Ретроспекция

Благодаря ви, че сте с Неуютен блог и във Facebook:

Благодаря ви, че не ме следите, а ме следвате:

Благодаря ви, че сте моето отбрано общество:

20.02.2008 г.

По мотиви на В.С. и Оруел


От непотвърден източник подочух, че част от протестиращите млекопроизводители са се отклонили от пътя си от Монтана към София в посока Благоевград. Те били облечени, странно защо, в четнически костюми и развявали знамена, на които пишело "Воденичаров, не работиш с телета!" и "Муууууу!" По пътя към тях се присъединили протестиращи овцевъди, облечени в народни носии и с плакати "Воденичаров, не сме овце, бееееееее!" Двете групи се били запътили съм Факултетния съвет на Правно-историческия факултет (ПИФ) на Югозападен университет (ЮЗУ). Основният проблем бил как ще убедят кравите да се качат по стълбите на университета; с овцете щели да се справят някак.

Уплашени от слуха за протестната акция, от всички краища на Югозападна България към Благоевград заприиждали свиневъди. Те били облечени в университетски тоги и държали папироси, на които пишело "Всички прасета са равни, но някои са по-равни от другите."

Ще се обърна към Горноджумайската телеграфна агенция с молба да потвърди или отхвърли тези слухове. Ще ви държа в течение.

***

Ако случайно още не сте научили какво се случва в ПИФ на ЮЗУ и се чудите за какво, аджеба, е този пост, препоръчвам да се запознаете с предишните две публикации в блога ми:

"... и истината ще ви направи свободни"

и

I prophesy disaster, или Hercules vs PIF

Creative Commons License Правила и съвети за препечатване от Неуютния блог


9 коментара :

  1. Яяяя, Светла - в "ДневникБлогосфера"! Честито! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, Мишел! Както казах в по-предишния пост, за мен вече намирането на повече читатели не е самоцел, поради което и "кандидатствах" за блогосферата на Дневник.

    Както обещах, попитах високопоставен представител на Горнодумайската телеграфна агенция за странния слух. Той нито потвърди, нито отрече, но намекна, че ако някой вижда прилика с действителни лица и събития, това означава, че този човек смее да мисли.

    ОтговорИзтриване
  3. Впечатлява ме гледната точка на отрицателните, а именно на: анонимните, заявилите име и задалите фокуса "другарски съд" в катедра Социология и в ПИФ! Хората се виждат, но ми липсва гражданската и социологическата им позиция. Темата е казуса "Воденичаров", корупцията, законността и атмосферата в ПИВ(вижте фактите в Капитал и Дневник по темата). Това не са междуличностни нападки.

    Дайте си позицията по казуса "Воденичаров". В момента, в който заявите по темата лична, (на)личност-(на) позиция ще има дискусия между-личност(н)и появили се в дискусията междуличностни отношения. Припознаването на заявявени не -лице-приятни(за Вас и Вашето лице) факти за Вашия факултет като като срам, нападка, обида е....
    -криене на главата в пясъка,
    -смесване на формални правила с лично/и отношение/я,
    -неспособност да се мислят правилата и процедурите като значими (а правилата и процедурите се падаха някъде в основата на демокрацията...),
    -невъзможност да погледнете и действате като граждани,
    -съвсем човешки поглед, не и социологически.

    Или е нежелание. То Ви поставя в Трагичната позиция на хора от времето на соц-а, които правят другарски съд за позволилите си излизане извън линията на партията/катедрата/факултета.

    Доц. Кьосев, познавам ви само от книгата с Петя Кабакчиева и Духомир Минев за прехода и елитите. Между професионалното развитие на Светла в катедрата и позицията й по казуса "Воденичаров" няма връзка, не го използвайте като аргумент. Освен, ако не използвате кариерата й за оказване на натиск :))) (тук е мястото на повръщащо човече). Единствената професионална връзка между Вас, Светла, всички от катедрата по социология и дискусията е тази на членове на ПИФ. И темата е казуса “Воденичаров”.

    ОтговорИзтриване
  4. Единственото, което повръщам са лъжите, с които се опитвате да ни храните.

    Казусът „Воденичаров” в момента не съществува и реално няма да съществува до момента, в който легитимна страна не го внесе.

    Боряна Димитрова не е такава страна в какъвто и да е казус, докато не предостави документи относно първоначалното финансиране на агенция „Алфа Рисърч”.

    Откъде са взети парите за основаването на „Алфа Рисърч”? Искам бързи и спретнати отговори от Борянчето. По комсомоски.

    Как точно се е случило „първоначалното формиране и натрупване” на нейния капитал?

    Всичко това е съмнително и работим по план за популяризиране на ситуацията с „Алфа Рисърч”, както и обстоятелствата около някои други поръчкови стъкмисти със завидно „професионално” положение.

