Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

26.07.2008 г.

"Defends your hair from the elements"?!


Да си грешен (sinful), не е като да правиш грешки (be wrong). Така, както да предпазваш (protect) не е като да защитаваш (defend).

Не е задължително всички да знаят английски. Ама който не знае, за какво му е да слага етикети на английски на български шампоан? Особено след като и на български не е ясно какво е искал да каже. Освен ако някой не се наеме да ми обясни за кои елементи иде реч.



Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


9 коментара :

  1. elements тук би трябвало да означава стихии :) може би са се опитали да сложат по-поетична дума за неблагоприятното влияние на околната среда.

    ОтговорИзтриване
  2. хм, defends също не е подходяща дума, защото едва ли не става дума за отбрана. е, не са се сетили за protect ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Ей, не се бях замисляла за подобно поетично измерение ;-). Значи, шампоанът брани от стихиите... Още малко, ще излезе и концептуално. Кой знае, този надпис може всъщност да не е резултат от неграмотност, а арт инсталация!

    ОтговорИзтриване
  4. Според мен са искали да кажат, че "защитава из основи" ... всъщност не ми идва точната фраза, ама то и като цяло звучи тъпо. Мисълта ми е, че са използвали elements не като нещото от което защитават, а по-скоро това което защитават.
    Баси обърканото :)

    ОтговорИзтриване
  5. Едва сега видях това съобщение. Светла, тук не си права. Че доста често има проблеми с българи, пишещи на английски, има. Ама тук проблем няма. Шампоанът защищава срещу стихиите! Даже направо страхотно!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, не знам. По-скоро съм склонна да си мисля, че този смисъл се е получил поради незнание. Но кой знае, може и ти да си прав. А що се отнася до шампоана, може и да брани от стихиите, но пък такъв пърхот докарва... ;-)

    ОтговорИзтриване
  7. Абе, Светла, ти пък си много интересна! Шампоан за 0.53 лв. :-))) (предполага се) - и искаш хем да те брани от стихиите, хем други цели да преследва ... Ха, докажи, че не брани от стихиите, де :-)))
    Ами аз, нали знаеш, че съм фен на разни джаджи. О, ако ти кажа как дадох преди няколко месеца 250 лв. за една джаджа, която наистина върши работа, обаче изглежда като за 8.55 лв. от железарията ... Вчера я отворихме, ами вътре има неща, хайде не са за 8.55 лв., ама са за не повече от 18.55 лв. :-))) Другото до 250 лв. (респективно 250 евро в Швейцария - майтап няма никакъв!) го плащаш за "ноу-хау", нали така :-)))
    И още нещо. Моите приятели отвориха една друга джаджа - вече за близо десет бона. И вътре - о, ужас! Компонентите - качествени. Обаче свързани помежду си като от някакъв ромски калайджия ... И това става в една мощна държава от ЕС.
    Абе, човек трябва много, ама много да внимава, когато си дава парите! И за евтино, и за скъпо!

    ОтговорИзтриване
  8. Държа да отбележа, че шампоанът не е мой. Не бих си подложила косата на подобно изпитание. Не ща по такъв начин да я браня от стихиите.

    А ти внимавай с джаджите ;-)!

    ОтговорИзтриване