Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

1.03.2012 г.

Последни промени в блога



Някои хора постоянно си променят прическите. А аз - блога. Не стига, че често-често му сменям фона (последния много си го харесвам, та може и да се задържи някой и друг месец), периодично човъркам нещо по функционалността. Ето какви са последните нововъведения:

Първата промяна е в страниците. "Ретроспекция" се премести преди раздела "Социализация", защото е по-посещаван. Чудя се дали така ми харесва повече, може би ще върна архива обратно, защото намирам тематичната последователност за по-важна от посещаемостта.

"Anamnesiac" стана подстраница на "Vita Activa". Във "Vita Activa" пък правя (не много прецизна) систематизация на социалните каузи, които ме занимават повече или по-малко трайно. Реших, че след като използвам термина на Хана Аренд "Vita Activa" ("активен живот"), логично е да имам и страница, наречена "Vita Contemplativa" ("съзерцателен живот"), защото в книгата двете понятия са важна опозиционна двойка.

Страницата "Vita Contemplativa" първоначално отвеждаше към профила ми във Flickr, докато ми изкристализира концепцията какво точно да съдържа. В момента в нея правя (също неособено прецизна) систематизация на неща, които върша и не са социално ангажирани, а са по-скоро за удоволствие. Някои от тях могат да се намерят в блога, останалите - по други места.

Втората промяна е, че въведох поле за търсене. Крайно време беше - полето горе в лентата на Blogger не върши почти никаква работа. Заимствах от Борислав идеята полето да се казва "Намиране". Само не намерих начин да променя текста на бутона "Търси", защото не обичам повелително наклонение, още повече пък на "ти".

Като че това е, засега.

Как ви се виждат промените?


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


4 коментара :

  1. http://drugiyat.blogspot.com/2010/11/blog-post.html  Виж за кода на търсачка, където можеш да промениш "Тръси", както искаш.

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, гледах в шаблона за кода на търсачката, но специално този бутон може би се зарежда от външен източник - не го видях.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изглежда този нов фон. Струва си отделеното време да се поддържа блога и да радва читателите с нов дизайн.

    ОтговорИзтриване