Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

3.03.2010 г.

Честит празник, скъпи сънародници!

Натюрморт: Био тор и био ябълка върху асфалт, made in Bulgaria

Днес е празник на истинските, на чистите българи! Но как може да сме щастливи на днешния ден, братя и сестри, когато в тия тежки времена, в разгара на икономическата криза, българският народ е поставен на колене? Когато трябва да отделяме от залъка и данъците си, за да просперират чужди хора?

Нека бъдем твърди и веднъж завинаги кажем - България на българите! Чужденците да си вървят у дома. Българският народ е достатъчно велик да се справи и без тях.

За съжаление, не можем да изгоним чужденците с произход от Европейския съюз, защото според европейското законодателство, представете си, те не били чужди граждани. Трябва сериозно да се замислим дали членството на страната ни в тази организация не е национално предателство. Но е нужно време, за да узрее българският народ за тази идея. Дотогава обаче трябва да направим следните неща като елемент от едно ново Национално Възраждане:

Да премахнем китайските ресторанти! Китайската мафия да си ходи в Китай и да не развращава българския вкус. Какви са тия сладко-кисели сосове, водорасли, пържени сладоледи! Всеки китайски ресторант - шкембеджийница!

Долу дюнерджийниците! Всички знаят, че те са проводник на ислямски фундаментализъм и тероризъм. Вън мюсюлманските терористи от България! Да превърнем всяка дюнерджийница в баничарница!

И какви са тия глезотии, суши-муши. Кой нормален българин яде сурова риба и люта зелена горчица? Българският народ си има традиции - скумрия на скара, пържена цаца през лятото на морето и шаран плакия на Никулден. И люти чушлета.

И руските ресторанти да премахнем, руската кухня е тежка и нездравословна. Руски книжарници почти не останаха, но ако още съществува някоя, моментално да се затвори и на нейно място да се открие книжарница за български книги.

Изобщо, да ликвидираме всички чужди заведения и магазини и на тяхно място да открием родни. Всякакви китайски, арабски, турски, индийски и прочее магазини да превърнем в български! Долу Илиянци! И долу търговците - национални предатели, които купуват евтини стоки от Илиянци и ги продават в магазините си из цялата страна. Вместо всяка китайска дрешка и обувка - българска! Ако някой не може да си я позволи, негов проблем.

А знаете ли, о, българи, че ако един чужденец иска да развива бизнес в България, трябва да наеме на работа поне десет български граждани? Знаете ли, че работодателите чужденци са хиляди? Значи десетки (може и стотици да са) хиляди българи им работят, на чужденците! И то - в България! Докога ще се продаваме на инородни чорбаджии и експлоататори? Да ги изгоним и да отворим място за родни, български работодатели - ето така ще се справим с икономическата криза!

И никакъв аутсорсинг повече. Как така български специалисти ще работят за чужди фирми? HP - това е новият душманин на народа. Да изгоним HP и всички фирми за американски и китайски компютри, да възстановим производството на българските компютри Pravetz! Като знак за ново начало, предлагам да ги прекръстим на компютри "Bankya". Лаптоп Bankya 2.010 BB Copy Face-T series - добре звучи, нали?

И да се махат всички чужденци и хора с небългарски произход, които трупат известност в нашата родина и така не дават възможност да истинските българи да се прочуят.

Да започнем с евреите - да си ходят в Израел! За какво ни е Соломон Паси да ни вкарва в родоотстъпнически военни съюзи? За какво ни е баща му, Исак Паси, да ни учи какво било естетика? Българинът си е естет по природа. Не ни трябва и Валери Нисим Мавроах, който с псевдонима "Петров" се опитва да заблуди цял народ, че е българин. Ще се намери кой да преведе отново Шекспир, да напише любовна лирика и сценарии за филми. Всъщност, и Шекспир не ни трябва - имаме си Вазов и Ботев. А книжарница "Нисим" да се прекръсти на името на някой български будител. Не ни трябват тези национални предатели Татяна Ваксберг и Емил Коен, които не знаят друго, освен да плюят по българския народ. И за какво ни е тоя Роберт Леви, да ни се прави на битник и хипар. Битничеството не е българско явление, ние си имаме хъшове.

Вярно е, че според някои християнската религия е допринесла много за съхраняване на нацията, но не е ли време да се освободим от евреина Христос и да преминем в лоното на религията на Българския Бог - Тангра?

И арменците да си вървят в Армения! Начело с халтураджиите Хачадур Крикор (Хачо) Бояджиев, Хайгашот Агасян, Мъгърдич Халваджиян и цялата му шуробаджанашка фамилия. И ченгето Кеворк Кеворкян. Имаме си родни, български ченгета. И Жюстин Томс да си ходи - бива ли да позволяваме на една арменка да организира награди за български сайт? Да върнем конкурса "БГ Сайт" на българите! А за какво ни е Люси Сетиян да печели международни блогърски награди от името на България? Да си ги печели като арменка! И тая Силви Вартан да престане да пее "Я кажи ми, облаче ле бяло" и да ходи да пита арменския поп какво да пее.

