Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

24.09.2011 г.

Ето защо не!

Бях малък да правя секс и затова се биех. Ако минеше ден, в който да не се сбия, се чувствах неуютно. В един момент боят става естествено движение за теб, все едно да си направиш сутрин кафе. Спирайки да се биеш, придобиваш комплекси и страх от боя. Така човек може да се изпедерасти.

Когато човек е постигнал всичко се чуди какво да прави и почва вече с глупостите или става алкохолик, или става наркоман, или е обратен, просто се изчанчва.

Ние не оценяваме факта, че като дойде някой чужденец, ние, българите, му се огъзваме веднага, докато, ако ти отидеш там, те ти казват: „Какъв си ти? Българин? Не знаем каква е тази държава, не те знаем и теб какъв си, оправяй се.“ Колкото и да се правят, че всички са толерантни към чужденците, това са абсолютни глупости. Ти си камък, където си хвърлен, това е. Но природата ни е прекрасна и може би някой я е харесал и затова сме обречени вече. Знае се за отрицателния прираст и не е тайна, че циганите, които сега ги наричаме роми, правят по 6, по 10 деца. Няма нищо лошо, както искат да си се казват, но не може да правиш 10 деца, ако не можеш да ги храниш. Аз не съм длъжен да храня твоите деца. Това си е твой проблем. Някой като ми каже – в Африка са гладни. Добре, но аз какво съм виновен за тази работа? Когато имам възможност, аз ще направя деца и ще гледам да ги нахраня. Никой не може да ми хвърли неговата отговорност. Не приемам държавната политика, която от една страна е хубаво да е толерантна, но от друга страна трябва да бъде рестриктивна и да ограничава правата, когато нещата заприличат на зайцевъдството. Примерно, правиш 5 деца. Можеш ли да ги нахраниш, да осигуриш на всяко по 150 лева за храна, за облекло, да им плащаш таксата за обучение? Не можеш. Отиваш в трудов лагер и работиш. Както е в Америка.


Светльо Витков (курсивът - мой - Св. Ен.)
Източник: интервюта, препечатани в личния сайт на Светльо Витков


Мотото на кандидат-президетската кампания на Светльо Витков и Венци Мицов е "Защо не". И наистина, щом политическият ни живот е заприличал на пародия, защо един пънкар да не се кандидатира за президент, а най-публицистично изявеният член на групата му - за вице? Ясно е, че нямат шанс, защо тогава да не гласуваме напук, като форма на наказание към "политическата класа"? Тази позиция се споделя не само от моите приятели от Webcafé (където Венци Мицов е често списва), а и от сериозни хора с опит в политиката като Едвин Сугарев, който наскоро писа:


По-скоро бих гласувал за Светльо от Хиподил – ала ясно съзнавам, че това е шаржова кандидатура с по-скоро символичен смисъл.

Много от контактите ми във Фейсбук също подкрепят кандидатурата на Светльо Хиподилски за президент. Сред тях са:

- рокаджии (в частност - фенове на "Хиподил", но не само);
- хора, които не се интересуват от политика и биха гласували заради майтапа;
- хора, сърдити на политиката, които биха подкрепили Светльо като форма на протестен вот;
- в частност - разочаровани десни избиратели, които не се чувстват политически представени на тези президентски избори.

Има обаче и такива, които никога не бих допуснала за контакти във Фейсбук и които също биха подкрепили Витков/Мицов. А именно - представители на всевъзможните разновидности на националистчета, неонацистчета, скинарчета, ултрасчета и пр., които осъзнават карикатурността и неавтентичността на кандидатурите на Волен Сидеров и Павел Чернев, и, също като много десни избиратели, не виждат свое политическо представителство. Както е известно, "Хиподил" е култова група за представителите на подобни субкултури.

С което не искам да кажа, че само такива слушат "Хиподил". Познавам и много читави хора, които ги слушат. Има техни парчета, които и аз харесвам и съм купонясвала на тях. Но не е там работата. Работата е в това, какви послания излъчва Светльо Витков, следователно какво излиза, че подкрепят онези, които ще гласуват за него на изборите? Работата е и в друго - гласувайки "напук" и "против политическата класа", не възпроизвеждаме ли за пореден път един и същи модел?