    Твърде много пари гушнахте, мили мои. Пари на българският народ. Няма да ви се размине това.

    ...

    До момента, в който г-жа Димитрова не предостави за анализ документи доказващи произхода на средствата си, тя не съществува като лице, което би могло да внася каквото и да било или пък да има претенции.

    Тя е персона нон-грата в очите на обществеността, а действителните интереси и цели, които обслужва ще станат ясни с развитието на събитията.

    Относно Светла Енчева, повтарям - тя няма собствено значение в създалата се ситуация. Тя е просто ресурс и кариерата й също няма връзка, като изключим надеждите за възнаграждение, които тя има. Естествено, всичко това не е официално.

    Официално тя е боркиня за „справедливост”, но реално е подлога на престъпницата Боряна Димитрова, която на свой ред е подлога на ДС.

    Да се сърди на себе си Енчева, че е решила толкова евтино да се продаде и то на хората, които 60 години мачкат България. Тя е просто жалка.

    Прякото следствие от всичката тази помия е, че за момента казус няма.

    Така че, по-добре си намерете ново жертвено агне, което „да възстане в защита на справедливостта”, защото перушината на Енчева е явно рехава, а Димитрова чисто и просто е съмнителна в очите на обществеността. Не важат.

    Поздрави на всички „ангели”.

    ОтговорИзтриване
  5. Държа да отбележа, че тази Люба не е онази Люба (Спасова), а напълно друга Люба :-). Слънчо, много ти благодаря за подкрепата и думите, страхотно си го структурирала.

    ОтговорИзтриване
  6. Уважаеми дами и господа!
    Към последните постинги на Светла Енчева, отнасящи се до ПИФ на ЮЗУ, има много анонимни коментари. Лично аз такова количество анонимно пишещи люде не бях чела ДОРИ в блоговете на политически фигури!Само този факт сам по себе си показва, че нещо потресаващо се случва там при Вас - в ПИФ на ЮЗУ!
    Г-н АНОНИМЕН, Коментиращия преди мен! Вие сте своеобразен Анонимен! Не е потребно човек да има нещо общо с ПИФ на ЮЗУ, за да Ви разпознае отдалече: НЯМА ДРУГ сред Анонимно коментиращите в този блог напоследък, който да пръска такава ОМРАЗА!!! Господине, Вие преподавател ли сте?
    Ако сте преподавател, Господ да ги пази студентите Ви! Може да сте корифей на социологическата наука, не зная - не съм Ви колега, но със сигурност зная, че Вие ще повредите студентите си с ОМРАЗА! И омразата, с която Вие ще ги увредите е срамно и позорно нещо не само за имиджа на ПИФ на ЮЗУ, но е СРАМ И ПОЗОР преди всичко за всеки университетски преподаветел!
    А "Ангели", г-н Анонимен,човеците не са,обратното, голямо щастие за всекиго от нас е, ако успее в живота си да бъде просто ЧОВЕК! Но за да разберете тези последни думи, вкл. и за омразата трябва да имате ценностна система!
    Желая Ви, успех, Светла, вкл. и на Вашите колеги! И помнете за студентите си! С уважение, Таня Соломонова

    ОтговорИзтриване
  7. Светле, миличко, трябва да ти кажа, че започва да ми става жал за теб.

    Отначало бях подразнен от позицията ти и най-вече от начина, по който я излагаш, омърсявайки много други хора около теб, които не го заслужаваха!

    Впоследствие започна да ми ставаш смешна с все по-обърканите си действия и изказвания. А да не говорим за другите неадекватни около теб.

    Сега вече започва да ми става жал за теб, защото виждам, че се чудиш какво да правиш.

    Захванала си се с нещо, което не ти е по силите, а освен това дивидентите отиват изцяло при други.

    Ти акъл нямаш ли? Да не си петгодишна?!

    Или си мислиш че Борянчето е Майка Тереза и ще се погрижи за теб може би? Пълен наивитет.

    И за какво ти беше да се поставяш в услуга на тези динозаври? Да подкрепяш противниковата мафия? Това ли е истината, мило?! Мислиш ли, че нещо справедливо ще излезе от тази работа?

    А?!

    Другата възможност е да си наистина пълна продажница.

    Обърканите ти действия напоследък ми подсказват, че може и да не си, но в такъв случай си едно наивно малко излъгано папагалче. Което е за предпочитане!

    Горещия картоф е в твоя скут, оправяй се!

    А коя е точно Люба-та, надали има значение.

    ...

    Г-жо Соломонова,

    Ще заложа на три-процентовата възможност да не сте поредния поръчков рецитатор тук. Днес съм в добро настроение...

