Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

21.07.2009 г.

Какво става с bloghub.org?


Ваня Клечерова, моя добра приятелка, имаше блог в bloghub.org от около три години. В него беше публикувала много поезия, снимки, колажи... От няколко дни насам вместо блога се показва бяла страница. Като отворя
bloghub.org - също бяла страница. Някои блогове под bloghub си работят нормално. Други пък са бели.

Най-странното е, че никъде в нета не можах да намеря информация по въпроса. А по всичко изглежда, че далеч не само Ваня има този проблем.

Ваня сравнително бързо прежали блога си и си направи нов. Аз обаче бях много привързана към стария й блог и не мога да се примиря току така.

Някой може ли да каже - какво, джанъм, се случва с bloghub?


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


11 коментара :

  1. блогхъб се помещава на един сървър в спалнята на валери дачев

    споко, ще си го оправи :)

    ОтговорИзтриване
  2. Моят първи блог (gospodin_i.bloghub.org) се подвизаваше там докато целият сайт не падна и не отсъстваше дълго време (няколко седмици).

    Това се случи точно по времето, когато се бях разписал и заради него изгубих някои от най-добрите си публикации. Веднага се махнах и отидох в блогър. И така до днес. :)

    ОтговорИзтриване
  3. винаги ме е било страх от подобен въпрос - "Какво се случва с даден онлайн сервиз...?". Реално дори за около 30лв. годишно можеш да имаш свой блог и да разполагаш с файловете и текстовете си.

    ОтговорИзтриване
  4. Лонги, благодаря, ценна информация. Значи трябва да намерим Валери Дачев и да го хванем за ушите (образно казано, разбира се).

    Господин И, Гугъл поне не си държат сървърите в спалнята на Валери Дачев ;-).

    Пъблик, леко тъпо е човек да има проблем (в случая дори не аз) и ти да му набиваш канчето защо не си е купил хостинг и домейн, без да знаеш нищо за човека, при това. Извинявай за прямостта.

    ОтговорИзтриване
  5. Неведоми са пътищата на информатиката...

    И други неща се променят така, изведнъж, всявайки смут в душата на блогъра. Веднъж, тогава още нямаше интернет де, се стреснах на родната си улица в мистериозния и легендарен град Перник. Ходех си значи по тротоара, беше нощ, а нещо дълбоко в мен трепереше и ме глождеше... Спрях се и се замислих... Оказа се, че за първи път виждах улицата си ОСВЕТЕНА! Това обаче беше преди 17 години, а сега пак всичко тъне в мрак.

    ОтговорИзтриване
  6. Сандо, публикувал си този коментар и към друг пост, но все си мисля, че за тук е по-подходящ :-).

    ОтговорИзтриване
  7. Абсолютно си права! Обърках се, защото преглеждах коментарите и на другите ти постове - търсех нещо от господин Кабакчиев, който също изчезна най-мистериозно нейде из дебрите на интернет!

    ОтговорИзтриване
  8. С Кабакчиев се разбрахме да не коментира повече тук и затова моля да не бъде споменаван, защото няма да има възможност да отговори.

    ОтговорИзтриване
  9. Разбирам... Нямах намерение да правя коментари, просто изведнъж ме осени странна мисъл. Както казват руснаците, "что-то не так"... А ти отговори на въпроса ми, за което ти благодаря :-)

    ОтговорИзтриване
  10. Всъщност, точно защото само част от блоговете показваха бели страници, отне време, докато някой пише на support-at-bloghub-dot-org, за да сподели проблема. След това коректното функциониране на сайта бе възстановено за около половин час. Съжалявам, че така се е получило...

    @Longanlon: Ако беше в спалнята ми, щеше да е добре. Уви, в сървърното помещение на бившите Bulgaria Online, за което човек явно трябва да се застрахова от всевъзможни природни и човешки катаклизми....

    ОтговорИзтриване
  11. По-добре късно, отколкото никога :-). Благодаря за имейла, ще остане тук за информация на търсещите при възникване на проблеми в бъдеще.

    А що се отнася до мястото на сървърите - брей, малък е светът! Bulgaria Online са се помещавали в сградата на ЦИД, където работя сега, в мазето до стола. После, доколкото знам, са продадени. Но и до днес имейл адресите на работещите в ЦИД завършват на @online.bg, вкл. и моя. Не знам кое се има предвид под "сървърното помещение на бившите Bulgaria Online - мазето на работното ми място, или новият им офис. Но при нов възникнал проблем, освен да алармирам на оставения адрес, мога да се обърна и към нащия системен администратор Сандо (да не се бърка с блогъра Сандо, коментирал тук), който е бил в Bulgaria Online преди.

    ОтговорИзтриване