Ако си спомняте, и Симеон Сакскобурготски, и Волен Сидеров, и Бойко Борисов влязоха в политиката с претенцията, че са нейна алтернатива. И, естествено, се превърнаха в част от нея. Така че в България вече си имаме традиция да гласуваме за личности, които ни убеждават, че политическият живот е гнил, но те не са от него и че, избирайки ги, не избираме политика, а нещо друго, с което наказваме политиците и т.н. В това отношение Витков/Мицов не са оригинални, напротив - банални са. Не са оригинални дори с елемента на провокация - Иван Кулеков и Христо Бойчев го направиха много преди тях.

Приликите между Светльо Витков и Бойко Борисов всъщност са много повече, отколкото разликите (всички примери за Витков, които привеждам, могат да се намерят в интервютата на сайта му):

- и двамата се характеризират с простоват изказ (е, Светльо псува повече, но то е от професията);
- и двамата се занимават с бойни изкуства;
- и за двамата физическото насилие е нещо, с проявата на което се хвалят - Бойко Борисов разказва как е ударил гаджето на дъщеря си, Светльо Витков препечатва на собствения си сайт статия, в която се разказва как е бил Сърмата 
Хари;
- и за двамата проявата на насилие е доказателство за тяхната хетеросексуалност - Бойко Борисов казва "По-добре с твърда ръка, отколкото с мека китка", Светльо Витков се страхува, че ако не се бие, ще се "изпедерасти";
- и двамата са откровени хомофоби;
- и за двамата проблемите могат да се решат не чрез реформи и предоставяне на възможности, а чрез ограничения на правата - като полицай, Бойко вижда решенията в полицейщина (като изключим магистралите), а Светльо - в трудови лагери и насилствено ограничаване на раждаемостта;
- и двамата имат уклон към тоталитаризъм - Бойко идеализира времето на Живков, а за Светльо пример за "нормална страна" е Китай;
- и за двамата нашата държава е права, а другите искат да й навредят. Но докато Бойко твърди така поради властовата си позиция и неуспехите на управлението си, Светльо е натурален националист - смята, че лоши хора искат да ни вземат държавицата поради хубавата й природа.

За мен Светльо Витков не е пънкар, а е част от статуквото. За да си пънкар, не е достатъчно да се биеш и да говориш и пееш нецензурни неща, на които медиите да слагат "пийп". По дефиниция пънкът е против системата; пънкът възниква като музика на отхвърлените от системата. Пънкар патриот, който мечтае за силна ръка и трудови лагери, който споделя и изговаря ценностите на мнозинството, никакъв пънкар не е, независимо в каква музикалната форма облича песните си. Пънкар е Пешо Дървото от "Глас народен". Но на Дървото дори на шега не би хрумнало да се кандидатира за "олицетворение на нацията".

Никога не бих гласувала за националисти, хомофоби и почитатели на физическото насилие. Не бих гласувала за идол на неонацистчетата. Даже и на майтап. Предполагам, че пак ще се намери кой да ме обвини в "липса на чувство за хумор", но за мен има базисни ценности, които са по-важни от хумора.

А на онези, които се канят да гласуват за Витков/Мицов, защото не се чувстват представени на тези президентски избори, ще кажа - политиците ни са точно такива, каквито ние, като общество, сме допуснали да бъдат. С избора си ще докажете това за пореден път.



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


31 коментара :

  1. Светла, не си съвсем права.

    Не съм сигурен за Венци, но Светльо е реститут, който прибира доста тлъста рента на всяко пето число на месеца. Той говори, прави и псува който и както си пожелае, казвайки, че е свободен. Обяснява навсякъде как всеки, който иска да стане човек, трябва да гладува. Самият той никога не се е оплаквал от глад. Венци Мицов, при цялото ми уважение, много го харесвам, но се опитва да затвори кръговете на изкуството, колкото и да го отрича. Пише, че този и онзи се справя некадърно с музиката, като сам той не прави нищо, за да даде пример "кое", "как", а най-вече и "защо" се прави.

