Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

12.01.2009 г.

Защо подкрепям (и не) протеста на 14 януари

Аз подкрепям националния протест на 14 януари



Ето ме и мен, яхнала метлата на Бого. Не мога обаче безрезервно да покрепя протеста, тъй като в него се включват много групи с много и различни мотиви. Ако човек иска да протестира, добре е да прочете и позициите на блогъри като Ясен Праматаров и Тихомир Димитров.

Много мислих как да оформя този постинг и стигнах до извода, че това всъщност са два постинга. Вторият е специално за студентите.

И тъй, подкрепям протеста

1. Не защото:

  • ми е студено (студено ми е, но не за това протестирам);
  • смятам, че всички управляващи са гадни по дефиниция и трябва да си ходят;
  • искам бат Бойко да дойде на власт;
  • искам протестът ми да бъде използван в услуга на която и да е партия - ДСБ, Атака, БНС и дори СДС (извинявам се на Мартин Димитров, но тепърва трябва да се докаже като партиен лидер, за когото си заслужава да се излезе на улицата);
  • подкрепям идеята Студентски град да бъде опасан с камери като къщата на Биг Брадър;
  • подкрепям идеята същото да се случи с цяла София (и България);
  • имам нужда от "силна ръка" - национална гвардия, военни по улиците като в Италия и т.н.

2. А защото:

  • смятам, че гражданите са длъжни да упражняват контрол върху управлението, а настоящото управление очевидно не се справя (и газовата криза е само "върхът на айсберга";
  • смятам, че гражданите трябва да имат възможността (и да се възползват от нея, доколкото я имат) сами да определят живота си, да учат, да работят, да развиват бизнес и да очакват резултати според постигнатото от тях
  • убедена съм, че горното няма да се случи, докато не се научим да изискваме минималните условия за това.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


4 коментара :

  1. Подкрепям протеста защото:
    1.Искам децата ми да останат да живеят в България и са се чувстват добре тук.
    2.Искам такива управляващи , които да направят така , че с труда си да мога спокойно да си плащам сметките,да не ме е страх да отида на лекар и зъболекар не за друго , а защото не мога да платя.
    Всъщност защо ли да изброявам ?Толкова много са нещата!!!!!
    Подкрепям протеста защото мисля , че трябва да сме обединени тогава когато отстояваме нашите и на децата ни права!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, Райна, заплатите ни са срамно ниски, но все пак за мен това не би било главното основание за протест. Номерът е не просто да се повишават заплатите, а да се създават условия за качествен труд и за оценяването му.

    ОтговорИзтриване
  3. Искам да подкрепя всички които днес протестират. Просто нямам възможност да бъда в София днес , но доколкото разбрах от медиите пак е имало простотии пред парламента. ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ ФУТБОЛНИТЕ ФЕНОВЕ ????
    Като какви се явявят там ,и провалят протеста на всички нормални хора като мен и вас. АЗ ПРОТЕСТИРАМ ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ. НИЩТО ПОВЕЧЕ НЕИСКАМ.Но нещтата ако не се променят в тази държава ще се наложи да я напусна когато завърша образованието си,защото неискам да създам деца тук и те всеки ден да гледат родителите си как се карат за пари и за това ,че немогат нищто да променят за по нормално съществуване . И някои ден да се събудя и да разбера че детето ми е станало наркоман или пак са го намерили мъртво пияно в някоя градинка .Защтото нямя закони с , които да осъдим диларите и продавача във магазина , които дава алкохол на малолетни. Нямя зякони и съдебна система тази държава . ЗА ТОВА ПРОТЕСТИРАМ ДНЕС АЗ. ДА ИМАМЕ ДОБРА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ КАКТО ТРЯБВА РАБОТАТА.И още нещто така наречените роми малкода им се срежат крилцата ,че те имат повече права от мен в моята страна. Та как така в Италия със закон са им забранили образувание,жилищта и т.н , а ние тук едва ли не им се кланяме . Просто италянците отдавна са разбрали че това не е народ те нямат своя страна ,а са само едно крадливо и въшливо племе.
    ВЕСЕЛИНА -студентка

    ОтговорИзтриване
  4. Веселина, и аз съжалявам за футболните фенове. Не мога да се съглася обаче с отношението Ви към ромите. Номерът е всички да бъдат третирани еднакво от закона. Да им се забрани право на образование е дискриминационна мярка, която би довела до още по-голямото им сегрегиране.

    П.п. Не ви правя забележка за неграмотния правопис. Много от студентите сте неграмотни, защото първо, училището не ви е ограмотило и, второ, ние, преподавателите ви, допускаме в университетите да влизат и да завършват неграмотни студенти.

    ОтговорИзтриване