Не ни трябват и проводници на ислямския фундаментализъм като сириеца Руслан Трад и турчина Ибрям Папазов.

Нямаме нужда и от кубинеца Алфредо Торес и неговите латино танци. Изобщо, каква е тая латино мода, сънародници? Трябва моментално да се закрият всички клубове за латино танци, тангота-мангота, румби-толумби - да ги задължим своевременно да се превърнат в клубове за български народни танци!

А Миро се оправя блестящо и без Галя от "Каризма", нека дружно да изпратим Галя да си ходи в Русия. И Енчев може без Румънеца, но още не го е осъзнал. За съжаление, Румъния е страна-членка на ЕС и не може толкова лесно да отпратим онзи мамалигар - Румънеца, но всички знаят, че Румъния не заслужава да е в ЕС. И като я изгоним оттам, всичко ще си дойде по местата. И ще изпратим по живо - по здраво и Владимир Береану.

И какво е това име - Енея Вородецки. Тая сто на сто не е българка. Най-добре хич да не се прибира повече в България.

Пък Комитата е крайно време да се самоопредели бугарин ли ке биде, или македонец.

Честит празник! Напред към чиста България!


п.п. Читатели всякакви, моментни състояния - също, затова държа да уточня, че не заставам зад нито една дума, написана в този пост. Всичко, което прочетохте дотук, е пародия (знам, че не е проява на добър вкус да го казвам, но понякога се случва на човек да не му сработи чувството за хумор, по разни причини, пък и не всички имат чувство за хумор). Идеята за настоящия пост ми хрумна, когато прочетох тази публикация в Електронен вестник.



Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


29 коментара :

  1. Честно казано, по - голяма глупост скоро не бях чел... честит празник !

    ОтговорИзтриване
  2. Напълно подкрепям Светослав.
    Честит Национален Празник, мили хора. :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Биляна, радвам се, че подкрепяте Светослав, но когато човек твърди, че нещо е глупост, добре е да се аргументира. Защото е напълно възможно да се окаже, е Светослав и Вие смятате, че постът ми е глупост, по различни причини, нали така? А също и защото да казваш, че нещо е глупаво, не означава, че си го разбрал. Напротив - доста често хората са склонни да наричат "глупави" неща, които не разбират.

    ОтговорИзтриване
  4. Отвори ми очите!
    Всички чужденци вън! Всички национални предатели - на бесилото! Всичко турско да се забрани! Освен сериалите де...

    ОтговорИзтриване
  5. Ето, виждаш ли какъв съм просветител, и възродител, пък някои казват, че говоря глупости?

    ОтговорИзтриване
  6. Внимавай,Слетла, да не пусна екстремистите:))) Честит 3 март и браво за постинга!

    ОтговорИзтриване
  7. Човек винаги трябва да си има едно на ум с такива като теб :-).

    Между другото, тая вечер се чудя ли, чудя и изпадам в логически парадокс - ако съм написала нещо (да го обозначим като А) и в края съм казала, че не съм съгласна с написаното (един вид, казала съм "не А"), а после някой каже, че творението ми е глупост, това твърдение към кое се отнася - към А или към не А?

    ОтговорИзтриване
  8. Очаквано посредствен пост.
    Честит празник на всички.

    ОтговорИзтриване
  9. Ей, разконспирира ме. Няма да мога вече да работя за антибългарската кампания. Отивам си в Скопие! ;-)

    ОтговорИзтриване
  10. Светла, страхотен пост!

    ПП: Чужденци, с които съм говорела, са ми казвали и че наемат българи и защото българите не са склонни да пазарят от чужденци... Чак не ми се говори.

    ОтговорИзтриване
  11. Това едно на ръка, но и законът ги задължава - известни са случаи на цели имигрантски семейства, оказали се извън закона, защото родителите, които имат собствена фирма, не са успели да намерят толква пари, че да осигурят работата на десет човека. Поради тази причина едно младо момиче с арменски произход е в Бусманци, а брат му е родителите му треперят да не се озоват и те там.

    П.п. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  12. Подобни текстове, но писани абсолютно насериозно съм чела на доста сайтове и блогове или съм ги слушала като дискусии.
    Тъжното е, че много хора не осъзнават сарказма ти.

    Не е лесно да налееш в главите на околните, че всяка концепция от типа на "българщина" са социални конструкти и са се зародили и развили под влияние на околните държави и нации.

    Може би най-забавното е, че към подобно отношение призовават хора от държави, които са бедни или неразвити. Богатите държави много харесват разнообразието, както от стоки, така и от националности и гледни точки. :)

    Изобщо, разкошен текст, но трябваше примерите да бъдат малко по-крайни и абсурдни, за да бъде ясно и на най-бръбароглавия читател, че това СА ирония и сарказъм.