    В този смисъл, те двамата показват каква е елементарната свобода, дето се вика, свободата на задоволяване на физическия глад. Не ми харесват. Венци Мицов пише много красива гротеска, когато е в настроение. Иначе не е интересен. Не се отличава кой знае колко. Светльо пък...избягва да мисли трезво, сигурно и не може.

    А като казвам, че не си съвсем права, имам предвид, че не засягаш основния проблем, който се явява за пореден път - липсата на избор. Отново на бюлетина ще ги има тия имена, от които им е втръснало на повечето хора.

    Иначе, както казва Камен Донев: "Той, боят, не да разгражда, той изгражда."

    ОтговорИзтриване
  2. Краси, нямам впечатления от реститутството на Светльо. Не съм против реститутството само по себе си (някои хора имат наследство, какво да се прави). Възможно е хора, които са реститути, на млади години да са гладували, като например баща ми, който е бил хамалин, работил е в уранова мина и къде ли не, а 15-16 годишна възраст дори прекарал Нова година в трамвай, защото нямало къде. Но не е там работата, разбира се, а в "елементарната свобода", за която говориш.

    Що се отнася до липсата на избор - когато гражданите осъзнаят, че тези, за които гласуват, трябва да изразяват техните интереси, ще започне да се появяват и такива, за които си струва да се гласува.

    ОтговорИзтриване
  3. Не открих особени аргументи да не гласувам за Витков, затова да го кажем по този начин: по-добре да гласувам за него, от колкото изобщо да не гласувам.

    ОтговорИзтриване
  4. То, откриването на аргументи, зависи от това, как си търсил, пък търсенето зависи от ценностите, които са от значение за теб :-).

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Светла! Аз не виждам кое от написаното от Витков не е вярно. В общи линии - като ще е пародия, поне да е пълна...

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей, Преслава! След като не виждаш проблем, ако един мъж трябва да бие другите, за да се уверява в собствената си хетеросексуалност, не се наемам да те убеждавам в каквото и да е :-).

    ОтговорИзтриване
  7. Много харесвам неуютния ти блог - понякога го намирам уютен и чета с удоволствие. С това ти мнение обаче не съм съгласна.
    Аз също не намерих аргументи защо кандидатурата на Витков/Мицов не трябва да бъде подкрепена. Много лесно поставяш етикети, Светла. Наричаш Светльо пънкар, после казваш, че не е никакъв пънкар!?! После казваш "Както е известно, "Хиподил" е култова група за представителите на подобни субкултури." Аз искам да те попитам от къде ти е известно това? Имаш достъп до данни за аудиторията, която харесва Хиподил по субкултурен профил ли? Кандидатурата не е на Хиподил, а на човек, който има всички конституционни права да се кандидатира за президент - в това е закачката. защо едни да са приемливи, а други не? кой създава нормата тук? има върховен закон, в който е написано кой има право и кой не - аз лично смятам да спра до тук с оценките, етикетите и обобщенията. Последен въпрос, Светла. Кое за теб прави възможна връзката Светльо Витков и "подобните" субкултури, които не само ти презираш?Културата на мразене и отричане масово никне, навсякъде, казвам го със съжаление.Написаното от Краси аз лично ще оставя без коментар.Хубав ден. Ина

    ОтговорИзтриване
  8. :) Защо, убеди ме. Аз виждам иронията в написаното.

    ОтговорИзтриване
  9. Ина, хайде да не подменяме тези :-). Много хора имат конституционното право да се кандидатират за президент. Изобщо не отричам правото на Витков - просто обяснявам защо аз няма да гласувам за него. Това, че някой има конституционно право да се кандидатира, не значи да се гласува за него - и Волен Сидеров има, и Павел Чернев, и Алексей Петров и т.н. Не съм цитирала текстове на песни, а интервюта, проведени с личността Светослав Витков, която личност се кандидатира за президент. Но интервютата са дадени в качеството му на фронтмен на "Хиподил", изразяват тези ценности, които се пеят и в песните.

