Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

15.04.2011 г.

"Атака" на Орлов мост - продължение

Запис от вчерашното предаване "Хоризонт до обед" с Ирина Недева в частта му за "Атака" на Орлов мост (благодаря на верните приятели, които го направиха и ми го изпратиха):



И така, какво се случи, след като публикувах отвореното си писмо до Фандъкова?

1. Фандъкова моменталически си изми ръцете, прехвърляйки отговорността върху заместника си Иван Сотиров от СДС.

2. Иван Сотиров си измива ръцете, прехвърляйки отговорността върху Столичния инспекторат, и в резултат в предаването се включи Иво Пенев, началник на отдел: "Контрол върху рекламната дейност" на Столичния инспекторат.

3. В негово лице и Столичният инспекторат си измива ръцете, защото излиза, че няма формално нарушение една партия да осъществява политическа агитация съвсем безплатно и за срока, за който й разрешат. Ако граждани решат да направят същото обаче, може да ги накарат да си плащат. Моите приятели от "ХоРа", които организираха антирасистка инициатива в Борисовата градина миналата събота, са били накарани да платят на Зелени системи 36 лева за... 10 минути.

Слушателите на "Хоризонт до обед" научиха също, че "Атака" имат разрешение (подписано от Иван Сотров) да окупират Орлов мост до... края на юни! Припомням, че същият Иван Сотиров разреши и провеждането на Луков марш, а също и, доколкото ми е известно, той е един от тези, които са за запазването на името на улица "Богдан Филов" въпреки протестите на еврейските органзации. Знам, че между софийската организация на СДС, от която идва Иван Сотиров, и централното СДС има сериозни напрежения, но въпреки това в момента ме е срам, че съм избирател на СДС и на Синята коалиция.

Как предлагате да продължа? Да напиша ли официално писмо на Иван Сотиров (предчувствам, че на мейла ми до Фандъкова, който му е бил препратен, едва ли ще получа отговор)?

Смятам, че е недопустимо управата на една европейска столица да толерира етническата дискриминация и ограничаването на правата на гражданите, както и упражняването на политически натиск върху медиите. 

 

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


8 коментара :

  1. Тъжното е, че в случая наистина може да боли.

    ОтговорИзтриване
  2. Не че нямам опит и с това да боли. Човек е добре да преценява плюсовете и минусите на това да се захваща с дадена кауза и да си дава сметка може ли да я износи. Въпреки че кой го казва, аз ли...

    ОтговорИзтриване
  3. Най-гадното е усещането, че ти се хилят от някой прозорец в общината или където и да е в администрацията и си казват: "Тази си въобразява някакви работи." Това ме вбесява.

    ОтговорИзтриване
  4. Не ми пука, че ми се хилят, но ако имаш идея какво да правим, много ще се радвам :-).

    ОтговорИзтриване
  5. Винаги съжалявам, когато попадна на ...съвременни еничари.
    Няма значение дали ще бъде публикувано мнението.
    Също така няма значение кой колко знае, след като използва познанието си във вреда на България и националните й интереси.

    ОтговорИзтриване
  6. Има и такива мнения, но защо "патриотизмът" се проявява анонимно, защо :-)?

    ОтговорИзтриване