Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

27.08.2009 г.

Брой 7-8 на NotaBene + Artery




Излезе и летният брой (летните броеве?) на списание NotaBene; този път темата е "Късната модерност".

Позволих си да предложа за публикация в броя своя статия, която завърших през януари и вариант на която беше публикувана в един сборник на руски език. Не за друго, а защото я написах с кеф и купонясвайки; това беше първата статия, която съм писала с истинско удоволствие от доста години насам. И не ми хрумна, че като слагам цяла камара линкове, никой няма да си играе да ги преписва. Затова руските издатели постъпили мъдро - публикували статията без линковете. Да де, ама слушането на музика и гледането на клипове е важна част от "четенето" на статията. Ето защо стигнах до извода, че ако има адекватно място за нея, то е Интернет.

Бях позабравила това писание и като го препрочитах с цел да направя някои редакции за NotaBene, забелязах, че в последната бележка под линия съм цитирала наш Лонги (което руските издатели са счели за несъществено и са го клъцнали, но сега вече видя бял свят).

Снимките са от концерт на главните герои на статията - група "Артерия", в споменатия "Текила бар" на плажа. За финал ви поздравявам с песента им "Electricity" (на концерта, от който са снимките, токът спря за няколко минути и по едно време публиката започна да крещи: "Electricityyyyyyyyy!", но поствам клипа не заради това, а защото ми харесва):





Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


4 коментара :

  1. Тцтцтц, не знаех, че вече и в научни статии ме цитират :)

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепна статия, перфектен анализ.Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси, ама не е върхът на аналитичността, по-скоро за купона го написах... Въпреки че все си мисля, че в него има и социология...

    ОтговорИзтриване