Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

30.07.2008 г.

Пауза и Gentle Giant


В следващите няколко седмици няма да съм много на линия. Ще събирам сили за това, дето ме чака от есента (а то се очертава по-трудно и от битката, която износих през последния семестър) и ще пописвам дисертация. Ще минимизирам използването на интернет. Далеч съм от мисълта, че пребиваването в интернет не е живот, но има и живот отвъд интернет.

А за тези от вас, които продължават да са в нета (ахххх, как ви разбирам) и които нямат нищо против добрия стар прогресив рок от 70-те, предоставям едно настолно за мен 50 минутно удоволствие - концерт на Gentle Giant в Белгия от 1975 (кога Блогосферата на "Дневник" ще почне да показва видеотата от Blogger?):



Винаги се докарвам до екстаз, като го слушам, особено като стигна до безумното соло на ксилофон, което почва около 13-тата минута. И никога не мога да изброя на колко инструмента свири всеки от членовете на групата, пък и всички пеят...

Приятно слушане :-)!


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


5 коментара :

  1. Светла, виждаш ли - ако не сме ти и аз (особено последният :-)) да пише в блога ти, почти няма кой, бе!
    А в моя блог хептен няма! Даже и аз вече не мога - няма време. Задача до задача. А съобщения в Нета пиша, докато си почивам от задачите.
    Брутро! В момента едновременно си пия кафенцето, говоря по телефона, гледам кво пише в блоговете на Петър и форумите на Галя и Лазарин, и пиша в блога ти - а около мен едни песове (текстови) ръмжат и ръфат по крачолите...
    Имах доброто желание снощи да си пусна тоя концерт, ама пак се натресоха задачи. Обаче ако знаеш как би се чувал тоя ксилофон, за който пишеш, наред с другите инструменти и гласове ...! Това е, щото внимавам с джаджите - както ти самата ме посъветва :-)))
    За теб специално и другите разбирачи и нормални (психически здрави, некомунисти), ето:
    http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs
    Ха, пък ако знаеш как на една бясно компресирана емпетройка Даяна Крол може да казва "темптейшъъън", ще разбереш много по-добре тия в Атина, дето се питат добре ли са :-)))! И както последният накрая го осенява, всъщност са добре. А според мен са повече от добре :-)))! Макар и яко да спестяват от закуски!
    Приятен ден!

    ____
    П.П. А видя ли току-що излезлият FZ28? И ти ще требе да спестяваш от закуски, нема как!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Светла!
    Желая хубаво лято... и с пресни сили на есен, може и с песен!
    Г-н Кабакчиев, според мен не сте прав! Както за всяка работа, така и с блоговете, трябва да има и кой да пише, и кой да чете. Инак ако почнем да се дублараме, ще стане бая сбъркано!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. vselenche, не Ви разбрах. Не разбрах в какво не съм прав. Пишещите в блоговете (форумите) и четат в тях. Ако искате да кажете, че трябва едни само да пишат, а други само да четат, няма дори да е възможно. За да пишеш, трябва да четеш (макар че на шега се казва, че има хора, които само пишат).

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!
    Най-напред се извинявам, че неволно отпечатах коментара си два пъти!
    А инак, г-н Кабакчиев, наистина съм имала предвид какво се казва "на шега" в контекста на загл. на постинга "Пауза и Gentle Giant".
    А не "на шега" ми се струва, че читателите на блога на Светла са много повече от пишещите/коментиращите в блога й. Разбира се това е мое лично мнение, с което не ангажирам никого.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Радвам се да ви видя, vselenche и Красимир :-)! Много добре си поживях без нет, но всичко хубаво си има край.

    Красимир, за нов панасоник няма да спестявам, докато не си оправят проблема с хроматичния шум при висока скорост - и при други цифрови апарати го има, но при панасоник е доста зле. А и изобщо, аз съм човек, който предпочита да изстиска възможното от техниката, с която разполага, преди да инвестира в нова.

    Таня, благодаря за хубавите пожелания и няма проблем, че коментарът Ви е излязъл два пъти!

    ОтговорИзтриване