    По другите въпроси - Светльо Витков бива смятан за пънкар на масово равнище, аз оттам изхождам и пояснявам, че за мен не е такъв. Що се отнася до субкултурите - представително изследване не съм правила, разбира се, но можеш да поровиш из съответните форуми - аз не бих пуснала линк към тях, да не вземат да ме налазят :-). Но, както писах, не само такива харесват "Хиподил", а и много читави хора.

    Но не е там работата - мен ме притеснява, че Витков е привърженик на физическото насилие, хомофоб и националист. За него метафора на унижението е широчината на ануса, а стегнатото дупе е равно на достойнство (както многократно пъти става видно в интервютата, които дава). За такъв човек не мога да гласувам, въпреки конституционното му право да се кандидатира и никаквите му шансове да бъде избран.

    ОтговорИзтриване
  10. "Културата на мразене и отричане масово никне, навсякъде, казвам го със съжаление."

    Екатерина, позволете ми да не се съглася изцяло с твърдението. Няма за какво да съжалявате. Исторически, бунтът, който наричате "мразене", е причина за десетки течения в изкуството. Дори, ако ми позволите, ще припомня, че отричането, било то и на всичко, е част от пътя, който всеки разумен човек изминава, за да стигне до толкова омаловажаваната крайна точка, която е по-известна като "самостоятелно мислене". :)

    ОтговорИзтриване
  11. Светле, много ми допада начина, по който описваш някого като хомофоб и привърженик на физическото насилие на базата на изваден от контекста цитат! Витков и книги е писал, три на брой - там със сигурност ще намериш и други интересни неща. Дори, признавам, донякъде ми е забавно как когато нещо се представи достатъчно общо, всяка една възможна теза е защитима без проблем (явно наскоро сме чели едно и също нещо ;-))). Уважавам мнението ти, нямам никакво желание да те разубеждавам, просто изразих несъгласието си.

    ОтговорИзтриване
  12. Не един, а много цитати. Освен това, Светльо съвсем не цитатно е нападнал Цецо-Хари Сърмата, докато Цецо се опитвал да започне участието си на Spirit of Burgas :-). Що се отнася до хомофобията - може би трябва да допусна, че използването на хомофобни метафори не е проява на хомофобия, че даването на "обратен" като пример за "изчанчен" не е хомофобия. Между другото, ето един цитат от кандидата за вице: "Светльо почна да си тананика "Боли ме гъза, боли ме гъза" и стана адски смешно... А някак логично след поредния гей парад се роди и парчето...". Източник: http://www.webcafe.bg/id_49376137 Но може би и това не е хомофобия...

    ОтговорИзтриване
  13. Светла - виждал съм повече гръбнак в медуза!

    ОтговорИзтриване
  14. Не схванах за чий гръбнак иде реч, но на този етап не виждам достатъчно основание да трия коментара.

    ОтговорИзтриване
  15. За мен Светльо е идеалния протестен вот. Предпочитам да виждам него на екрана, та дори само да пее, отколкото някой мазен политик, който да продава и препродава България навън и да плете интриги в България. И нищо да не направи в президенството, ще е по-добре от тези досега, които правеха само простотии.

    ОтговорИзтриване
  16.     Разсъжденията относно агресивноста на Светльо в ранна момчешка възраст са много плоски и типично по женски. В този дух беше и възпитанието "едно време" и резултата се вижда, превърнахме се в държава от овце. Противопоставянето е част от мъжката природа, подчертавам природа, защото където и да се огледаме в природата е така. То е пряко свързано с изграждането на мъжкия характер и превръщането на момчето в мъж. Потискането на този естествен процес води до възникване на комплекс у мъжкия индивид, резултата от който е смачкване или изчезване на самочувствието му като мъж, а в по-тежките му форми изпедерастяване.
        По отношение на трудовите лагери и т.н. тази част от разсъждението също ЗА МЕН е необмислено добре. В изказването на Светльо няма и най-малък намек за нацизъм или шовинизъм. Просто има представяне на проблем, (а ще е чудно да срещна трезвомислещ човек за който това да не е проблем ) и едно виждане за решаването му. Фактите показват, че толерантността на цивилизованото общество към такива етнически групи е в пъти по-голяма отколкото тяхната толерантност към членове на обществото. За справка авторката може да се опита една вечер да влезе сама в Столипиново или Факултето или някой друг типично цигански квартал. Не знам дали ще и стиска. Да, обаче за някоя жена от въпросния квартал не е никакъв проблем да премине спокойно вечер в която и част на града. И по въпроса за раждаемоста специално циганите раждат човешки същества, но много малко от тях стават хора. По голямата част са просто паразити. Факт.
        Интересното е, че Светльо е готов да предложи интелигентно решение на проблема, а не стандартното "циганите на сапун". И по интересното е, че има смелоста да говори открито за този проблем, нещо което повечето политици не смеят. Защо? Защото ги е страх! Защото страха е събуден още от детството им и тази хубава мъжка черта наречена смелост е убита още в първите и проявления - кои са те можете да прочетете по-горе. 
    И после какво можем да очакваме за бъдещето си щом ни управляват страхливци? Нищо добро. Защото страхливата глава винаги ще има кой да я наведе и в тази дупедавна поза да я използва за каквото си иска... Света винаги се е ръководел от смелите и аз предпочитам нашата държава да се ръководи от тях за да ходим и ние с гордо вдигната глава, в противен случаи както досега ще сме от наведените кротко мълчащи овце.
        Светльо говори много простотии, вярно. Обаче! Простотии може да говори само интелигентния човек. Точно затова светльовите простотии са интересни и предизвикват размисъл. А простотия изречена от глупав или необразован човек е простащина, което е нещо много различно. Дано схващате разликата ...
    Аз ще гласувам за Светльо, не защото ми е симпатичен или защото харесвам музиката на Хиподил. Не. Ще гласувам за него именно заради разсъжденията му. Може не всички да съвпадат с моите, но поне се опитва да мисли и мисли по своему, а не по шаблона!

    П.с. Сравнението с Кулеков и Бойчев е абсолютно неуместно. Прилика между Кулеков-Бойчев и Витков-Мицов няма никаква. Първите въобще не ми бяха интересни. Дори имаше нещо дразнещо в кандидатирането им, нещо престорено, пластмасово. И другата разлика е, че те станаха известни с кандидатирането си, а вторите двама са си известни и без да се кандидатират, надявам се схващате накъде бия ...

    ОтговорИзтриване
  17. Светослав не е "Хиподил". Който го познава - би гласувал за него. Който не го познава - би могъл да гласува за него, това е. Човек трябва да е като лекарите, да не вреди. Той е такъв, това е достатъчно за много хора.

    ОтговорИзтриване
  18. Всъщност, прекрасно е, че мислете така. Всеки глас за Витков е глас по-малко за ГЕРБ :-).

    ОтговорИзтриване
  19. Знаете ли, в края на деня остава следното - щом не е бил бивш член на ДС, значи е подходящ за гласуване :) 

    ОтговорИзтриване
  20. Много нормални хора харесват Светльо понеже е талантлив и не знаят, че нацисти и скинари са му фен клуба по концерти и въобще доста силно, за това е добре, че статията казва истината, да се знае, тук на някакви коментиращи не им се вярва, ами отидете на концертите му и наблюдавайте, малко се поинтересувайте ще видите че е така..Мисля, че той се стреми да се подмаже на феновете си нацисти и за това говори хомофобски и расистки неща, като в същото време се опитва да балансира, та да си запази и другата публика, а какъв е не е ясно - интереса клати феса е единственото сигурно. Не мисля, че трябва да го заклеймяваме, но не мисля и че трябва да си затваряме очите пред хомофобските и раристки приказки, сякаш са "шега". не са умишлено ги говори, до колко ги вярва не зная. Точно с тезии шеги той кара нацистите да го имат за техен и да го купуват, това не е безобидно, може да се сравни с изтъленията на други по-легитимирани нацистки политици пак с цел интереси днес.

    ОтговорИзтриване
  21. Току що прочето статията ( не я бях видял преди) и те поздравявам за критичното мнение.  Но мисля, че прекаленно много задълбочаваш и чак си стигнала в сравненията с Борисов. В цялата работа с кандидатурата на Витков ми харесва именно искреността и чистотата на кампанията. Това което пишеш ти за него като отрицателни негови качества и недостатъци е вярно. Аз ще напиша пък неговите предимства и пак ще бъдат верни. Но никой от двамата няма да тръгне да оборва другия и да налага тезата си, защото занаем, че няма нужда. Никой няма да подвежда с това което е написал. Човека си има кофти страните, има си и положителните качества. И изобщо не го притеснява това за лошите. Ето това ми харесва, че застава честен и с високо вдигната глава. Няма общо с манипулациите и лустрото на политическите фигури, които са елементарно представени като по- чисти от сълза. Е омръзна ми да ме правят на глупак с PR простотиите. Да си привличат така циганите. Аз съм обиден, че се отнасят така пренебрежително и лицемерно с мен. В момента единствено във Витков се откривам като избирател, което може би е жалко, но е факт. Има и други неща, които ме привличат в идеята да гласувам за него, но те не са свързани нито резултатите от изборите, нито протестния вот, нито със слабостта ми към сеирите, а са много по- въсоки. Убедено смятам, че единствения начин хората да бъдат активни на тези избори е като гласуват за Витков. Колкото повече гласове за него, толкова по- голяма промяна занапред в политиците и отношението им както към нас, така и помежду им. Лицемерието в политиката е задължително, но от много време в България се преминха границите. И др. вътрешни убеждения. И всеки гласуващ за виков си има своите основания, не по- малко силни от моите
    .
    Абослютно съм съгласен с теб по отношение, че политиците са такива, каквито сме ние. Няма политическа класа надраснала избирателите си. Имам си един любил цитата на Чърчил: "Най- добрият аргуменс срещу демокрацията е петминутен разговор със средно статистически избирател".

    За финал ти пращам една любопитна статия от вестник Сега
    http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=9712&sectionid=5&id=0001201

    ОтговорИзтриване
  22. Често когато някой не може да разбере сериозността на даден проблем, обвинява опонентите си в липса на чувство за хумор, вместо да се опита да схване защо не им е смешно.

    Аз съм напълно съгласна с теб. Аз също никога не бих гласувала за откровен хомофоб, расист или сексист и не смятам, че каквито и да било други съображения, били те лични (харизма, фенство, сантименталност) или обективни (няма други кандидати, които да ме представят) могат да натежат в такъв случай.

    ОтговорИзтриване
  23. Хмда, не ми е за пръв път да ме обвиняват в "липса на чувство за хумор", когато обвиня някого в дискриминация.

    Апропо, сега прочетох най-доброто нещо за кандидатурата на Витков, на което съм попадала досега, и то - в стила на феновете му :-) - http://dakata.tumblr.com/post/11726417843

    ОтговорИзтриване
  24. Само да попитам, помежду другото, в ролята/позицията на каква/какво/какъв си позволявате/решавате да "обвинявате"? Причината, поради която някой намира, че нямате чувство за хумор, как интерпретирахте също в "обвинение"?
    За справка, вижте поста си 10/21/2011 05:45 РМ
    Дано не разберете погрешно въпросите ми. В интересите ми се включва проблематика - стилове на мислене и проявите им посредством езика. Благодаря Ви предварително, ако решите да ми отговорите!

    ОтговорИзтриване
  25. Матаки, ако всичко, с което имаш да се похвалиш от детството си, е това, че си се бил, жалка история. Тези, които използват юмруци, вместо акъл, са рядко хора, които си заслужава да им кажеш колко е часът, камо ли да им слушаш простотиите по смислени теми.

