял да ме изнасили? Че е опитал, вероятно. Ама той не е. Ако някой не е опитал да извърши нещо, може ли да се каже, че не е успял да го направи?

Задавам този въпрос, достоен да влезе в списъка на логическите парадоски, заради медийните изяви на "Атака" на гърба на София Прайд. Събрали се, значи, двадесетина атакисти да пазят паметника на Васил Левски. От какво да го пазят? Да не го "поругаят" участниците в София Прайд. После "Атака" гордо съобщава - опазихме паметника на Апостола, не допуснахме содомитите да го осквернят.

Ама маршрутът на София Прайд, заявен от организаторите му и съгласуван от Столична община, изобщо не мина покрай паметника на Левски. Със същия успех атакистите можеха да отидат да пазят Къкринското ханче - да не мине гей парадът покрай него и да го поругае. И после да се похвалят в медиите, че са го опазили.

"Новината" как "Атака" героично защитила паметника на Апостола обаче се публикува от сума ти медии. Не стига това, ами и до международни ЛГБТ организации достигна информация, че участниците в София Прайд не са били допуснати до паметника. Та писаха притеснени публикации. И се наложи организаторите на прайда да излязат с прессъобщение, че после и да обясняват в писма - и на родните медии, и на международните организации, каква е работата. (Поздравления за адекватната реакция на Александър Джурджин от вестник "Стандарт"!)

Друг е въпросът как точно участниците в София Прайд биха "поругали" паметника на Левски, ако биха минали оттам. За разлика от атакистите, известни с това, че пикаят до входа на Националната Опера, участниците в прайда се държат културно. Не си развяват първичните полови белези на публични места (за да се облекчи един мъж, трябва да си го извади, нали?), не драскат свастики и обиди, трезвени са, не обиждат, не се бият.

Но може би на атакистите и урината им е чиста като сълза на девственица, докато самото присъствие на участниците в прайда е скверно и поругателно. Такива ми ти работи с моралните стандарти.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар