Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

8.03.2014 г.

Лайза



И да не беше Ден на жената, сигурно пак щях да ви разкажа за Лайза днес, след разговора ни снощи в едно софийско кръчме.

Познавам Лайза от Поморие. Тя е германка по рождение (и може би всъщност е Лиза, но всички ѝ казват Лайза). Живяла е девет години във Франция, после - двадесетина години в Холандия. Попаднала на "Артерия" из клубовете на Амстердам и - както и други приятели на бандата, например Рене - започнала да идва всяко лято в Поморие.



И така, докато решила направо да се засели в България. Записала курс по български в ИЧС и продължила да работи към холандското поделение на Хюлет Пакард от София. Купила си къща в Бояна. Програмата, към която работела в България към холандското HP обаче изтекла през 2013, а в HP - България не могла да се прехвърли. Лайза трябвало да избира дали да се върне в Холандия при сигурната професия, или да остане в България. Избрала второто.

Сега работи като преводач на свободна практика - знае немски, английски, френски, холандски, а вече и български.

Лайза е оставила сигурните доходи и много удобства, за да бъде щастлива. Не, тя не идеализира България - интересува се от политика, критична е. Но тук се чувства пълноценна. Има приятели. Има и своя рок група - с китариста Росен Григоров и барабаниста (екс "Контрол") Владо Попа - и двамата понастоящем от "Уикеда".

Снощи имаше нещо като неофициална премиера на първия ѝ клип, та най-вече затова ми се прииска да ви разкажа за Лайза.

Никога не е късно човек да се захване с музика. И изобщо - да намери онова, което го прави щастлив, и да го следва.

Приятно слушане!


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


Няма коментари :

Публикуване на коментар