    ОтговорИзтриване
  26. Не видях къде е проблема с "първите 2" референдума ? :) Изключително се зарадвах след като се оказа, че Витков имаше повече гласове от СДС или както и да се казват тези псевдо демократични коалиции. Горещо ти препоръчвам да прочетеш неговите книги или поне "Благодарение". Така ще добиеш някаква представа за мирогледа на гражданина Витков (на места е залитнал към Нитше и еволюцията на АЗ-ът). Първата част на книгата е философска , втората част е сатира, ирония, сарказъм, негови стихове и текстове на песни.

    ОтговорИзтриване
  27. С повечето неща съм съгласен, но не съм съгласен, че политиците са извадка от народа. Всички знаем, че да влезнеш в "У-правлението", трябва да имаш или потекло от политическата каста, чиито корен е далеч преди 1990та година, или пък трябва да имаш толкова кирливи ризи, че да ти имат "доверие" Друго: в целия свят изкуствено се поддържат тези политически касти отвън финансово, независимо даже какви са: десни леви и т.н. всички пари идват от Федералния резерв :) и то за целия свят почти!!!, за да има марионетни правителства. Така и нашата политическа каста си култивира и възпитава такива диви и пошли байганювци капиталистчета.
    Че народът е заспал, заспал е и с това е отговорен. Наистина една част от него досущ прилича на управниците си по байганювщината и келепира. Но повечето от политиците не бих нарекъл дори представители, защото според мен един народен представител, трябва да е тръгнал от народа, а не всички от София. Проблемът за мен е, че тези които искат да направят нещо за родината си, не са така организирани и подплатени финансово и не са толкова активни и сплотени както останалите нагли депутат-предатели-престъпници.
    Познавам много хора в България,които имат любовта към народа си и страната, имат идеите, имат способностите, но не са достатъчно смели, жертвоготовни, не са и готови освен да водят народа си, но и да го просвещават, защото иначе няма как да се създава нови осъзнати личности, които да бъдат скелета на силно общество.
    Светльо Витков е наивник, както много от нас. Но пък има волята и смелостта да казва това, което мисли. Друг е въпросът до колко това, което той мисли, ще ни помогне.
    Ей за това се дразня, че гневът винаги се насочва не където трябва. А именно към политиците. Те са тези, които трябват да бъдат изправени публично пред народен съд публично и да ходят в трудови лагери и всеки ден да изнасят лекции на младите по корупция, крадене, мазнене, политическо актьорство и т.н. Тоест за какво лежат в затвора. Не толкова, че са опасни, а за да им спасим душата от нови грехове хаха :)
    Това е ключов момент Затворът!! Защото е истинска политическа и реалана наказателна отговорност, а не някакви си оставки и уволнения. Като онази с фалшивата диплома, хахах после се изкара луда, за да не я вкарат в затвора. Ми като е луда, пък що трябва въобще да я назначават за ръководни постове ццц !!!!! И не, че толкова самият затвор на политици ще промени нещо, а самият път, който трябва да се извърви от нас до тези строги, но справедливи и нужни действия.

    ОтговорИзтриване
  28. На никого не му направи впечатление сравнението с Пешо Дървото от пънк групата "Глас народен". А трябваше. Тука "Глас народен е име на музикална пънк-група, която е основана преди 4 години. А партийката "Глас народен" на Светльо Витков случайно се казва по същия начин, нищо, че той много добре познава Пешо Дървото и чудесно знае за съществуването на неговата група. До тука с почтенността. Този аргумент за мен беше достатъчен, прибавен и към другите ми впечатления за вулгарност, повърхностно отношение и жалък стремеж да се достигне заветния 1 процент до субсидията, та да не дам доверието си на Хиподилците.

    ОтговорИзтриване
  29. На мен ми беше направило впечатление съвпадението на имената, но не сметнах за необходимо да го коментирам, много малко от хората, за които мога да се сетя, щяха да го вземат на сериозно. Да му е честита субсидията на Витков...

    ОтговорИзтриване