Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

17.09.2011 г.

Последни новини около събирането на семейство Боро

Дължа на тези, които се интересуват от развитието на сагата със семейство Боро, разказ за това, какво точно се случва.

Случва се това, че Венцислава и Тереза няма да могат да заминат към 20-ти септември. Явно сме надценили бюрокрацията, която рядко има мотиви да действа бързо. А в случая се наслагват три бюрокрации - българска, нигерийска и румънска (понеже най-близкото нигерийско посолство е в Румъния и съответно там се издават визите).

Лошата новина е, че по всяка вероятност Тереза ще посрещне първия си рожден ден без баща до себе си.

Първата добра новина е, че се очаква цената на билета да остане същата (може би информацията за повишаването й е било маркетингов ход, стимулиращ хората, които планират пътуване, да го направят по-рано, знам ли).

Втората добра новина е, че, след като обявих край на благотворителната кампания, няколко души специално ме питаха: "ако се окаже, че не достагат пари, нали ще ми кажеш?" Така че съм спокойна, че и да се появят непредвидени разходи, с общи усилия ще ги покрием.

Третата добра новина е, че Венцислава приема максимално спокойно създалата се поредна ситуация на несигурност. Решението за заминаване е взето, парите са практически събрани, процедурите са задвижени, въпросът е - кога.

Толкова засега. Ще ви държа в течение.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


5 коментара :

  1. Винаги съм знаел, че бюрокрацията работи срещу хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не мога да разбера защо мешате румънската бюрокрация,след като тя  отива в нигерийско посолство и няма да има нищо вземане даване с румънската бюрокрация.Все пак желая успешен финал на цялата история.Кога е родена малката Тереза?

    ОтговорИзтриване
  3. Добре, де - да го кажем "румънските пощенски услуги". А Тереза беше родена към края на септември, мисля.

    ОтговорИзтриване
  4. Ама нали в румънското посолство работят румънци, израелци или какви са там как няма вземане даване с румънската бюрокрация. Та нали и там е като у нас същата работа.

    ОтговорИзтриване