    Аз се чудя в какво ли състояние ще изглежда България, ако стане както искат много националисти и прочие прокламиращи се за родолюбци. Или да си представим световната история, ако всяка държава се беше затворила така сама в себе си.

    Можеш ли да напишеш такъв текст, ще ми бъде интересно да го прочета.

    П.П.
    Много поздрави и усмивки.

    ОтговорИзтриване
  13. Забелязваш ли, че хората масово не четат текста, а само го прекарват по диагонал?

    (А Комитата отдавна трябваше да бъде разконспириран ;-) )

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ти, Енейке! А крайни примери умишлено избягвах, за да не вземе някой от "засегнатите" сериозно да се върже - трябва да бъдем внимателни с иронията, ако имаме предвид дискриминацията, която се излиза върху някои хора, част от тях - герои и на моя пост.

    Между другото, все повече и "богатите" държави демонстрират такова отношение към чужденците, въпреки че това не им пречи всекидневно да се ползват от тях. Но така става обикновено в моменти на криза - търси се външен "враг".

    А тези, които не разбират от малко пародия, няма да разберат и много пародия.

    Що се отнася до въпроса ти, отговорът е кратък - не може да има обща история, ако всяка държава е затворена сама за себе си. Самата идея за обща история е модерно нещо, преди това е имало само истории на отделни неща - империи, племена и т.н.

    ОтговорИзтриване
  15. Свежо написано! На мен ми хареса! Честит празник. :)

    ОтговорИзтриване
  16. Стойчо, те не просто не го четат, а им е твърде скандален, за да се опитат да вникнат в него. Според тях аз дори само с тая непочтителна снимка опорочавам светлия празник, та затова не пропускат да честитят, въпреки че си пропускат аргументацията.

    Емил, благодаря и честит празник, макар че според мен би било по-добре празникът да беше на друга дата...

    ОтговорИзтриване
  17. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Ако не пребивахме индийски дипломати. И не развявахме знамената на "Атака" навръх националния празнк...

    ОтговорИзтриване
  18. Не е смешно...

    Лека нощ на всички! С модерацията заспиваме до утре заран.

    ОтговорИзтриване
  19. И гиросите вън, гърците да си ходят у гръчко!

    И Coca Cola да разкараме, McDonald's са долни империалисти, автомобилите да заменим с каручки, авиокомпаниите да разпродадем и с парите да открием много работни места за носачи!

    Да забраним музиката с екзотични елементи, както и всичко що е рок, поп и рап - пагубно западно влияние е това, небългарско!

    А си мисля да разкараме боба, царевицата, доматите и картофите, щото са от друг континент!

    Но най-вече, трябва да затворим всички граници!

    Честит празник! :)

    ОтговорИзтриване
  20. Изображението напълно съответства на словесния бълвоч под него. Лайното сама ли го изсра?

    ОтговорИзтриване
  21. muiiio, да не пропуснем да забраним и чушките! А таквизи неща като портокали, банани, манго, рукола да не говорим. Хан Аспарух да не би само манго и рукола да е ял?

    Самурай, ще направя признание - лайното не го изсрах съвсем сама. Помогна ми един кон.

    ОтговорИзтриване
  22. Свежо четиво за отминаващия си празник. Снощи го четох :)
    Може би хората започват да се вземат прекалено на сериозно та не долавят сарказма... то си е за тях. Поздрави. ;)

    ОтговорИзтриване
  23. По-скоро си мисля, че не се и опитват да разберат, понеже патриотичното им чувство се бунтува и пречи на разбирането.

    Поздрави и от мен!

    ОтговорИзтриване
  24. Аз си имам свое предположение за отрицателното отношение на болшинството хора у нас към имигрантите - ако ги приемем за българи, то това означава (по същата логика) пък да зачеркнем като българи нашите емигранти - а това е страшна мисъл за българските патриоти.
    Идеята за БългарщинАта, дала на света Симеон Велики, Левски, Стоичков, Бойко Борисов, както и компютъра и шестия сърдечен тон, е немислима без да разглеждаме като българин всеки жител на земното кълбо, който има поне един прародител до осми пояс включително, с произход от нашите земи - следователно няма как да разглеждаме като българи чуждоземци, па макар и да живеят тук. А за мен един чужденец, решил да живее в България, ми е по-близък от българин, решил да живее зад океана - това, което обединява хората, е не цвета на кожата, а общите проблеми.

    ОтговорИзтриване
  25. Браво Светле, с такъв плам пишеш срещу тъпите бугари националисти...Важни са Глобалните ценности и цивилизования свят, българите щот са тъпи, прости и изостанали ако трябва насила ще се цивилизоват...Като индианците сиукси в Северна Америка които в момента даже и са туристическа атракция.Така че давай смело напред, тия тука бугари малко им остава, ти си бъдещето...Малкото момиченце на столчето с възглавничката пред големият монитор...

    ОтговорИзтриване
  26. :) Всъщност наградите си ги печели човек от свое име. Освен, ако не е на сто метра бягане може би...от някоя страна?

    ОтговорИзтриване