    Когато преподавах, студентите откровено ме преследваха, но с добри чувства, смея да твърдя.

    За съжаление, да си преподавател в България, както и всичко останало се оказва всъщност политическа длъжност!

    Какво да искаме от общество, в което до скоро всеки 4-ти е бил в някаква степен на взаимоотношения с ДС?!

    А дали се е променило изобщо нещо?!

    Няма омраза, има справедлив гняв породен от изгубени поколения, изгубени възможности а най-вероятно и изгубено бъдеще!

    И всичко заради ей тези хора, които се боричкат тука! Те са едни и същи. Те наистина са едни и същи! Само папагалите ги сменят от време на време, като им опада перушината

    Човечността която ми поставяте като контрапункт просто не е на място в тази ситуация.

    Тук става дума за БИЗНЕС и ПОЛИТИКА ! Лицемерни постановки и задкулисни игри...

    Ако наистина лелеете тази човечност, това говори МНОГО добре за вас като човек. Но тук няма място за нея...

    Оттеглете се в някое китно родопско село, отглеждайте екзотични билки и се отдайте на поезия...

    Тук се води боксов мач насред комунистическата помия...

    Ситуацията вероятно е по-сериозна, отколкото си мислех и нещата не са около въпроса кой е легитимен или пък просто кой ще е декан на ПИФ.

    Тук става дума за много пари и власт.

    Соц-динозавърът Воденичаров (и хората които представлява) срещу ченгесарската подлога Боряна Димитрова (и хората, за които работи), а по средата е хилавото пиле Светла Енчева и другите пиукащи около нея. Дано тези наивни пилета наистина да са в неведение кого всъщност обслужват, защото иначе лошо, другарко, лошо!

    Това си е направо като пленум на БКП, ама с други имена!

    Не знам, Соломонова. Огледайте се хубаво...

    ОтговорИзтриване
  8. Г-н Анонимен... Съжалявам, че отново се налага да се обърна към Вас в тази безлична форма, но Вие не ми давате друга възможност!
    След като прочетох последния Ви коментар - извън разбраното, че сте бивш или настоящ университетски преподавател, вероятно в ПИФ на ЮЗУ - отново достигам до същия извод: Господ да пази студентите, ако все още преподавате!
    Както пишете, решили сте да отговорите на коментара ми, защото "залагате на 3% възможност да не съм поръчков рецитатор" и защото "днес сте в настроение". Още ме "съветвате" да се оттегля "в китно родопско село, да отглеждам екзотични билки", вкл. и не на последно място "хубаво да се огледам". А, да не пропусна, още и ме "другаросвате"(нямам спомен да сме били заедно някъде на другарска среща)! Как Ви звучи този маниер на говорене - писане към един непознат човек, господине? На мен лично ми звучи, меко казано, неучтиво, високомерно, с наставнически патос и с претенцията за приказване като последна инстанция за истината. След като явно Ви е присъщ подобен маниер на изказ малко вероятно е да сте в състояние да правите разлика между "справедлив гняв" и "омраза".
    А що се отнася до проблема с ПИФ на ЮЗУ, на което са посветени няколко постинга на Светла Енчева, вкл.написаното в пресата и в интернет пространството, се изреди многократно една и съща фактология, а именно: Нарушение на закона за висшето образование, вероятна фалшификация на документи, нелигитимен декан към момента на ПИФ на ЮЗУ, който вкл. е и в пенсионна възраст. А вие за пореден път измествате нещата в посока на г-жа Боряна Димитрова, каква е, що е, откъде са й парите и прочие. Ами като се разреши проблема с ПИФ на ЮЗУ, да се надяваме в правилната посока за академичната общност, то тогава Вие спокойно можете да инициирате във Вашите научни среди разглеждането и на този проблем. Само не забравяйте, че в общото и АНОНИМНО говорене може да се хвърлят приказки, че всеки 4-ти е ченге, но когато сложите подобен етикет на когото и да било - трябва и да го докажете, инак е клевета и е подсъдно.
    Как ще бъде разрешен проблемът поставен за разглеждане и в пресата, и в интернет пространството? Дано по
    най-удачния и достоен начин за ПИФ на ЮЗУ! А на Вас, г-н Анонимен, отговорих НЕ поради доброто си настроение. Отговорих Ви единствено от уважение към Светла Енчева, от уважение към академичната общност по принцип и от уважение към младия човек - български студент!

    ОтговорИзтриване
  9. Таня, нека повторя това, което казвах и относно някои коментари в един друг блог. На такива коментари не бива да им се връзвате и да ги вземате на сериозно! Моля ви, повече не реагирайте. Ако не заради себе си, то заради мен.

    ОтговорИзтриване