Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

12.03.2008 г.

Да се готви следващият обиден

Днес медиите съобщават, че академик Юхновски, дългогодишният председател на БАН, подал оставка, обиден от недоволството по отношение на тенденцията да векува на поста си, след като е избран за четвърти мандат. Акад. Юхновски нарича възраженията от редица представители на научната общост в БАН "клеветническа кампания". Може би е клевета, че акад. Иван Юхновски е на 70 години или е клевета, че законът за БАН в настоящия си вид не разрешава на академиците да заемат щатни длъжности, ако са над 70 години. Вестник "Дневник" припомня казуса с нелегитимния декан на Правно-историческия факултет на Югозападен университет в тази връзка:

Подобен казус има и с декана на Правно-историческия факултет на Югозападния университет Александър Воденичаров, който незаконно остана на поста трети мандат. Преподаватели и студенти изпратиха протестни писма до министър Вълчев и депутати, но няма резултат.

Ще ми се да се надявам, че в скоро време и проф. Воденичаров може да се обиди по примера на колегата си Юхновски и да излезе в заслужена пенсия. Предполагам, че няма да преживея толкова тежко обидата му и обвиненията в клевета, ако поради тях той напусне деканския пост, който е узурпирал. Дори ми хрумва и подходящ музикален поздрав за изпроводяк.


П.п. Форумецът Наско ме упрекна, а днес се запознахме и ми го каза и в личен разговор, че съм била наложила цензура на блога си и съм се била уплашила и млъкнала. Не, не съм се "смотала", чаках изпълнението на едно решение от последното катедрено заседание, но може би членовете на катедрата са променили решението си, без аз да разбера... А за модерацията на блога - редовните му читатели знаят защо се наложи тя. Съжалявам, че и един коментар на Наско го отнесе, но му изложих мотивите си.


Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


8 коментара :

  1. Светле това че съм го отнесъл е ясно. Де да беше само това. пНо да го тонасяш от пето поколение джумайлия си е направо щастие.

    ОтговорИзтриване
  2. Брей, това "пето поколение" направо слага в джоба си "софийската стара аристокрация", която, като се има предвид кога мястото, където сега е паметникът на Васил Левски е било "там близо край град София", е ясно колко е "стара".

    ОтговорИзтриване
  3. нали си наясно, че си агент на чужда сила и участваш в заговор против Българската Наука и в мащабна антибългарска кампания? :)

    ОтговорИзтриване
  4. Да, признавам си, че съм оръжие в ръцете на американците, които осъществяват антибългарска идеологическа диверсия. А на тях пък им плащат марсианците.

    ОтговорИзтриване
  5. Ама ти сериозно ли вярваш, че има марсианци? Не знам... Аз мисля, че няма марсианци и ми е много любопитно кое те кара да казваш, че марсианците плащат на американците. А и възниква въпросът - как са се запознали марсианците и американците? Кога? Къде? И друго нещо - как им плащат? С какво платежно средство? Дали ценното за марсианците е ценно и за американците?

    ОтговорИзтриване
  6. Ами, според конспиративните теории, всички са "агенти на чужди сили", значи някой трябва да плаща и на американците. А като имаме предвид убеждението на американците, че са най-великата нация на света, излиза, че те могат да бъдат агенти само на извънземна сила. Или на Бог, но не мисля, че Бог би се занимавал с нещо такова. Значи остават марсианците. А за ценността - това наистина е дълбок въпрос, но марсианците си знаят най-добре.

    ОтговорИзтриване
  7. Мисля, че и "Get out of my life" е подходяща песен за изпроводяк.

    ОтговорИзтриване
  8. Съгласна :-). Исках обаче все пак поздравът да е нещо на български. Включително и защото поздравеният е франкофон ;-).

    ОтговорИзтриване